Yazan |
Konu |
|
iletin
üye
Turkey
79
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/04/2003 : 18:00:00
yunanistan nato sıtandartlarında eğitilmiş mükemmek kurmay lara sahip moral gücü çok yüksek oldukça disiplinli ve oldukça iyi silahlandırılmış dünyanın en güçlü ordularından birisidir. nüfusu 12 milyondur yani 6 milyon erkek vardır ortalama ömür 60 olsa 20 ile 40 yaş arası 2 milyon erkek vardır yani amerikan ordusundaki erlerin yaş gurubu bu 2 milyon asker çıkacak karşınıza savaşmak isterseniz. Yani şu anda dünyanın en kalabalık ordusudan daha kalabalık Yunanlılarla savaşacak olan ülkeye açırım sadece. biz bu hesaba göre 12 milyon asker çıkartırız ama pratikte doğru değil çünkü karşına lajistik duvarlar çıkar birde bakarsınki savaşın 3. ayında asker sayın neredeyse aynı Yunanlılar tarihin en savaşcı milletlerinin başında gelir. eğer tarihe göre kahramanları sıralarsak yunanlılar ilk beşe girer. tabiki bizde gireriz hiç kuşkusuz. Ve bugünkü dünyanın en milliyetci ırkıyla kanıyla gurur uyan insanlarının başındada yunanlılar gelir. Yunanlılar 400 yılı hiç fire vermeden çıkartmışlardır. Ne yunan karasında ne anadoluda nede istanbulda bir tane yunanlıyı bu tarafa geçiremedik. Daha sonra tanıştığımız arnavutlar şimdi müslüman yarısı kendini türk sanıyor bulgarların pomak ları da kendini türk sanıyor boşnaklarda öyle çerkezlerde öyle sayılır ama yunanlıları ne dinden ne imandan ne dilden ne giyiminden ne yemeğinden edebildik. Bu arada başını kaldırır kaldırmaz ankaraya kadar geldiklerinide unutmayın. Bu sitedeki kurtuluş savaşı yazısını okursanız dumlupınardaki çevirme harekatını yapamasaydık o zamanki çeyrek nüfusu rum olan egeyi bir daha nasıl alırdık çorak iç anadoluda güç toplayıpta siz düşünün.Yunanlıları sevmiyorum ama bu gerçekleri görmeme engel değil. Karşımızda tehlikeli çok güçlü sinsi sabırlı bir düşman var ve o adamlar son bir kaç bin yıldır orada bekliyorlar. Daha ne kadar bekleme sabırları olduğunu düşünüp ayağımızı denk almamız lazım. Dünyayı titretirken hayali kurulmuycak günlere döndük bu yüzyılın başında. Bir mucize o dönemi ucuz atlattırdı ama ipten döndük ipten. Giden toprak gelmezdi birdaha inanın izmirin bugün türk olması bir mucize olmazmı dediniz kıbrıs elden gidince savaşın nasıl kaybedildiğini anlayacağız. Evelki yüzyılda ana karalarını aldılar geçen yüzyılda adaların hepsini grit gibi bir ülkeyi ve trakyayı aldılar bu yüzyılada kıbrısı ve egeyi sokarlar öbür yüzyılada karadenizi sokarlar
|
messerschmitt
üye
Turkey
66
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/04/2003 : 19:49:55
kardeşim sen maaşını yunanistandanmı alıyorsun ne biçim bir yazı bu böyle?
|
n/a
deleted
96
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/04/2003 : 21:10:45
iletin hatırlarsan sana bir soru sormuştum yaklaşık iki ay önce...aslında kafası basmayan bir aptal mısın? yoksa insanları aptal yerine koymaya çalışan bir şaklaban mı? bu yazdıklarından sonra senin aptal bir şaklaban olduğuna karar verdim.amacın her neyse onu bilemem ama belirlediğin başlıklar altında sana hakaret etmekten kendini alıkoyamayan insanlar bulacaksın .... |
Berkut
üye
7
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/04/2003 : 23:12:17
‘yunanlıları ne dinden ne imandan ne dilden ne giyiminden ne yemeğinden edebildik.’ Haklısın etekleri hala duruyor ayrıca asimilasyon yapmaya da çalışmadık‘Bu arada başını kaldırır kaldırmaz ankaraya kadar geldiklerinide unutmayın.’ Evet dağları delecek güçte yunan ordusu tırnak çakılarıyla kesinlikle dışarıdan hiç bir yardım almadan hatta İngilizlerden hiiiiiiiiiiiiiiiç birşey almadan kahramanlık destanları yazarak Ankaraya ilerlemişlerdir. ‘Yunanlıları sevmiyorum ama bu gerçekleri görmeme engel değil.’ Allah’a havale ediyorum. ‘Karşımızda tehlikeli çok güçlü sinsi sabırlı bir düşman var’ Evet Sinsilik konusunda çok güçlü bir düşman var. ‘kıbrıs elden gidince savaşın nasıl kaybedildiğini anlayacağız.’ Evet elden gidebilir ama bunun nedeni ancak para için AB için KKıbrıslının benligini satması olur (satar demiyorum olursa bu nedenden olur diyorum) ‘yunanistan nato sıtandartlarında eğitilmiş mükemmek kurmay lara sahip moral gücü çok yüksek oldukça disiplinli ve oldukça iyi silahlandırılmış dünyanın en güçlü ordularından birisidir.’ Kurumaylar’I Natoda hangi savunma platformlarında görev yapmış? Enson girdikleri sıcak çatışma? Envanterin tamamını verebilirim bir dönem AB ye yaranılmış AB silahları alınmış Birdönem ABD ye Birdönemde Rusya’ya. ‘eğer tarihe göre kahramanları sıralarsak yunanlılar ilk beşe girer’ Evet mesele herkül ve zeyna dimi? J ‘nüfusu 12 milyondur yani 6 milyon erkek vardır ortalama ömür 60 olsa 20 ile 40 yaş arası 2 milyon erkek vardır yani amerikan ordusundaki erlerin yaş gurubu bu 2 milyon asker çıkacak karşınıza savaşmak isterseniz. Yani şu anda dünyanın en kalabalık ordusudan daha kalabalık’ Portakal keser gibi nüfustan ordu çıkarmışsın. ‘Yunanlılarla savaşacak olan ülkeye açırım sadece.’ Ben yunan ordusundan korkan Türk’e acırım sadece! ‘birde bakarsınki savaşın 3. ayında asker sayın neredeyse aynı’ Ben olsam cepeden kaçarım mı demek istedin anlayamadım? ‘2 milyon asker çıkacak karşınıza savaşmak isterseniz. Yani şu anda dünyanın en kalabalık ordusudan daha kalabalık’ 2milyon Asker çıkar? İkimilyon eğitilmemiş çapulcu çıkar ancak Bizde 1 milyon eğitilmiş Asker gibi Asker var.
|
flyingfortress
üye
Turkey
81
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/04/2003 : 23:34:42
İletin nerelerdesin, arada bir gelip bir şeyler yaz ki foruma canlılık gelsin.Değerli arkadaşlar, öncelikle ne yazılırsa yazılsın veya savunulsun işi hakarate dökmemekte yarar var çünkü o iyi bir "yarış" olmaz. Mesela: "yunanistandan mı maaş alıyorsun" sorusuna iletin'in mesajının son paragrafı maaş alınan yere bir ihanet taşımıyor mu şu satırları yazarken: "Karşımızda tehlikeli çok güçlü sinsi sabırlı bir düşman var ve o adamlar son bir kaç bin yıldır orada bekliyorlar. Daha ne kadar bekleme sabırları olduğunu düşünüp ayağımızı denk almamız lazım." sorun yok gördüğümüz gibi yunanlıları sevmediğini de belirtmiş üstelik uyarıda bulunuyor. Yazının asıl eleştirilecek yanı şu bence: Son paragraf tamamen bir paranoyanın ürünü. İletinin burada kendi ile çeliştiğini görüyoruz. daha geçtiğimiz aylarda bu forumun ekserisi "niye uçak yapmıyoruz " sorusuna "bize yaptırmıyorlar da ondan" cevabını verirken; o, "yok kardeşim gizli el filan, kandırmışlar sizi istense yapılır" diye radikal bir çıkış sergilemişti. Şimdi kendisinin de benzer bir yanılgıya hemde hatalı tarihsel çıkarımlar sonucu ulaştığını görüyoruz. Mesela: "Ne yunan karasında ne anadoluda nede istanbulda bir tane yunanlıyı bu tarafa geçiremedik, yunanlıları ne dinden ne imandan ne dilden ne giyiminden ne yemeğinden edebildik. " ---Osmanlının zaten böyle bir niyeti yoktu, hangi bir milletin alışkanlığını değiştirmiştir ki? egemenliği altına alırdı, ama hiç bir milleti asimile etmezdi. sonunu getiren de bu mozayik sevdası oldu zaten. "Yunanlılar tarihin en savaşcı milletlerinin başında gelir. " ---Bu da doğru değil. Eğer doğu roma imparatorluğunu referans alarak bunu söylüyorsan hatalısın. savaşçı millet kavramı ap ayrı bir şeydir. mesela Ruslar, Türkmenler, Çeçenler, Afganlar, ve yazmadığıma bakma Türklerin savaşçılığı bambaşkadır. Tarihe bakarsan yunanlıların daha çok hangi özelliği ile meşhur olduğunu (Giritlilerin özellikle) görebilirisin. Kurtuluş savaşı ile ilgili "şöyle olsa böyle olurdu" yaklaşımın bilimsel bir değeri, bir ilgisi yoktur. Bunun gibi yüzlerce "şu olur bu olurdu "lar üretmek mümkün. "bu yüzyılada kıbrısı ve egeyi sokarlar öbür yüzyılada karadenizi sokarlar " --- Böyle bir şeyi neden ve niçin yapsınlar ki? Canları yanmaz mı, bu esnada biz armut mu topluyor olacağız? Özetele; korkular insanlara hayatı acılaştırmak için değil onu daha uzun yapmak için vardır. Ve bizler doğru bir şekilde tarihimizle yüzleşirsek, ne istediğimizi bilen kararlı bir toplum olursak gelecek nesiller ezilmeden başı dik, masaya yumruğunu vuran , "savaşta kazanıyoruz, masada kaybediyoruz" lafını da tarihe gömen uzun ömürlü, bir yerini kaptırmamış bir toplum oluruz; böyle mesajlar okumayız.
|
theeagle
üye
Turkey
32
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/04/2003 : 18:31:06
merhabalar, su yunanlilarin cesaretinden gercek bir ornek vereyim anlayin, yer:ege semalari olay:bir turk F-4'u ve bir yunan F-16si F16 bizim ki nin arkasina gecmistir F4 hemen 2000ft e iner F16 da arkasindan sonra f4 terse gecip loop yapar gibi dalisa gecer F16 korkar ve burnunu yukari kaldirir ancak F4 hemen pesinden tekrar ters yaparak F16 pesinden gider ve lock!! basit bir ornek heyt bee :)
|
birgi
üye
Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/04/2003 : 20:15:26
iletin;yunanistan'a baya iyi çalışmıssın ama pas geçtiğin çok önemli bir nokta var;o da şu yunanistan'da askerlik büyük bir sorun,herşeyden önce verimli askerlik çağında olan genç nüfus çok az,artı bunlarında büyük bir oranıda askerden kaçmakta,bu yüzden yunanistan "profesyonel ordu" kurmaya çalışıyor.artık sakallı dedelerden...nato standartlarına gelince,kardak operasyonunu hatırlıyorumda...18 SAT komandosu zodiaclarla yunan savaş gemilerine aldırmadan,burunlarının yanındaki diğer adacıktaki yunan komandolarına aldırmadan aslanlar gibi çıktılar ikinci adacığa,yunanlar daha 9 eylülde izmirde kıçlarına yedikleri tekmeyi unutsunlar sonra gelir nato standartı... Birgi "Verecek aydınlığı olmayan karanlığı sever." http://birgi1.tripod.com |
Cengiz
üye
47
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/04/2003 : 23:12:09
Aslında bazı konulara hak vermemek elde değil ancak; İletin kardeşim Yunanlılar tarihin en büyük hırsızıdırlar. Bak mesela o yunan eteği dediğin eteğin orjini arnavutlarındır.Yunanlılar o eteği arnavutlardan resmen çalmışlardır. Arnavutların yarısı kendini Türk zannedeer demişsin.Yine yanıldın..Arnavutların hemen hepsi bilhassa arnavutluktakiler kendini arnavut olarak bilirler. Kosovadakiler bize daha yakındır..En azından Türk bayrağını gördüklerinde Osmanlıdan gelen bir aşırı saygı duyarlar..Bir çoğunun da akrabası Türkiyededir. Buradaki arnavut asıllılarda burdaki birçok Türkten kendini daha çok Türk hisseder. Okuldayken Toktamış hocam derste Atatürkten bir söz söylemişti..hala hatırlarım.. Kendini Türk milletinin geleceği ile bir sayan herkes Türktür. İster arnavut, ister laz, ister çerkez olsun..Eğer çoluk çocuğunun geleceğini bu ülkede görüyorsan Türksün..Unutma ki İstiklal marşımızı yazan Mehmet Akif ersoy bir Arnavuttu.Hatta sen niye bu kadar milliyetçisin nitekim arnavutsun dediklerinde ise yine şiirle " evet ben arnavudum, işte benim perişan yurdum " diyerek cevap vermiştir. Ayrıca Ulu Önderimiz M. Kemal Atatürkün de bütün arnavutluk halkı arnavut olarak bilir..ve övünürler..Dolayısıyla ha arnavut ha laz ha çerkez ha pomak ha boşnak bu millet osmanlıdan beri içiçe geçmiştir. Bize düşende bu mozaiği bilip bosnadan kosovadan, arnavutluktan ve Türki cumhuriyetlerden bağlantımızı koparmamamızdır. O zaman eşeği sağlam kazığa bağlarsın..bilmem anlatabildim mi?:))) |
n/a
deleted
22
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/04/2003 : 18:41:32
Iletine kizmayin. Gercekci olmanin zorunlu oldugu bir zaman diliminde yasiyoruz. Söyle cevrenize bir bakin, batida Yunanlilar, yuzyillardir “buyuk ideal” hayalinle yasarlar, butun Ege, bati Anadolu onlara aitmis. Yunanlilar Karadeniz sahillerine de nedense buyuk ilgi gösterirler, “turistik” geziler duzenlerler oraya, bol bol horon teperler, Karadeniz bölgesinde konsolosluk acmak icin TC ye her turlu baskiyi uygularlar, bu istegin karadenizin dogal guzelliklerinden kaynaklandigini sanmayin, planlari Pontus kralligini yeniden canlandirmak dogrultusundadir. Yunanlilar Ankara yakinlarinda Polatliya kadar da piknik yapmak icin gelmediler. Okullarinda, inkar etseler de Turk dusmanligi ögretilir, kitaplari Anadoluyu Yunan topragi olarak gösteren haritalarla doludur. Islerine geldiginde biz “akdeniz insanlari” kardesiz vs diye nutuklar atarlar ve bizim bazi yerli saskinlar da hemen gevseyip tavernalarda tabak kirip hem akdenizli hem de Avrupali olduklarini ispatlamaya calisirlar Yunanli dostlarimiza. Doguda Ermenistan Ermenileri, haritalarinda butun dogu Anadoluyu Ermenistan topragi olarak gösterirler ve her firsatta insanlarimizi kilictan gecirmek icin ellerinden geleni yaparlar. Agri dagi “ Ararat” onlarindir. Turk dusmanligini guncel tutmak icin diplomatlarimiz katledilir, 1915 katliami isimli kitaplar yayimlanir konferanslar duzenlenir. Biz ise derdimizi kimseye anlatamayiz.. Guney doguda ayrilikci Kurtler, haritalarina bir bakin, neredeyse Ankaraya kadar olan bölgeyi “Kurdistan” topragi olarak gösterirler, Turkiye disinda basilmis Turkiye haritalari hic dikkatinizi cektimi ? Dogu anadolu yoktur bu haritalarda “kurdistan” vardir. Diyarbakir da “provins” bas sehridir bu ayrilikci kurtlerin, isin acikli tarafi bu haritalarin ayrilikci kurtler tarafindan degil de , Avrupalilar tarafindan basilmis olmasidir. Bazi Suryani gruplarida bos durmaz Avrupada, biz assurilerin hiristiyan torunlariyiz Turkler bizi kesiyor ulkemizi elimizden aliyor aman bize yardim edin diye feryad ederler, Mardin ve cevresinin kendilerine ait oldugunu savunurlar. Guneyde Suriye hala Hatayi Arap topragi olarak görme hevesindedir, konu Araplar icin kan davasi gibi bir sey olmustur. Tekrar guney, bu sefer Kibris, “enosis” hedefiyle yasarlar Yunanlilar, Kibrisi Yunanistana ilhak etmek isterler. Dikkatinizi cekerim “yunanlilar” diyorum cunku bu planlar Rumlara ait degildir Rumlar sadece bir aractir. Bu adamlar neredeyse gerek katliamlarla gerek se “Avrupali” oldugunu sanan mutlu azinlik dedigimiz vatandaslarimizinda yardimiyla emellerine ulasmak uzeredirler. Umarim yaniliyorumdur ancak yeni hukumette Avrupaya “sirin görunme “ kompleksiyle Kibrisi pazarlik konusu yapiyor gibi geliyor bana. Icerde yobazlar, gericiler firsat kollar, meydani bos bulduklari an ulkeyi parcalamak icin ellerinden geleni yapacaklarina supheniz olmasin. Bu sinsi planlarin bir kac senenin mahsulu oldugunu saniyorsaniz yaniliyorsunuz. Bu asirlarca planlanan ve asirlarca suregelen bir oyunun gözumuze carpan taraflaridir. Ne yazikki bu insanlar, bizim kendini bilmez insanlarimizin da yardimlariyla hedeflerine adim adim yaklasmaktadirlar. Iletin, fikirlerini kendi “ uslubu” ile ortaya koydugu icin belki biraz tepki cekti, yazisinin tumu olmasada bir cok yerini destekliyorum, “ maasini Yunanlilardan mi aliyorsun” turunden bir satasmayida hic hos bulmuyorum. Atasözleriyle konusup vatan millet Sakarya laflariyla ulkeye pek faydamiz olmuyor dusuncesindeyim. Bu ulkeye gercekci insanlar lazim, kahraman olmak icin kahramanlik yapanlar degil. Ben bu ulke icin ölurum diye bas bas bagirip demogoji yapan insanlar yerine ben bu ulke icin yasamak istiyorum, yasayip görevimi yapmak istiyorum diyen alcak gönullu insanlar gerekli bize. Ucak bomba fuze vs isimleri ezberleyip su ucak iyidir bu kötudur muhabbetlerinin yuzyillardir sure gelen, ulkemize yönelik sinsi oyunlara ve az gelismislige engel olabilecegini ise hic sanmiyorum. Turkler de hata yapar, az kaldi Kibris harekatini yuzumuze gözumuze bulastiriyorduk, Kocatepeyi batirdik, patir patir askeri ve sivil ucaklarimiz dusuyor, insanlarimiz öluyor, milli servetimiz yok oluyor, ekonomimiz kepaze bir durumda, Amerikadan “ belki” gelecek uc bes kurusun hayalinle yasiyoruz, yagmur ciseliyor trafik arap sacina dönuyor, yagmanin siniri yok, ucak yapalim diyoruz, ne ucagi, daha percinini bile yapamiyoruz, bir turlu gelisemedik. Bunlari “Turk hata yapmaz” diye hasir alti mi edecegiz yoksa ders alip, daha iyi hazirlanip, gercekleri görup, ayni hatalari yapmamak icin mi calisacagiz? Kurtulus savasini teknolojik ustunlugumuzle degil, essiz ve gercekleri cok iyi gören bir insanin, Ata nin önderliginde görevlerimizi hakkiyla yerine getirerek kazandik, iyi bir vatandas olarak bizden simdilerde ve ilerde beklenen budur diye dusunuyorum. Yazarinin ismini su anda hatirlayamadigim ancak her okudugumda daha da hosuma giden bir yaziyi sunuyorum, daha önce okumadiysaniz lutfen sabirla okuyun, umarim sizinde hosunuza gider. DAHA TURK... "Türkiye ve Türk sevgisi" doğrusu onlara iyi para kazandırdı. Sıradan Türkler sorunları dile getirdikleri için hapislere girerken, "daha Türk olanlar" iktidarın keyfini ve devlet paralarını paylaşmanın tadını çıkardılar. "Türkler hiç hata yapmamıştır ve hiç hata yapmayacaktır" anlayışının doğrusu bu kadar kârlı olduğunu keşfettikleri için onları kutlamak gerek. Vatan sevgisini iktidara ve paraya çevirmekte gösterdikleri zekâ ve becerikliliğin Türkiye'nin bu hallere düşmesini önlemekte bir işe yaramaması çok üzücü...Çocuğunuz hasta olduğunda ve siz bunu eşinize söylediğinizde, eşiniz size "sen bu çocuğu sevmiyorsun, hain birisin" dese, ne düşünürsünüz?Herhalde, eşinizin, çocuğunuzdan daha ciddi bir biçimde hasta olduğunu.Bu tuhaf duruma benzer bir hal yaşanıyor yıllardan beri bu toplumda. Yaşadığımız ülkenin hiçbir eksikliği, hastalığı, rahatsızlığı söylenmesin isteniyor."Gerçekleri" söylemenin "vatana düşmanlıkla" bir tutulduğu bir ülkede yaşıyoruz. Niye gerçekte vatan sevgisi birbirine karşıt iki kavram haline geldi diye de sormuyoruz. Sanki bu ülkede bir Türkler var bir de "daha Türkler.""Daha Türk" olanların tek görevi ülkeyle ilgili söylenen gerçeklere tepki göstermek, her eleştiriyi ihanetle suçlamak ve "vatanını seven gerçekleri söylemez" anlayışını yaymak. Daha Türk olanlar, "biz vatanımızı seviyoruz, bu sevgimiz de ülkemizi hiç eleştirmememizden anlaşılıyor" diyorlar. O kadar seviyorlar ki ülkelerini, ülkenin "hasta olduğunu" söylemektense onun ölmesini tercih ediyorlar. Sıradan Türkler ise, vatanın ölmesi yerine, hastalıkların dile getirilmesinden, bunlara çare aranmasından yana. "Daha Türkler"e göre kurallar çok açık:"Türkler hata yapmaz, Türkler yalan söylemez, Türkler'in tarihlerinde hiçbir leke yoktur, Türkler'in herhangi biriyle sorunu olursa hatalı olan mutlaka Türk olmayanlardır, Türkler'in hatalı olabileceğini söylemek ihanettir, Türkler işkence yapıyorsa öyle gerektiği için yapıyordur, adam öldürüyorsa vatanın geleceği içindir.""Daha Türkler"in yarattığı bu "mükemmel ve hatasız Türk" kavramı ne yazık ki ülkenin çökmesine engel olamadı, Yunanlılar'ın bizden çok daha iyi yaşadığı gerçeğini, paramızın dünyanın en değersiz parası haline gelmesini önleyemedi.Sadece, konuşamadığımız gerçeklerin ve sorunların birikmesine, altından kalkamayacağımız kadar büyümesine neden oldu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne her giden davada mahkum edildik. "Çok mükemmel, çok hatasız" lakin aynı zamanda fevkalâde de hukuksuz olduğumuz sürekli yüzümüze çarpıldı.Ama "daha Türkler" bizim hukuksuzluğumuzun değil "bizim hukuktan uzak olduğumuzu" söyleyenlerin hatalı bulunduğunu, bizim hatalı olduğumuzu söyleyecek herkesin de hain olacağını bir kez daha açıkladılar.Daha Türkler, vatanı herkesten daha fazla sevdikleri için Susurluk çetelerini kurdular, uyuşturucu kaçakçılığının Güneydoğu'daki savaşın tam göbeğinde büyüyüp gelişmesine göz yumdular, bütün devlet bankalarını aralarında paylaşıp paraları yandaşlarına dağıttılar."Türkiye ve Türk sevgisi" doğrusu onlara iyi para kazandırdı.Sıradan Türkler sorunları dile getirdikleri için hapislere girerken, "daha Türk olanlar" iktidarın keyfini ve devlet paralarını paylaşmanın tadını çıkardılar."Türkler hiç hata yapmamıştır ve hiç hata yapmayacaktır" anlayışının doğrusu bu kadar kârlı olduğunu keşfettikleri için onları kutlamak gerek.Vatan sevgisini iktidara ve paraya çevirmekte gösterdikleri zekâ ve becerikliliğin Türkiye'nin bu hallere düşmesini önlemekte bir işe yaramaması çok üzücü.Çocuklar gözlerini kapadıklarında görünmez olduklarına inanırlar, sanırım bizim "daha Türkler" de gerçeklerden bahsedilmediğinde, gerçeklerin ortadan kaybolacağına inanıyorlar.Eğer Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri dile getirmez, dünyada bu konuda yapayalnız kaldığımızı, Kıbrıs'ta ucu gazete binalarını bombalamaya kadar uzanan bir faşizm uygulandığını söylemezsek Kıbrıs diye bir sorun kalmayacak.Kürtçe diye bir dil olmadığını kanıtlarsak, "olmayan" dili konuşan milyonlarca insan "bizim dilimiz yokmuş öyleyse bu dili konuşmayalım, başka dil de bilmediğimize göre bundan sonra hep susalım," diyecekler.Dünyanın en büyük ordularından birini beslemekle övünürken adalete bütçeden binde yedi pay ayırdığımızı gündeme getirmezsek adalet düzeliverecek, mahkemeler han köşelerinde sürünmekten kurtulacak, verilen her karar evrensel hukuka uygun olacak.Bizans'ın şehir düzenlemesinin bizimkinden daha iyi olduğunu söylemezsek İstanbul bir anda bir şehircilik harikasına dönecek.Ermeni sorununu hiç kurcalamazsak, dünya geçmişle ilgilenmekten vazgeçecek.Bize "ekonominizi düzeltin, yöneticilerin para çalmasını engelleyin" diyen batılıları lanetlersek, ekonomimiz düze çıkacak.Gerçekler, bu ülkenin bir çöküntü yaşadığını ve bundan kurtulmak için çok ciddi değişiklikler yapılmasını gösteriyorsa, gerçeklere arkamızı dönmek çöküntüyü de ortadan kaldıracak.Ama bütün bunları yapmak, sıradan Türkler'i böylesine "yalan" üstüne bina edilmiş bir vatanseverliğin yararına inandırmaya yetmeyecek.Çocuğun hastalığından sözetmenin "hastalığı" iyileştireceğine inanmakta sıradan Türkler biraz zorluk çekecek.Çünkü sıradan Türkler'in sıradan bir mantığı var.Bir sorunun çözümlenmesi için o sorunun varlığının kabul edilmesi ve çareler aranması gerektiğine inanıyorlar.Daha Türkler ise böyle bir sıradan mantıktan hoşlanmıyorlar.Onların mantıkları, çözümleri, çareleri yok. Onun yerine kızgınlıkları ve "sen vatanını sevmiyor musun" gibi soruları var. Onların anlayışına göre "vatanını seven" gerçekleri söylemez, vatanının hatalarını eleştirmez. Biz sıradan Türkleriz. Biz gerçekleri söylemekten ve korkmadan çözüm aramaktan yanayız. Biz vatanı sevmenin, o vatanın boynunu sevgiyle sıkıp öldürme hakkını kimseye vermediğini düşünürüz. Aklımızın erdiği, dilimizin döndüğü kadar gerçekleri söyleriz. Daha Türkler ise vatanı ve yalanı severek hayatlarını sürdürürler. Sevdikleri ağaca daha sıkı sarılıp, ağacın suyunu emerek çürüten sarmaşıklar gibi dolanırlar vatanın gövdesine."Tanrı Türk'ü daha Türk'ten korusun."Tanrı "daha Alman" olan birinin Almanya'nın başına getirdiklerinden bizi sakınsın, Tanrı, "daha Türkler'e" sıradan bir akıl ihsan etsin. |
Cengiz
üye
47
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/04/2003 : 20:22:24
Sevgili Nahit kardeşim, bu yazıyı okuyunca sadece içimden alkışlamak geldi..Ellerine sağlık.. |
iletin
üye
Turkey
79
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/04/2003 : 18:03:27
yunanlılar felsefeyle uğraşırken ege denizini kafaya takıp derinliklerini ip sarkıtıp ölçerken ayasofya gibi dehşet bir şeyi yaparken tiyatrolarda oyunlar seyrederken tavuk göğsü ve zeytinyalı dolma yerken ilk olimpiyatları yaparken. ingilizler almanlar fransızlar ruslar ağaçlardan sarkarak yaşıyorlardı Türklerde muhtemelen daha yoğurdu bile icat edememişti. Düşmanı tanıyın ve saygı duyun diye yazdım. şoven şoven konuşupda güldürmeyin kendinizi. Birilerini aşağılıyacaksanız bulgarları gürcüleri filan deneyin . Ama şaşırıpda arapları iranlıları filan da yapmayın yine yalnış olur. |
iletin
üye
Turkey
79
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/04/2003 : 18:29:51
bir arkadaşımız osmanlı zaten yunanlıyı asimile etmeye çalışmadı yazmış. Bu bir geyiktir. Osmanlı herkezi dininde dilinde falan serbest bırakmıştır olayı kitaplarda çok şık duruyor ama bu doğrumu acaba.Osmanlı nasıl başardı balkan milletlerinin çoğunun din değiştirmesini peki balkanlarda boşnaklar arnavutlar pomaklar ve bir dolu balkanlı müslüman oldu gürcüler müslüman oldu gerisi osmanlının zaten müslüman halktı. yani osmanlı gittiği toprakları süratle asimile etti. üstelikte hayran olunacak tarihde çok eşi olmayan ustalıkda yaptı bunu. Bu gün bile osmanlının bu başarısı işleniyor dünyanın ilgili akademilerinde. Osmanlıyı osmanlı yapan asimile yeteneğidir. Bir esilde içine aldığını türk yapmayı başarmıştır osmanlı sistemi. Bir aferini varsa bunu kesmeden yapmıştır. Anadoludan bu iş için eğitilmiş uzmanlar gitmiştir o bölgelere. Bunlar o zamanın devlet destekli sivil toplum örgütleri olan tarikatlardı. Öyleydi yada böyleydi iylikle miylikle ama sonuçda planlı bir asimilasyon ve sonuç bölge yerleşik bir çok millet şimdi müslüman. İyide yapmış konyadan götürdüklerimiz ilk savaşda 400 yılsonra anadoluya sürüldü ama ora halkına bir şey yapamadılar avrupada şimdi sayemizde iki müslüman devlet var arnavutluk ve bosna hersek. Dediğim yunanlı bunu yemedi hiç müslüman olan yunanlı olmadı. Uğraşmadığımızı söylemek coğrafyadaki din değiştirme yaygınlığına bakarsanız saflık olur |
Cengiz
üye
47
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/04/2003 : 23:28:12
İletin kardeşim kulaktan duyma haberlerle kendini zehirleme ..gözünü seviim birazcık oku..hiç olmazsa azıcık.. Şimdi Dr. Nuray Bozbora 'nın Osmanlı yönetiminde Arnavutluk ve Arnavut Ulusçuluğu'nun gelişimi adlı kitabından bu senin bahsettiğin konuyla ilgili bir alıntıyı buraya yapıyorum..isteyen kitabı alır okur..() parantez içindekiler bana aittir. ---- Arnavutlar'daki islamlaşma, osmanlı devletinin bölgede izlediği resmi bir islamlaştırm siyasetinin sonucu değildir.Daha açıkçası , osmanlı devleti, bu bölgede, herhangi bir doğrudan islamlaştırma siyaseti izlememiştir.(bakın burası önemli bu bölgede deniyor.)Bunun en açık örneği, yerli "feodal"lerin timar kadrosuna alınmasında, müslüman olma koşulunun aranmamış olmasıdır; aksine bu kesim, dinlerini sürdürmekte tamamen serbest bırakılarak, Osmanlı timarlılar kadrosuna alınmışlardır..Buna rağmen, balkan halklarının bir kısmı islamlaşırken, diğer bir kısmının hristiyan olarak kalmış olması, büyük ölçüde, bu millet ve kavimlerin kendilerine özgü ekonomik, sosyal ve siyasal koşullardan kaynaklanmaktadır. Gerçekten de , Bosna ve Arnavut halklarının Sırp, Bulgar ve Yunan halklarından farklı olarak, büyük ölçüde islamlaşmasında, Osmanlı Devletinin bu halklara karşı izlediği bir İslamlaştırma siyasetinden çok, her iki halkın kendşerine özgü ekonomik, sosyal ve siyasi koşulların belirlendiği bir tercih söz konusudur. Nitekim, Arnavutlar'daki İslamlaşmada rol oynayan sosyo-politik ve ekonomik koşulların önemi, bir çok kaynaklarda da doğrudan ya da dolaylı olarak vurgulanmaktadır. -Sayfa 65-66-- İnalcık, Arnavutlukta Osmanlı hakimiyetinin....'s.172; ayrıca bkz.Veinstein, a.g.e, s 363- ---- Şmdi gelelim konunun ana yerine sevgili iletin kardeşim.. bu yörelerde islamlaşma iki şekilde olmuştur..birincisi herkesin bildiği gibi devşirme usulü islamlaşma..bu nasıl olmuştur? Öyle filmlerdeki gibi köy basıpta çocuk kaçırma falan değildir bu..Osmanlının ele geçirdiği yerlerdeki yaşayan ve osmanlıya bağlılığını gösteren yerel ileri gelenlerin saraya gönderdikleri küçük erkek çocuklarıdır bunlar.Bu şekilde müslüman-osmanlı devlet adamı olarak yetiştirlmişler ve yine babalarının bulundukları topraklara timar sahipliğini devralmak üzere gönderilmişlerdir. Sistem böyle çalışıyordu devşirme usulünde.. yani tımarlar arasında müslümanlaşma 2. 3. kuşakta başlamıştır..yukarıda tımarlara müslüman olmayanların da alındığını söylemiştik. İkincisi ise gönüllü islamlaşmadır ki esas islamiyetin doğuşunun bu şekilde olduğunu söyleyebiliriz..tımarlar müslüman olmayanlardan da olabiliyordu fakat bu şekilde sadece osmanlı hakimiyetini kabul ederek, siyasal gücü arkasında hissetmeyen bir düzen içinde kendilerini yetersiz gören bu tımar sahipleri de islamiyeti seçip siyasal ve ekonomik güçlerini pekiştirmişleridr. Sırp tehlikesi de bunu hızlandırmıştır. Ve osmanlı düzeni içinde bu seçim sırplara karşı da koruma görevi oluşturmuştr. Bu şuna benziyor: Toplumlar nasıl hristiyanlığı seçerken sosyo-ekonomik boyutlarda düşünmüşlerse bunda da aynısı olmuştur..Arnavutlarda kabile tipi örgütlenme bundan doğan kandaşlık geleneği oluşmuş ve din sadece daha güçlü bir devlete karşı gösterilen geleneksel bağlılığı ifade etmiştir.Daha önce kuzeyli arnavutlar katolik romaya, güneyli arnavutlarda ortodoks bizansa bağlılıklarını göstermişlerdir.15. yy. da osmanlı balkanlara girdiğinde arnavut ve bosna halkı islamiyeti seçmekte zorunlu olmasa da, tercihini islamlaşma yolunda kullanmışlar ve osmanlı devletiyle yüzyıllar sürecek geleneksel bir bağlılık başlamıştır. Benim şahsi kanaatim hakikaten çok acımasız bir toplum olan Sırpların bu süreci çok daha fazla hızlandırdığıdır.Bu İslamlaşmada nasıl ki bizim anadoluda aşiretlerdeki ağaların bir sözüyle hareket eden bir toplumsal kitle varsa aynısı arnavut kabile yapısında da vardı..bizim anlayacağımız orada da aşiretler vardı..dolayısıyla aşiret reisinin her sözü kendi aşireti için bağlayıcı olmaktaydı..Oysa Sırp senyörlerinin kendileri islamı seçtikleri halde köylüleri islam olmaıştır, çünkü aynı bağlılık bulunmamaktaydı. Ayrıca o dönemlerde hristiyan-arnavut rahipler eğitimsizdiler ve kendi dillerinde incilleri de yoktu.Milli kiliseleri de yoktu.Zayıf temeller üzerine oturan hristiyan inancı, görsel ve sosyo-ekonomik politika ve siyasal güçle daha belirginleşen İslamiyetin altında Arnavut ve Bosna halkı itibariyle yenilmişti...Dolayısıyla zorlama gibi asılsız temellere ve tamamen islami karşıtı güçlere dayanan bu tür kulaktan dolma fikirlere riayte etmemenizi, kafanıza takılan herhangi bir şeyi araştırmadan ortaya atmamanızı tavsiye ederim..Yüzyıllardır bu topraklarda türlü cefalar çeken seçtikleri din, bayrak, millet adına nice şehitler veren ve daha önce kıbrısta yaşanan felaketleri son on yılda kerre çeken bu içiçe geçmiş artık akrabalarımız diyorum, kardeşlerimiz için daha derin duygularla bağlanmanız en büyük dileğimdir. Saygılarımla, Cengiz Şengönül |
Cengiz
üye
47
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/04/2003 : 23:51:57
Bir hatırlatma daha: Eğer zorla İslamiyeti seçselerdi, inan ki seçmediler dediğin o yunanlılar da seçmek zorunda kalırlardı. Çünkü Osmanlı o dönemler tahmin edemeyeceğin kadar güçlüydü. Benim kanaatim seçimi bırakmak Osmanlını dibini kazıdı. Dikkat edin Sömürgeci olan Avrupa, sömürge altına aldığı bütün ülkelerin zenginliklerini kendi ülkelerine taşımışlardı..ispanyollar, ingilizler ve diğerleri..(Dikkat et, Irak'a savaş açanlar kimler: ABD, İngilizler ve İSpanyolar..sizi gidi sömürgeciler sizi:))Sanayi devriminin temellerini de bu sömürgecilik attı..Osmanlı sanayi devrimini gerçekleştiremedi. Niye acaba?? hala çekmiyor muyuz.?.Yani gittikleri yerleri don-gömlek bıraksalardı inanın şimdi paşalar gibiydik hepimiz..Tarihimizi bilmez ve kenetlenmez ve hala daha akıllanmazsak ve hala daha ders almazsak bilin bakalım bizi neler bekliyor? |
birgi
üye
Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/04/2003 : 12:49:39
Cengiz Ağbi çok güzel bir şekilde açıklık getirdi asimile iddisına,bende şunu söylemek istiyorum;Osmanlı eğer Yunanistan'ı asimile etmek isteseydi gayet rahatlıkla ederdi;Yunanistan'da yerleşik Türk nüfusu çok fazlaydı ve Yunanistan Anadolu topraklarına Arnavutluk ve Bosna'dan daha yakındı.(Gelecek Türkmenlerin yerleştirilme kolaylığı bakımından)Birgi "Verecek aydınlığı olmayan karanlığı sever." http://birgi1.tripod.com |
mehmetcemilkale
üye
USA
166
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/04/2003 : 11:35:28
Yunanlilar bagimsizliklarini da, Balkan Savaslarini da hep Ingiliz, Fransiz , Rus destegiyle aldi.Mora isyanini aslinda bastiracaktik, Peleponezi falan ele gecirdik, tam boguyorken, Ingiliz, Fransiz ve digerleri yardima geldi. Bizim tarafimizda Misir donanmasi vardi sadece, ama ne yazik ki Mora yi kaybettik. 1897 de bir savas cikti, az daha Yunanistan' i geri aliyorduk, Ingilizler gene imdatlarina yetisti. Balkan Savaslarinda agzina kadar Ingiliz dolu gemilele savastilar. Kurtulus savasinda , Ingiliz destegi ile daha kurulmakta olan bir orduya saldirdilar, kamyon ile kagniya yenildiler. 800 yil tamamen Roma hakimiyeti, 400 yil tamamen Osmanli hakimiyeti , 800 yildan fazla da(400 u tamamen) kismen Turk hakimiyeti altinda kaldilar. 7. yuzyilda Dogu Roma Imparatorlugunun kontrolunu ellerine aldilar ve icine ettiler devletin. 961 yilindaki Bulgar yenilgilerinden sonra Makedonyalilar hanedani geldi, ve yaniden yukseldiler. 1071 de Selcuklulara saldirip, bir daha asla buyuk savas kazanamamak uzere IStanbul a geri cekildiler. askeri basarilari bir elin parmagi kadar. Marathon disinda ben YUnan zaferi goremiyorum, iletin sen gorebiliyor musun? Sakin kagni ile ikmal saglayan bir devlete kamyon ile actiklari savasta 50 km. Ankara ya yaklastiklarini soyleme. Simdi ben biraz tarihten bahsedeyim. 1071 de yunan ordusunu yok ettigimizde ellerinde kuvvet kalmadigindan, rahatca 1075 yilinda Iznik i aldik. Hacli seferleri sayesinde, Bizans , kaptrdigi bir cok yeri bizden geri aldi, Iznik de dahil. Ama ne tesaduf, Osmnlilar, yunan devletini tamamen sildi, birkac yuzyil sonra. Simdi ben bakiyorum, Girit i , Ege adalarini, BAti trakya ve Makedonya yi, Ingiliz, Fransi, Rus destegi sayesinde geri almislar. Gene bir tesaduf olabilir mi? Geri alir miyiz acaba daha once verdiklerimizi geri aldigimiz gibi? Eee, ise Kibris ile basladik. Iletin belki de bu tesaduf bize rastlar, Rodos ta yazlik ev aliriz. :) NOT: Terihlerde yanilmis olailirim, ozur dilerim. |
iletin
üye
Turkey
79
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 22/04/2003 : 14:46:30
evet evet alırız zaten asıl yunanistan bizde hala egeyi istanbulu her karışına kadar türkleştirdik yunanlı olsam bende türkleri hiç sevmezdim oraları geri almasakda bir kaç sıfır öndeyiz nede olsa orta asyadan geldik konduk buralara.Yunanlı olduğunu düşün türkler olmasa ne büyük bir devletin olacaktı avrupanın en büyüğü üstelik rönesansı da yaşamış olacaktın eğğ yunan toprağındada ne rönesans yaşanırdı ama ikinci bir italya olurdu ege yunanlının elinde. heralde en güzel ressamlar heykeltraşlar müzisyenler yazarlar türkler olmasa rönesans ı yaşasaydı egede istanbulda yunanlılardan çıkardı. Muhtemelen istanbul avrupanın sanat ve kültür başkenti olurdu tabi şimdide parisin kesin önünde olurdu. Oysa şimdiki duruma bakın Öğğğğğ
|
antiiletin
üye
4
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 25/04/2003 : 15:05:04
merhabalar, iletin herkesi illet ettin kutlarim.Ama hata sende malesef sana vatan sevgisini daha dogdugun andan itibaren ogretemeyenlerde,gelecek icin calismayi anlatamayanlarda ve icine turkluge olan inanc atesini yakamayanlarda.cok acik soyluyorum bence sen turklugun yuz karasisin "Ne mutlu yunanliyim"diyen ancak cebinde TC kimligi tasiyan oz benligini asla tanimamis ama tanimak icinde tekbir caba sarf etmeyen egitimin ve sagligin icin harcanan TURK LIRASININ hakkini veremeyen birisin.keske bu ulkeye gercekten hizmet edenler sana harcanan paralarla sigaralarini yaksalardi cok daha hayirli olurdu eminim.en azindan sana harcandigindan daha hayirli olurdu. "BU MILLET BANA NE VERDI DEGIL BEN BU MILLETE NE VEREBILIRIM " otur dusun bakalim sana ne ifade ediyor bu cumle!!! |
iletin
üye
Turkey
79
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/04/2003 : 16:15:38
ya arkadaşlar siz gereksiz bir gerginlik ve eziklik yaşıyorsunuz. bunları tırsık ezik toplumlar yaşar biz ayıptır söylemesi ezen tarafız ben onun rahatlığı ile sakin ve rahat ve alaycı konuşabiliyorum. Söylediklerim çok doğru olmak zorunda değil çünkü güçsüz acı çeken tarafda değilim. Kızgın olan sinirli olan karşı taraftakiler sizin kadar asılır bu gereksiz konulara. Takmışsınız kafaya yunanı rum u ermeniyi mermeniyi. Derdinizmi yok sizin beni güldürüyor bu tartışmalarınız da ondan araya giriyorum. Bizene yunanlının ne düşündüğünden kardeşim yada ermeninin ne düşündüğünden. bunun vatan sevgisi ile ne alakası var anlamıyorum. Siz imparatorluk mirasını bir kenera itip yüz yıl başındaki bir kaç on yıla göre refleksler geliştirmişsiniz. Benim yunan sorunum yok ama biliyorum yunan ın türk sorunu olduğunu. Bu durumda oldukca hoşuma gidiyor sizde aynı şeyi yapın. Burada kazanılmış topraklarda yaşıyoruz bin yıl önce bulgarlar yunanlılar araplar almanlar her kez ama herkez bu gün yaşadıkları yerlerde yaşıyorlardı biraz genişlediler sonra tekrar başladıkları topraklara döndüler. Biz ise bin yıl önce burada değildik. vurduk kafalarına aldık topraklarını. Zaman geçti herkez ana yurtlarında bağımsız olmaya başlayıncada biz orta asyaya dönemeyiz anadoluyu türk vatanı yapcaz dedik itiraz ettiler son bir kaç savaş daha yapıp biraz zorla da olsa kabul ettirdik. Bu yüzden bu etrafdakiler bizi pek sevmez. Bunda benim suçum ne anlamıyorum. Beni istanbullu rum filanmı sandınız bilmiyorum. Ama kalbimi çok kırıyorsunuz böyle sözlerle haberiniz olsun. Son söz rumun yunan ın ermeninin sataşmalarını fazla önemsemeyin onların sataşmak için sebebi oldukca fazla bizimde biraz rahatsız olmak için mazeretimiz var çünkü kazancımız çok anormal büyük ara sıra fransada heykel dikme kongrede 24 nisan muhabbeti yunan bilmem ne vetosu filan oluyor bunları gülüp geçin çünkü karşılığında ülkelerinden kovduk adamları üstelikde bayağı iyi kovduk korkmamızı gerektirecek bir şeyler kalmadı geride. Biraz daha uğraşıp anadolu zencilerinide kovarsak çok daha rahat edicez inşallah ilerde. |
birgi
üye
Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/04/2003 : 19:49:36
İletin,bu konudaki ilk mesajını okusana,son mesajın Yunanlılar'ın ezik olduğundan,senin Yunan problemin olmadığından bahsediyorsun,ilk mesajında ise Yunanlılar'ın korkusuz bir millet olduğundan,Yunanlıları sevmediğinden bahsetmişsin...EOKA'dan maaşın kesildi galiba?Birgi "Verecek aydınlığı olmayan karanlığı sever." http://birgi1.tripod.com |
tayyareci
Moderator
Turkey
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 29/04/2003 : 01:44:09
illetin bu kadar sacmalik yeterseviyene ve dengene uygun yeni bir forum da devam et. istenmiyorsun. daha once cep numarami verip aramani istemistim. aramadin. bir sansin kaldi. bana davranislarinin sebebini ve gercek amacini bir mail ile anlatirsan forumda kalma sansin var. yoksa dozu arttiracagim. iyiligin icin son uyarimdir. celaluzar@yahoo.com tayyareci webmaster |
Konu 2 Sayfa Uzunluğunda: |
|
|
|
|
|