ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 


Şifrenizi Unuttunuz mu?

 
 Bütün Forumlar
 PİLOTAJ
 İstanbul da Uçuş
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
 
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
n/a
deleted



96
Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/03/2003 :  19:49:26  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar hala istanbulda ppl sahibi olan veya olmayan arkadaşlar ile uçmak için arayışlarım devam etmektedir.Dolar yüzünden galiba pek talep olmuyor.Ama 4 kişi maaliyeti oldukça düşürecektir.Hava alanı olarak hazerfen veya sabiha gökçen kullanılabilir.hadi bekliyorum....

nadirdogan
üye


Turkey
17 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/03/2003 :  09:27:05  Profili Göster  Ziyaret nadirdogan'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selam Afacan,
Dediğin gibi en büyük sorun parasal, yoksa ben de dahil olmak üzere bir çok kişinin uçmak için can attığına eminim.
Sen İstanbul'da hangi firmalardan, hangi uçağı, kaç dolara kiralayabiliyorsun?
Bence bu işin adını koyarsan daha iyi olur.
Bir de sen kaç senelik ppl sahibisin ve hangi tip uçaklarla kaç saat uçuş tecrüben var?
Bunları da merak ettiğim için sordum...

Nadir
http://www.nadirteknik.comSayfa Başına Git

n/a
deleted



96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/03/2003 :  22:14:50  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili nadir
istanbul daki şirketler konusunda çok fazla bilgim yok.Ama istedikten sonra bu bilgilere rahatlıkla ulaşabiliriz.ppl imi geçen yıl aldım o zamandan beri uçmadım toplam 55 saatlik uçuşum var.cessna 172 ile intibak yapmıştım ankarada.şu an istanbuldayım fırsat oldukça uçmak istiyorum fakat malum dolar da çok yüksek belki paylaşılabilirse imkan olabilecek.senin ne kadar uçuşun var?selamlar....

Sayfa Başına Git

hakan737
üye


Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/03/2003 :  23:27:13  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla

sevgili arkadaşlar,
uçmak gerçekten çok güzel ve bir başak topic'in altında da anlatıldığı gibi çok meşakkatli sadece lisans alınınca veya uçak yapalım diyince bitmeyen bir okadar da dertlimi dertli bir iş.
İstanbulda yaşayan ve geçtiğimiz seneye kadar "sepet" yolcu olarak epeyce bir uçmuş kişiden bildiklerini dinlemek isterseniz kısaca şöyşe açıklayayım.
Herşeyden önce bilmeyenler için değil istanbulda Türkiye'nin herhangib bir yerinde cebinizde lisansınız olsun olmasın bir uçak kiralayıp uçmak çok zor. Çünkü Türkiyede hem havacılık klüpleri hem uçak kiralayabilecek havacılık şirketleri veya kurumları hemde bu şekilde cebinize uygun kiralama ücreti olan bir uçak bulmak maalesef çok zor. Bunca yıldır kafamıza Türk Hava Kurumu kakıldığı için tüm Türkiye zannediyorki Türkiyenin her yerinde herkesin emrine amade bir THK uçağı var..ama yok!!!
Türkiye çapına genel oalrak bakarsak kiralanabilir PPL sahibi bir kişinin hafta sonu kiralayabileceği Cessna 152 veya 172, Diamond Catana veya benzeri tek motorlu uçak sayısı nerdeyse yok denecek kadar az veya kiralamak için bazı şartları yerine getirmek gerekebiliyor. Bu yerine göre değişebilir. Kiralama saatide Türkiye şartlarında ortalama $100-180 arasında (idi). Bu konuda ayrıntılı bilgileri sanıyorum deneyimli arkadaşlar vereceklerdir.

İstanbul'da öncelikle uçuş yapılacak 3 meydan var.
a-Atatürk havalimanı; Atatürk havalimanında özel uçak şirketleri meydanın batı tarafında yer alıyor. İçlerinde en faal olanı Bonair. Uçuş dersleride verildiği için tek motorlu uçakları mevcut. web sayfalarından uçak kirası veya şartları sanıyorum öğrenilebilir.
Aynı yerde Mach air ve Genel havacılık şirketleride mevcut. Mach air eskiden TopAir ile beraber anılırdı ancak şu anki ilişkileri nedir bilmiyorum. Bildiğim kadarı ile Top Air burada Machair'in olanaklarından ortak olark faydalanıyordu. Şu anda meydanda uçakları varmı bilmiyorum. Bu bölümde yer alan diğer uçak şirketleri ise daha çok hava taxi alanında veya holding bazında çalışıyorlar.
İşin kötü tarafı yoğun bir meydan olduğu için sadece kalkış sırası veya iniş sırası için bile fazladan 30-40 dakika harcamanız mümkün. (bizzat tarafımdan defalarca yaşanmıştır)yani uçuş saati parası hesabı yapılırken çok ekonomik değil. +iniş kalkış parasıda charge edilecek.
B-Sabiha Gökçen Havalimanı; Meydanda faal olarak çalışan tek havacılık klübü Türkiye ve İstanbul'un en iyi havacılık klübü. İstanbul Havacılık Klübü. Yalnız oradan uçak kiralamak kolay değil çünkü klübe üye olmanız gerekiyor. Ancak lisans sahipleri için nasıl bir procedure var yada uygulanmaya başlandı konup öğrenmek gerek. tel 0216 5880060-61 .Burada işin güzel yanı tam teşekküllü bir havalimanında uçuş yapmak buna karşılık Atatürk Havalimanı gibi trafikten hiç etkilenmemek.
C-Hezarfen meydanı. MEydanda benim bildiğim özel uçak sahipleri ile Topair bulunuyor. Özel uçak sahiplerinin bazıları uçaklarını meydan işletmesi veya topair vasıtası ile kiraya verebiliyor. Topair'in diamond catana uçaklarıda uygun fiyata kiralanabiliyor. Topair uçuş okulu uçaklarıda buradan kiralanabilir. SAnıyorum son zmanlarda uçuş kiraları epeyce bir arttı.
tüm yukarıdakiler için önce sizi bir kontrol uçuşuna alırlarmı veya bunun adına intibakmı derler bilemem ama böyle bir talep olursa şaşırmayın, yadırgamayın.En nihayetinde kendilerinin eğitmediği bir kişieye ya kendilerinin yada başkasının uçağını emanet edecekler.Ha eğer log'unuzda Cessna 172 ile 200 saat varsa ve bir 172 kiralayacaksanız o başka tabi. Bu konulara ben girmiyorum bundan sonrası sizlein pilot-pilota halledeceğiniz şeyler :))

ama işin en sinir olduğum tarafı havacılık özürlü ülkemizde 21.yy'da hala yukarıdaki bu konuları konuşmak, uçaklara 20 yıl önce grafield gibi yapışıp kalaanların hala hiçbirşey değişmeden kalabildiğini görmek çok tuhaf. Elimde bugünlerde yine enteresan kaynaklar var. Taaaaa 1940'lı yıllardan beri biz adama olamamışız havacılık alanında neden nasıl bimiyorum ama hep yerimizde bir güzel saymışız ve saymayada hala havacılığa "boş işler" diyerek bir güzel devam ediyoruz.
alın size uçuş arkadaşı aramak için bir site;
http://www.pfsn.us/

geçmiş olsun :)


Hakan737Guven
virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.
Sayfa Başına Git

n/a
deleted



96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/03/2003 :  18:37:53  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Aslında işler ankara da daha kolay galiba.Ben oradayken 100 dolara bu işi halledebiliyordum.Hemde cessna 172 ile uçuyordum.Ama burası biraz problemli anlaşılan.Neyse yaza kadar istanbuldayım anlaşılan burada uçuş yapamayacağız.Yazın ankara da yaparız artık...Hakan verdiğin bilgiler için çok teşekkürler...

Sayfa Başına Git

nadirdogan
üye


Turkey
17 Cevap
Gönderilme Tarihi - 04/04/2003 :  15:17:31  Profili Göster  Ziyaret nadirdogan'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar afacan,hakan737 ve diğerleri,
Topair uçuş okulu sahibi Murat Öztürk ile görüştüm.
Eğer uçak kiralamak isteyen kişiyi tanımıyorlarsa uçağı emanet edebilmeleri için uçuşunu görmeleri gerekiyormuş. Eğer lisans da aktif ise başka bir sorun yok.
Sn.Afacan, detaylı bilgi için Hezarfen havaalanından Topair sorumlusu Hurşit Karpazlı ile 0212.8871517-18 numaralı telefonlardan irtibata geçebilirsin.
Bir konuş bakalım ve diyecekler...

Saygılar,

Nadir
http://www.nadirteknik.comSayfa Başına Git

n/a
deleted



96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/04/2003 :  18:44:54  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
dostum teşekkürler bağlantı kurmaya çalışacağım.Kurabilirsem sizede bilgi vereceğim.. selamlar...

Sayfa Başına Git

   
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000