ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 THK Planör başlangıç kursları
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 4
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
DEVIL
üye

Turkey
108
Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/11/2002 :  21:21:33  Profili Göster  DEVIL 'a bir ICQ Mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar; İki seneden beri THK Planör başlangıç kursuna başvuruyorum, Hatta geçen sene uçuş sağlık raporunu alıp yolladım(Belki bir artısı olur diye) Yani basit bir kursa katılmak içindemi TORPİL lazım? Torpilsiz başka yolu yokmudur bu işin? Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/11/2002 :  23:31:28  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
DEvil o iş öyle başvurup beklemek ile olmaz :) şaka şaka, en yakın THK şubesine gidip kontenjanlarını öğren eğer o şubede yok ise birbaşkasında mutlaka vardır. Okulunun havacılık koluna mutlaka kontenjan gelir. THK'nın yeni yönetimi eskisine taş çıkarırcasına bu sene eğitim işlerine ağırlık veriyor. Sanırım bu sene devrelerde bir eksiklik olmayacak ve tam plana göre kurslar açılacak. Dediğin doğru baze planör kursuna bile Torpil gerekiyor çünkü ben malzesef öyle gidebildim. En yakın THK şubesine gitmeyi ihmal etme..

sevgiler

Hakan737Guven
virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.
Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/11/2002 :  22:53:18  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hakan Ağbi;torpil konusunda çok haklı,bu işler böyle maalesef :/.Geçen senede tartışmıştık bu konuyu hatta Hakan Ağbi gideceklere emercensileri yazacağına dair söz vermişti :P Neyse bu sene yazarsın artık umarım

Devil kardeşimö,torpili şimdiden bulmaya çalış.THK şubeleri büyük ihtimalle sana kontenjanların mayısta geleceğini söyler ama o vakte kadar kimilerine davet mektupları (ya da ona benzer bir şey) gitmiş oluyor.

BRAVE THINGS HAVE WINGS !
Birgi

Sayfa Başına Git

DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 04/12/2002 :  23:57:48  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar; Eskişehirdeki THK şubesine gittim, bize kontenjan gelmez dediler, gelirse okulların havacılık kollarına ve TORPİLlilere gelir dediler. Anadolu üniv. havacılık koluna geçen sene 1 kişilik kontenjan gelmiş, bu senede 1 kişi bekliyorlarmış. Eski öğrencilerin yanında hiç şansım yok. Yani TORPİL eksikliği yüzünden yattı işimiz. Omzu parlak bir dayımız yok ki

Edited by - DEVIL on 05/12/2002 00:00:37Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/12/2002 :  11:06:48  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
arkadaslar malesef THK'nin sehirlerdeki subeleirnde bile torpil muessesesi donuyor. bu konudaki tum dusuncelerinizi utanıp sıkılmadan TH genel baskanına yazın. Sakın baskasına degil ve mutlaka "kisiye ozeldir" ibaresi ile gonderin. Ben genelde bu tip mektupların baskana ulaştırılmadan yok edildigine inaniyorum tek sans belki aradan kacan bir zarf olabilir. Sube baskanı oldugum bir kurumu kotulemek cok acı birsey ama THK'da son 10 yildir isler boyle geldi boyle surecekmi onu simdiki yonetim gosterecek. ama ne yazikki sizlere kontenjan verecek olan bolumleirn basindaki kisiler hala aynı. Eskisehir THK 'da iyi sallamış. İnönü havaeğitim merkezi diplerinde onlara kontenjan gelmeyecek (hava üssü bile olan bir şehir üstelik) kime gelecekmiş??? Ben bu sneden ve yonetimden umutluyum. Atilla Taçoy'un darmadağın ettiği topluca paralarını hortumladıkları bir kurumda para olmadığı halde tüm branşlarda kurslar tüm devreleri ile açılacakmış bu sene. 37.genel kurulda verildi bu haber. Elinizden geleni yapın devamlı yazı yazın hatta telefon bile edin devamlı. Okulunuzdaki havacılık kollarını kontenjan için zorlayın. Ama seneden sadece en fazla 4 devre açılan ve her devreye 50-100 kişi alındığını ve yurt çapında talebi düşünürseniz....!! allah kolaylık versin

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

jethro
üye

8 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/12/2002 :  02:22:52  Profili Göster   jethro a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ya arkadaslar o motorsuz seye binilirmi
:))))

dimi Hakan

herkese iyi bayramlar

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/12/2002 :  22:51:56  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Jethro, öyle bir binilirki , hayatın boyunca aldığın zevki unutamazsın. Ne güzel ne ATC var, ne slot var, ne uçuş planı var, pushback yok, kapı kapattın-açtın VP geldi gitti derdi yok, aman motora bişi olacakmı, iki saat "ona bişi olursa şöyle buna bişi olursa şunu yapacaz" diye sinir stress yok, "arkada 150 tane yolcu var alalhım bunların canı bana emanet" yok, sadece sen varsın, bembeyaz kar tanesi planör'ün var bakacağın onbin tane gösterge yerine 4 tane alet ve bernoulli prensiplerinin ta kendisi ile rüzgarın sesi var, hele bide uçuşa çıktığında kartalın bir tanesi ile kanat kanada uçmak yokmu, o C tepesinin üzerinde dakikalarca soaring yapmak yeryüzünü tadına vara vara seyretmek.........e şimdi buna binilmezmi be jethro hocam!!! :)))))sağlıcakla kalın, allah yolunuzu herzaman açık etsin, hepinize iyi bayramlar iyi uçuşlar. :)

not: planör kursuna gideceklere emergencyleri yazmıştım diye hatırlıyorum ama birkez daha yazarım, önceden fikriniz olur.

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

jethro
üye

8 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/12/2002 :  23:46:53  Profili Göster   jethro a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Hakan cım
Yani öyle bir yazmıssınki , canım cekti inan.
Müsadenle senin sıfatlarına bir tane daha eklemek istiyorum.
Artık yazılarının sonuna boyle yaz.

Hakan737Guven
virt.capt.pilot/virt.air traffic contr./POET

Herkese iyi ucuslar
JETHRO

Sayfa Başına Git

DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/12/2002 :  20:05:59  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Tamam Planör kursu hayal oldu, Bari paraşüt kursuna başvurayım(Paraşüt kursuna kontenjan çok daha fazla olur diye duydumda) Paraşüt kursuna nasıl Başvurabilirim?

Sayfa Başına Git

DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/12/2002 :  13:27:29  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Ben yanıtlıyım bari(THK' ya mail attım, cevabı;)

Sayın Yüce

Paraşüt Başlangıç Kursumuza en az 16 yaşından (Üst sınır yok Sağlık Raporu alınabildiği sürece) gün almış herkes ücretsiz olarak katılabilmektedir. Söz konusu kurs Inönü Egitim Merkez Müdürlügü Inönü/ESKISEHIR'de yazin 5'er günlük peryotlar halinde icra edilmektedir. Kurs süresince yeme-yatma ihtiyaci ve uçus techizati Kurumumuz tarafindan karsilanmaktadir. Egitim süresince uçaktan 1 atlayis yapilmaktadir. 2003 yili için Ocak ayindan itibaren Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı Atatürk Bulvarı No: 33 Opera/ANKARA adresine yada 0312 310 48 40 / 279 nolu telefonu arayarak adresinize form isteyebileceğiniz gibi size en yakın Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığına müracaat ederek yada mail olarak bildireceğiniz yazışma adresinize (PTT) kursa katılım formu gönderilecektir.

NOT : 2003 yılı kurs faaliyetleri Ocak ayından itibaren belli olacaktır.

Ilginize tesekkür eder, sizleri aramizda görmek dilegiyle bilgilerinizi rica ederim

Sayfa Başına Git

nilufer_pf
üye

1 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/12/2002 :  15:39:51  Profili Göster   nilufer_pf a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
2000 yılındaki paraşüt başlangıç kursunda 3 atlayış yapmıştık. şimdi 1 atlayış olmasının sebebi ya da amacı ne acaba?Sayfa Başına Git
messerschmitt
üye

Turkey
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/12/2002 :  15:48:41  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
dahasi biz 90 yilinda bes atlayis yapmistik.arada olen mi oldu acaba?ehehe..
ama her yerde oldugu gibi asil problem para olsa gerek.bir inis kalkis cok para.

Sayfa Başına Git

Fethi
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/12/2002 :  17:28:37  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar arkadaslar,
Planorcu ve Parasutcu arkadaslara iki defa selamlar :)

Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/12/2002 :  23:20:22  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
messerschmitt haklı ekonomik nedenlerden dolayı atlayış sayıları azaltıldı,geçen sene paraşüt başlangıçtan öncede THK atlayış sayısını 1 olarak açıklamıştı ama 3 atlayış yapıldı çünü kursun amacı öğrencilere başlangıç brövesi vermek ve de bröveyi alabilmek için en az 3 atlayış yapmak gerekli.

Birgi

"Verecek aydınlığı olmayan karanlığı sever."Sayfa Başına Git

messerschmitt
üye

Turkey
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 31/12/2002 :  19:07:20  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
aleykümselam fethi kardeşim

dostum ne zaman boyacı oldun yahu ahahaha
neyse burada konuyu dagitmak istemiyorum.sana iyi uçuşlar.

ACHTUHG!SPITFIRE!

planörcülük için başvuruda bulunan arkadaşlar azminizi yitirmeyin.hayat süprizlerle doludur.

Sayfa Başına Git

Fethi
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/01/2003 :  02:11:55  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
OOOOOOOOOO Messerschmit kardesim..Selam olsun..
Abi dedigin gibi hayat suprizlerle dolu.Nereden biliyiim gunu birinde boyacilik yapicagimi.Neyse konuyu dagitmayalim :)
Havaci arkadaslar Messerschmit kardesimin dedigine tum kalbimle katiliyorum.Siz bastirmaya devam edin bir gun denk gelir.

Sayfa Başına Git

ilhan
üye

Turkey
12 Cevap
Gönderilme Tarihi - 04/01/2003 :  20:40:55  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
MERHABA ARKADAŞLAR TAYYARECİ.COM 'DA BULUNAN TÜM ARKADAŞLARIN YENİ YILINI
KUTLARIM.BU SİTEYE YENİ KAYIT OLDUM.TÜM ARKADAŞLARA SEVGİ VE SAYGILARIMLA.HOŞÇAKALIN

ilhan.erdemSayfa Başına Git

DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/01/2003 :  13:52:46  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar; Paraşüt başlangıç kursunun bitirilmesiyle alınan Bröve ile kendi başımıza atlayış yapabilirmiyiz? Yoksa Tekâmül kurslarınıdamı bitirmeliyiz?

Sayfa Başına Git

Fethi
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/01/2003 :  18:33:12  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Devil merhaba,
Tekamul kursuna gitmen gerekir.Tekamul kursunda da degisik safhalar var.Belirli sayida atlayis yapman gerkiyor vs.
Basarilar

Sayfa Başına Git

DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/01/2003 :  20:21:51  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar; Paraşüt başlangıç kursuna başvurdum(Belki bize denkgelir)Başvurunun cevabı ne zaman gelir. Mayıs gibi hatırlıyorum, bir de giden arkadaşlar Tek atlayış yetiyor mu?

Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/01/2003 :  22:23:51  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Tek atlayış bröve almak için yeterli değil.Bildiğim kadarıyla en az 3 (5'te olabilir) atlayış gerekli.

Birgi

"Verecek aydınlığı olmayan karanlığı sever."

http://birgi1.tripod.comSayfa Başına Git

Konu 4 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2  3  4

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000