ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 PİLOTAJ
 PPL
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
fuatulas
üye

Turkey
223
Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/08/2002 :  16:12:37  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba arkdaslar ben özel pilot lisansı yanı PPL lisansı olan birinin iş bulma
yüzdesi kaç olur yanı bu lisans ayrıca iş avantajıda sağlıyormu onu öürenmek istedim bilgi sahibi olan arkadaslar aydınlatırsa sevinirim

fulas

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/08/2002 :  01:10:10  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Türkiyede sadece PPL sahibi olmanın havacılık sektöründe çok büyük bir faydası olduğunu ben sanmıyorum, zira böyle bir örneğe henüz tanık olmadım. Oldukça dar bir çerçevede kendini çeviren Türk Sivil Havacılık camiasında yer edinmek için PPL'den biraz daha fazlasına sahip olmak gerekiyor. Kurtlar sofrasında rakipleriniz elbetteki SHYO ve yurtdışından gerekli lisansları almış olanların yanında evvece havayolu şirketlerinde çalışmış ama şu anda işsiz gezen type rating'i olan kalifiye pilotlarıda içeriyor. Bu bağlamda sadece PPL sahibi olan bir kişinin X bir şirkete veya havayoluna pilot adayı olarak kabul edilmesi inanılmaz büyük bir şans veya torpil hadisesi demektir.
Şu anda işsiz gezen SHYO mezunu pilotlar muhtemelen bu sektörün iş bulma kısmında aynı kriterleri taşıyanlara göre daha fazla şansa sahipler. sadece PPL sahibi bir pilotun bana göre yüzdesi %1 bilmediniz %3 olabilir. ancak PPL'in yanına IFR, CPL(multiengine), CFI ve dahada önemlisi JAA normlarına uygun frozen ATPL lisanslarını ekleyebiliyorsanız o zaman iş bulmak konusunda şansınız artar demektir.

iyi şanslar.

Hakan737Guven
virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.
Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/08/2002 :  10:10:55  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
yani benim bundan anladıgım PPL sahıbı olmak zevk ıcın ucabılmek gıbı
her hangı bır malı getırısı yok
kıraladıgınız ucagı kendınız kullanıyorsunuz tek artısı bu sanırım dimi ?

fulasSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/08/2002 :  22:49:20  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
aynen öyle malesef ve işin dahada kötüsü şu, öyle hemen her yerde "ben uçak kiralamak istiyorum, işte buda PPL'im" dediğiniz zamanda uçak da kiralayamıyorsunuz. Havacılık özürlü bir ülkede olduğumuzdan kiralanabilir uçak sayısı oldukça az(hatta parmakla gösterilebilecek kadar). Diyelimki havacılık okullarını bünyesinde bulunduran havacılık şirketlerinden birine veya klübüne gittiğinizde öncekilke bu klübe üye olmak gerekebilir veya ticari faaliyet gösteren bu şirketlerden uçak kiralamak astarı yüzünden pahalı olmak gibi bir kapıya çıkabilir. Örneğin İstanbulda uçak kiralabileceğiniz yer hem sayılı hemde 3 ayrı meydana konuşlanmış durumdalar. Uçak kiralamak denildiği yada kısıtlı bir bütçe ile pekde kolay bir iş değil. Bu yüzden PPL'in en büyük zevki sanırım alınırken.:) mesleki anlamda para kazanmak sadece PPL ile çok ama çok zor.

Hakan737Guven
virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.
Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/08/2002 :  11:24:21  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
cidden çok yazık
hadi lisans aldıgında lisans almak için harcadığın parayı amorte edecek bir iş imkanı olmadığı gibi kiralamak ta çok zor
sivil havacılık canlandırılmaya çalışılırken az bi zanlanmada kafasına tavayı indirip eski haline geri sürükleniyo yani
çok yazık

fulasSayfa Başına Git

Cengiz
üye

47 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/09/2002 :  23:14:02  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Dostum, PPL ile iş bulman imkansız.....şöyle diim...motosiklet ehliyeti ile şehirlerarası otobüs kullanamazsın..sadece pizza dağıtırsın..havacılıkta onu da yapamazsın..PPL in varsa ve de paran da yoksa zevkine de uçamazsın..yani parası olmayan bu ülkede sakın PPL almaya kalkışmasın..Yazık elinde patlar..kurs veren kurumlar kusura bakmasınlar..her taraf para tuzağı dolu..
Sana da tavsiyem arkadaş...ya hayatının önündeki 10 yılı paranı toplayarak iyi çiz, ve profesyonel anlamda uçucu olmak için iyi hesapla..(Sakın hata yapma.)....ya da PPL
miş falan boşver bunları..ok?..kendine iyi bak..

Sayfa Başına Git

n/a
deleted

96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/11/2002 :  08:52:05  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
[quote]
merhaba arkdaslar ben özel pilot lisansı yanı PPL lisansı olan birinin iş bulma
yüzdesi kaç olur yanı bu lisans ayrıca iş avantajıda sağlıyormu onu öürenmek istedim bilgi sahibi olan arkadaslar aydınlatırsa sevinirim

Sevgili kardeşim,
PPL pilotluk mesleğine atılmış ilk adımdır.Şayet hedeflerinde pilot olma ve bir yerlerde uçma fikri varsa bu sertifikayı almak kaçınılmazdır.4500 dolar ile bunu halledebilirsin.Fakat CPL içinde birikim yapmak zorundasın.Aksi taktirde PPL ile iş bulman imkansız.

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000