ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 DÖK İÇİNİ
 askeri pilotluk
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
hako
üye

Turkey
53
Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/06/2002 :  11:57:41  Profili Göster  hako 'a bir ICQ Mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ben askeri pilot olmak istiyorum vucumda negibi b özellikler aranmakta.bunun cevabını ancak siz büyük havacılar verebilir.biliyorsunuzki

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR...

hakan cücük

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/06/2002 :  23:07:00  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bütün vücudunun bir bütün halinde sağlıklı olması lazım;parmak uçlarındaki sinirlerden tut karaciğerine kadar yani görebilidğin ve göremediğin bütün herşeyinin.

Bu arada ben şimdi büyük bir havacı mı oldum?

Sevgiler
Birgi

Sayfa Başına Git

hako
üye

Turkey
53 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/06/2002 :  10:05:37  Profili Göster   hako a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
SEVGİLİ BİRGİ

EGER HAVAQCIYSAN MESLEGİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMALISIN AYNI ZAMANDA BU ADRESTEDE BENİM GİBİ İNSANLARI AYDINLATIYORSUN.BUDA SENİN BÜYÜK BİR HAVACI OLDUĞUNU GÖSTERİRİR...

UNUTMAYINKİ İSTİKBAL GÖKLERDEDİR
SEVGİLERLE HAKO

İSTİKBAL GÖKLERDEDİRSayfa Başına Git

epaprat
üye

Turkey
29 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/06/2002 :  17:15:18  Profili Göster  Ziyaret epaprat'ın Anasayfasını   epaprat a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Hakan;
Hava Kuvvetlerinde pilot olmak istiyorsan Eğitim alabileceğin tek kurum Hava Harp Okuludur.Şu an ki eğitim durumunu bilmiyorum ama liseden sonra başvuru yapabilirsin.Seni bu başvurudan sonra (Başvurunun kabul görmesi için Türkiye'de ÖSS sınavında belli bir yüzdenin içine girmen lazım) bir dizi seçim aşaması bekliyor spor testleri mülakatlar psikomotor ve kişilik testleri ve sağlık muayenesi.Şeçim aşamalarındaki muayene askeri havacılık kariyerindeki ilk sağlık muayenesidir.Bu muayeneden geçebilirsen Öğrenci seçme uçuşlarına katılırsın.Ben bu muayenede kandaki bir dengesizlikten dolayı elenmiştim ve 2 ayrı askeri hastahanede muayene olup uçuşlara katılmaya hak kazanmıştım.Tabii herşey bununla da bitmiyor.7 sorti uçuştan sonra (Uçuşu geçebilirsen) bir aylık intibak eğitimine girip burada da başarılı olursan yemin edip Pilot Adayıolmaya hak kazanırsın.Pilot adayı diyorum çünkü hava harp okuluna girmen pilot olmanı garanti etmez garanti olan tek şey Hava Subay olmandır.4 yıllık eğitimin son yılında okul bitmeden önce tekrar muayeneye girersin ve sağlık konusunda uçucu olmana engel olabilecek bir durum yoksa mezun olduktan sonra senin pilot olup olamayacağının anlaşılacağı İzmir/Çiğli'deki eğitimine gönderilirsin.Burada gerçekten ne olacağı belli olmaz çok zorlu yer ve uçuş eğitmimlerine girersin bir çok sınav testlerden sonra ancak o kokpite girebilirsin kokpite girmende yetmez.Uçuş eğitminde de komutanlarının seni pilot olmaya yeterli görmesi gerekir.Buradaki eğitimi başarı ile tamamlarsan bröveni alıp pilot olursun fakat yine herşey bitmez.Konya'ya harbe hazırlık eğitmine gidersin ve burada seni Çiğliden çok daha zor bir eğitmin bekler.Buradaki eğitmin belkide dünyadaki en zor uçuş eğitmimlerinden biridir.Çok başarılı olup iyi bir derece yaparsan belki F-16 pilotu olabilirsin.Ama eğitmin hava kuvvetlerinde ve havacılıktaki diğer hiç bir alanda bitmez.Özellikle hava kuvvetlerinde bu iş çok ciddiye alınır.Pilot olduktan sonra seni meslek hayatın boyunca periyodik sağlık muayeneleri bekler bu muayenelerden geçtiğin sürece ve kendine bakıp sürekli hazır bir pilot olduğun sürece uçabilirsin aksi takdirde uçamassın...Anlıyacağın gibi hava kuvvetlerinde bir pilot olmak ne simulatorlerler bu ortamlarda eğlenmeye benzer nede havacılığın diğer alanlarında çalışmaya benzer.Dünyanın bence en zor mesleğidir.Sanırım bu örneklerden neden Türk Pilotlarının bu kadar başarılı olduğunu anlayabilirsin.Tabii herşeyden önce yapacağın işi çok sevmen hatta aşık olman gerekir aksi takdirde zaten bu aşamaların hiçbirini geçmen mümkün olmaz...Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Ertaç Paprat
TK450Sayfa Başına Git

hako
üye

Turkey
53 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/06/2002 :  22:33:17  Profili Göster   hako a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ertac kardeş sana cok tesekur edıyorum benı bu konuda cok aydınlattın bu konuyla ılgılı kafamdakı butunsoruları cevapladın sana tekrar tesekur ediyorum...

hako
üye

Turkey
53 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/06/2002 :  18:47:30  Profili Göster   hako a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
pekı ılk mulakatttan gecemessen sıvıl hayata donebılıyorum dımı

epaprat
üye

Turkey
29 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/07/2002 :  21:16:26  Profili Göster  Ziyaret epaprat'ın Anasayfasını   epaprat a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Evet okula yemin edip okula başlamadığın sürece sivil hayata dönebilirsin.Fakat o ortamı gördükten sonra bunu isteyeceğini pek sanmıyorum.Ama sakın uçuşlardan ayrılma hem büyük bir fırsatı kaçırırsın hem sivil hayatta pilot olma şansın çok aza iner...

Ertaç Paprat
TK450Sayfa Başına Git

hako
üye

Turkey
53 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/07/2002 :  10:44:52  Profili Göster   hako a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
yardımların ıcın cok tesekur ederım

hako
üye

Turkey
53 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/09/2002 :  13:37:02  Profili Göster   hako a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
pekı ertac abı kafanma takılan bır soru daha var mesela ben hho yu kazandım dıyelım pılot olmam ıcın onumde hıc bır engel yotu yemın ettım sonra pılot olmak ıcın onume goz problemı cıktı ozaman askerıyede ne olarak gorev alıyorum

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR
BİR HAVACININ EN BÜYÜK DÜŞMANI İYİ SIKILMAMIS BİR VİDADIR :))))Sayfa Başına Git

hako
üye

Turkey
53 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/09/2002 :  16:51:04  Profili Göster   hako a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bir sorum daha olacak ben ava harb okulunda ıntıbak egıtımıne kadar geldım ıntıbak egıtımınde elendım ozaman sıvıl unıversıteler okula baslamıs olyorlarmı yoksa halan onlara gecme sansım oluyormu...

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/09/2002 :  00:38:30  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hakan,bilidğim karaıyla 2 numaraya kadar göz bozuklukları pilot olabilmene (HHO'daysan) sorun değil.

BRAVE THINGS HAVE WINGS !
Birgi

Sayfa Başına Git

hako
üye

Turkey
53 Cevap
Gönderilme Tarihi - 10/09/2002 :  14:37:34  Profili Göster   hako a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ikinci soruma cevap verecek bırı varmı acaba?

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/09/2002 :  22:05:14  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Geçme şansın var.(Kesin emin değilim,Birgi dedi diye iş yapma )

BRAVE THINGS HAVE WINGS !
Birgi

Sayfa Başına Git

Admin
Forum Admin

Turkey
154 Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/09/2002 :  22:05:28  Profili Göster  Ziyaret Admin'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
İntibak eğitimde elenirsen, önceden kayıt yaptırdığın normal üniveristeye devam ediyorsun. Çünkü intibak eğitimde H.H.O'na kesin kayıt yaptırmamışsın daha!

Türk YıldızıSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000