ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 TEKNOLOJİ
 Sovyet/Rus Tanker Ucaklari
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
GENERAL
üye

USA
38
Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/04/2002 :  23:36:36  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar,
S.S.C.B. doneminde ve bugun Ruslar,Tanker Ucak kullandilar mi?Bilgisi olan arkadaslardan ogrenmek isterim.
SEVGILER,SAYGILAR
SEDAT EROL

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/04/2002 :  09:31:53  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Gerek SSCB döneminde ve gerek günümüzde VVS (Rus Hava Kuvvetleri) tanker uçak kullanmistir ve bugün de kullanmaya devam etmektedir.

Ilk kullanilan tanker uçaklari modifiye edilmis Tu-22 bombardiman uçagidir. Gövde içi bomba haznesi yakit deposu olarak tadil edilmis olan bu uçak uzun süre süpersonik bombardiman uçagi Tu-22'lerin havada yakit ikmali için kullanilmistir. Bugün servis disidir.

Su anda kullanilmakta olan tek model, Il-76'nin gelistirilmis modeli olan Il-78 "Midas"dir. 1987'de hizmete giren bu uçak ikisi kanatlarda biri gövde arka bölümünde olmak üzere üç yakit ikmal aparati tasimaktadir, ayni anda üç uçaga havada yakit ikmali yapabilmektedir. Yakit ikmal hizi dakikada 2500 litredir. Ilyushin uçaklari ile ilgili en büyük problem üretim tesislerinin Türki Cumhuriyetler'de kalmis olmasidir.

Bildigim kadariyla su anda 48 adet Il-78 VVS'de görev yapmaktadir. Ana üsleri Saratov'da olup burada 24 adet Il-78 bulunmaktadir. Bu uçaklar bombardiman uçaklarina ilaveten MiG-29SMT, MiG-31 ve gelismis Su-27 serisi (Su-34, Su-35 gibi) uçaklarin havada yakit ikmali için kullanilmaktadir. Bende MAKS-99'da (1999 Moskova Havacilik ve Uzay Gösterisi) Il-78'in havada yakit ikmali yaparken çekilmis bir fotografi oldugunu saniyorum. Bulursam "Tayyareci Klüp-Photos"a monte edecegim.

saygilarimla

Haluk SEVELSayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/04/2002 :  09:41:50  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili tayyareciler,

Bir önceki mesajımdaki bir hatayı özür dileyerek düzeltmek istiyorum. İkinci paragrafım şu şekilde olmalıdır:

"İlk kullanılan tanker uçaklar, modifiye edilmiş Tu-16 bombardıman uçağıdır. Gövde içi bomba haznesi yakıt deposu olarak tadil edilmiş olan bu uçak uzun süre süpersonik bombardıman uçağı Tu-22'lerin havada yakıt ikmali için kullanılmıştır. Bugün servis dışıdır."

Saygılarımla

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/04/2002 :  11:14:55  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Il-78'in 2 ad. Su-27 ve 1 ad. Su-30'a havada yakıt ikmali yaparken MAKS-99'da çekilmiş fotosu "Tayyareci Groups"ta fotolar bölümüne 83 no ile monte edilmiştir.

selamlar

Haluk SEVEL

Edited by - haluksevel on 09/04/2002 11:17:15Sayfa Başına Git

nasa
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/04/2002 :  13:55:29  Profili Göster  Ziyaret nasa'ın Anasayfasını   nasa a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Haluk bey benim de merak ettiğim bir şey var, Türk Hava Kuvvetleri'nde, Mi-17 Ler Varmı? Bu helikopterler Rus helikopterleri değil mi? www.airliners.net Sitesinde gezerken gördüm de, İzmir/Çiğili'de çekilmiş bir Mi17 vardı..??

Aliens - We Are Alone?Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/04/2002 :  15:33:21  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Zafer,

TSK'da Mil Mi-17'ler var. Bununla ilgili konu bu forumda Mi-8 bahsinde tartışılmı. Orada çok geniş bilgi bulabilirsin.

Selamlar

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/04/2002 :  13:18:34  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabalar,
size Tanker ucaklarıyla ilgili duydugum bir olayı anlatmak istiyorum eskiden incirlikteki ABD ve diger ülkelerin tanker ucaklarıyla yakıt ikmali çalışan Türk pilotları bazen boom borusunun ucundaki baglantı noktasında bulunan kaucuk bir parcanın kopmasına neden olurlarmıs.Bu parça çok değerliymiş çoğu kez F-4 ler sırtlarında bu parça ile inerlermiş ve bu parça olmadan tanker uçak yakıt ikmali yapamazmış ve tamiri için en yakın İngiltere ye gitmek zorundalarmış.ve Türkler uçak sizin bana ne diyerek parada ödemezlermiş.
Anlatanlardan hatırladığımdır hata olması ihtimali vardır ancak ilginç geldi :)

Ucmak yasamaktır.Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000