snipercan
üye
Turkey
119
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 30/03/2002 : 12:45:45
merhabalar, bu yeni bolumu acmak istedim cunku boylece herkes kendi uzman oldugu yada ilgilendigi konularda arastırma yaparak bu konuları bizimle paylasırlar boylece hem guzel bir bilgi ve danısma merkezi olusturmus oluruz hemde herkes yeni birşeyler ögrenebilir.Hem ögretmis hemde ögrenmis oluruz. Ilk arastırma konusunu ben yazmak isterdim ancak sınavlarım basladı bitince söz :)). Bu güzel forumun böyle seviyeli ve kaliteli olmasını saglayan ve okuyarak takip eden herkese Sevgiler saygılar Can BÜYÜKBURÇUcmak yasamaktır. |
izmarit
üye
Turkey
22
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/04/2002 : 14:17:47
ya bu bi arastırma diil ama sanırım bazen ise yarıcak bisi olay su sonu 5 ile biten rakamların karesini alma su ornegin 15 sayısının karesini alırken besten onceki sayının yani 1 in bi fazlası alıp ilk sayı ile carpıp sona 25 ekleme yani hemen ornekle daha acıklıyım ornegin 45 sayısı 4x5=20 ==> sona 25 ekle=2025ne kadari lginizi ceker bilmiorum ama ilginc geldi bana itinayla tarih yazilir |
nasa
üye
Turkey
78
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/04/2002 : 13:44:48
izmarit bahsettiğin olay çok güzel (: Ben de bi kaç araştırma yazardım ama sniper'ın dedii gibi çok fazla sınav var:))Aliens - We Are Alone? |
haluksevel
Moderator
Turkey
203
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/04/2002 : 21:26:48
Merhaba Sevgili Can,Forumda benim açtigim iki konuyu da biliyorsun. Bunlardan birisi benim arastirmamdir. Digeri de genisletmek istedigim bir konu. Birincisi istenenden daha iyi bir sekile gelisti ve bence sonuçlandi. Ama "kendi uçagini kendin yap"in henüz bittigini zannetmiyorum. Benim bile daha yazacaklarim var. Ama kendi forumuma hep ben yazmak istemiyorum. Küçük bir cevap gelse hemen Brezilya'da ve Yugoslavya'da havacilik sanayiinin nasil gelistigini ele alacagim. Bunlarin haricinde sizlerde konular atabilirsiniz. Elimden gelen destegi veririm. "Rus Uçak gemileri" ile Mi-8" konusunda da bu sekilde davrandim. Ben simdi "Rus-ABD uçaklari"ni makale haline getiriyorum. Yazan kisiler foruma katilan bütün tayyareciler olacak. Her birinin ismini de verecegim. Ondan sonra sirada "Rus Uçak gemileri" var. Bu enteresan serüveni de ayni sekilde makale haline getirecegim. Bu arada "MiG-29'un Trabzon'a Kaçisi"ni makaleler bölümünde bulup okumanizi tavsiye ederim. Bir savas uçagi Türkiye'ye iltica ediyor da kimler ne sekilde haberdar oluyor. Selamlar ve sevgiler Haluk SEVEL |
snipercan
üye
Turkey
119
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/04/2002 : 20:58:28
merhabalar, bende 2.Dünya Savaşında radarların kullanımı ile ilgili küçük bir araştırma yaptım.umarım pazartesi yada salı hazır hale getirip yayınlayacağım.bu arada 2.Dünya Savaşı Hava Harp taktikleri ile ilgili cok guzel seyler var elimde.yakında onlarıda bilgisayara aktarıp buraya koyacağım.quote:
Merhaba Sevgili Can,Forumda benim açtigim iki konuyu da biliyorsun. Bunlardan birisi benim arastirmamdir. Digeri de genisletmek istedigim bir konu. Birincisi istenenden daha iyi bir sekile gelisti ve bence sonuçlandi. Ama "kendi uçagini kendin yap"in henüz bittigini zannetmiyorum. Benim bile daha yazacaklarim var. Ama kendi forumuma hep ben yazmak istemiyorum. Küçük bir cevap gelse hemen Brezilya'da ve Yugoslavya'da havacilik sanayiinin nasil gelistigini ele alacagim. Bunlarin haricinde sizlerde konular atabilirsiniz. Elimden gelen destegi veririm. "Rus Uçak gemileri" ile Mi-8" konusunda da bu sekilde davrandim. Ben simdi "Rus-ABD uçaklari"ni makale haline getiriyorum. Yazan kisiler foruma katilan bütün tayyareciler olacak. Her birinin ismini de verecegim. Ondan sonra sirada "Rus Uçak gemileri" var. Bu enteresan serüveni de ayni sekilde makale haline getirecegim. Bu arada "MiG-29'un Trabzon'a Kaçisi"ni makaleler bölümünde bulup okumanizi tavsiye ederim. Bir savas uçagi Türkiye'ye iltica ediyor da kimler ne sekilde haberdar oluyor. Selamlar ve sevgiler Haluk SEVEL
Ucmak yasamaktır. |
birgi
üye
Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/04/2002 : 21:27:46
Merhabalar;Eğer bilgi sahibi bir kimse;Türk Hava Kuvvetleri ile Yunan Hava Kuvvetleri arasındaki yıllardır süregelen rekabet hakkında bir araştırma yaparsa,konunun çok ilgi çekeceğine inanıyorum. -Birgi- If all else fails,read the instructions! |
snipercan
üye
Turkey
119
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/04/2002 : 22:00:47
tekrar merhaba, hemen birşeyler yayınlayayım. Almanya'nın Polonya'yı işgali sırasındaki Hava Harekatı Polonya silahlı kuvvetleri karışıklık içindeyken 1 Eylül 1939 sabahı alacakaranlıkta Alman Hava Kuvvetleri taarruza başladı. 30-50’şerli bombardıman kollarının asli hedefleri meydanlar, yedek hedefleri ise meydanlar civarında ki askeri birlikler müesseseler, yürüyüş kolları ve geri ikmal hatları idi. Çok alçak uçuluyor böylece uçak savar savunmasından etkilenmiyorlardı. Bu saldırılar en az üçer sorti olmak üzere Prusya sınırı Brest-Lemberg hattına kadar olan tüm hedefleri kapsadı. Hemen hemen tüm bombardıman kolları av uçakları ile korunuyordu. Bombardımandan kurtulanlar avcı uçaklar tarafından temizleniyordu. Harekatın ilk günü olan taarruzlar beklenmeyen bir kolaylıkla oldular. Akşama kadar Polonya meydanlarının çoğu vurulmuş ve kullanılamaz hale getirilmişti. Zaten uçakların çoğu yerde yakalanmıştı. Bazı birliklerde intikal hazırlıkları esnasında pek çok eşya ve techizat yerde açıkta iken yakalanmıştı. Bazı pilotlar cesurca uçma girişiminde bulunsalar da kişisel çabadan ileri gitmemiştir. Bir pilot Frankfurt a ulaşarak kenar mahalleyi bombalamıştır. Alman harekatı diğer günlerde devam etmiş Polonya Hava Kuvveti kalmadığı içinde hava hakimiyeti ele geçirilmiştir. (bir olay: 2 Eylül günü keşif uçakları kuzeybatı Polonya da 44 kamyonun güney-doğu istikametinde belirli aralıklarla ulaştırma yaptıkları rapor edildi. Yapılan tahmine göre bu ulaştırma 12 tümeni kapsıyordu. İki gün bu ulaştırmanın üzerine saldırı yapıldı ve hedefine ulaşması engellendi.Ucmak yasamaktır. |
gurkancetin
üye
39
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/05/2002 : 22:45:03
Merhabalar,Bir hatayı farkettim. Umarım tek farkeden ben değilimdir. Teknoloji başlığı altında kendi uçağını kendin yap diye bir alt başlık var. Orada genel olarak "Kendi uçağımızı yapalım" konusu konuşuluyor. Teknoloji bunun bir alt dalıymış gibi görünüyor. Yine teknoloji başlığı altında araştırma konusu var. Burada da havacılık sanayisinin gelişmesi tarihi ile ilgili sohbetler oluyor. Ben yanlış mı anlıyorum, yoksa bu konuların kendilerine ait yerleri olmalı mı? Teknoloji konusundaki araştırmalar denince aklıma Von Karman, Supaero gibi özel isimler geliyor. Yaptığım bir iki araştırmaya www.students.itu.edu.tr/~cetingu/ucak sayfasından ulaşılabilir. (İnsansız hava araçlarının Türkiye'de sanayiye etkisi, mikro hava araçları gibi.) İyi çalışmalar, Gürkan Çetin
|