ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 


Şifrenizi Unuttunuz mu?

 
 Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 thy mühendis kökenli pilot başvurusu 2005
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
 
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
englot
üye


Turkey
4
Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/11/2005 :  18:58:15  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Herkese Merhaba,
Bu yıl THY 'nin açtığı mühendis kökenli pilot alımında yaşım 1 yıl (aslında 3 ay) geçtiği için faydalanamayanlardanım. Böylelikle gerçek bir kaptan olabilme hayalim sona erdi.Hoş maddi olarak ilk fırsatım olduğunda bir PPL ile bu acımı bir nebze azaltma imkanım ömür boyu var ama yine de hayalimi gerçekleştirmeyi kıl payı kaçırdığım için çok ama çok üzüldüm.
Geçen yılki alımda TOEFL sınavım olmadığı için başvuramamıştım, THY insan kaynaklarını arayıp "sınava şimdi girsem sonucumu başvurudan sonra alır almaz getirsem olur mu?" diye sordum ancak telefona çıkan bayan bunun imkansız olduğunu söyledi. Fakat daha sonra benim durumumda olan insanların başvurularının kabul edildiğini öğrendim.
Yaşım dolmadan bir alım daha olur belki diye o dönem hemen TOEFL'a girdim ve 243 puan aldım, beklemeye koyuldum, abartısız her hafta THY'nin sitesine girip kontrol ediyordum ve beklediğim ilan çıktığında yaşımın 3 ay ile geçtiğini gördüm. Yapacak birşey yoktu. Fakat daha sonra başvuran adaylardan, ki daha sonraki aşamaları geçen arkadaşlarım da var (şu anda mülakat için tarih bekliyorlar) askerliğini yapmamış adayların da olduğunu öğrendim. İlanı hatırlayanlarınız varsa askerliği yapmış olmanın tıpkı yaş gibi bir kriter olduğunu göreceklerdir. Profesyonel olduğunu düşündüğüm THY beni bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Eğer aradığınız adaya yönelik ilanda belirtilen şartlara uymayanların da başvurularını kabul etmiş ve hatta birçok aşamayı geçerek mülakata çağıracaksanız bu şartları tutmadığı için başvurmayan (yaş,ilanda verilen dalların dışında bölüm bitirenler,boy-kilo oranı tutmayanlar,ingilizcesi yeterli olmayanlar,vb.) haksızlık olmuyor mu? Bu konumda olan arkadaşlar lütfen siz de tepkinizi bu platformda dile getirin. Eminim bu durumda olup benim gibi hayal kırıklığı yaşayan çok arkadaş vardır. umarım er ya da geç bu hata farkedilir ve haksızlığın önüne geçilir.


oscar
üye


Turkey
1 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/11/2005 :  19:18:15  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sayın englot arkadaşım ile aynı kaderi paylaşıyoruz demekki...

Bende geçen sene KPDS (89) sınav geçerlilik süresi 2 ay geçiği için başvuramamıştım. Aynı şekilde insan kaynaklarından aldığım cevap "maalesef 1 gün geçmiş olsa bile kabul edemeyiz" olmuştu. Küçük yaştan beri pilot olma isteğime yine 2 aylık bir süre ile kaçırmış oldum. Sonuçta hayal kırıklığına uğradım. Aslında dediğiniz gibi sonuçta PPL alıp yola devam edebiliriz ama maalesef bu iş temposunda ve hayat şartlarında biraz zor gözüküyor en azından benim için. Birçok şeyi feda etme korkusu.. Her neyse. Aynı olayları bende duydum kendi dönemimden bir arkadaşım var. Askerlik şartı aranmasına rağmen askerliğin yapmamış olanlarında başvurduğunu çeşitli aşamalarda TECİL belgesi mevzubahis olduğunda ve istendiğinde anlamış. Geçen seneki ilanda en az 2 sene tecilli olması gerektiği belirtilirken bu sene -ki kesinlikle eminim- askerliği yapmış olmak şartı aranıyor. Tamam ben yaş dolayısı ile kaybettim ama neden ilanı görüp mühendis olup ve de ingilizcesi iyi olan ve de askerliğin YAPMAMIŞ ama tecilli olan insanların hakkı yeniyor. Sonuçta eğer bu br şart ise ingilizce gibi veya mühendislik branşı gibi mutlaka bu şartlara uyulması gerekli. O halde buna göre diğer tüm mühendis veya mühendis olmayan ama bu iş için kabiliyetli diğer insanların yada ingilizcesi belirtilen şartlar altında olan diğer kişilerinde hakkı yeniyor. Yaş demiyorum onu geri getiremezsiniz yada çalışıp gençleşemezsiniz :).

Kesinlikle bir haksızlık yapılmış demektir. Hiçbir şekilde Türkiye' yi hava taşımacılığı konusunda dünyada temsil eden böyle bir kurum için doğru değil. Profesyonelce değil. Bu standartlarda olan bir kurum için uygun değil. Umarım iddialar asılsızdır. Çünkü birçok insanın tepkisini çekeceği aşikar...

Saygılar...Sayfa Başına Git

Bahadir
üye


USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 04/11/2005 :  21:34:55  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Torpiliniz olsaydi o bir gun gec, iki gun gec sorunlari olmazdi. THY giris sartlarini torpil derecesine gore esneklik gosteriyor. Aci ama gercek.

Sayfa Başına Git

   
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000