ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 


Şifrenizi Unuttunuz mu?

 
 Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 A.Ü hava trafik kontrol bölümü yetenek sınavı
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
 
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
turkishatc
üye


Turkey
22
Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/07/2005 :  22:16:23  Profili Göster  turkishatc'ın Sitesini Ziyaret Edin  Alıntıyla Brilikte Cevapla
T.C.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ÖN KAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

Üniversitemiz Sivil Havacılık Yüksekokulu Hava Trafik Kontrol Bölümü’ne ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile 10 öğrenci alınacaktır. Ön kayıt için, 2005 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı Sayısal 195.000 (ağırlıklı orta öğretim başarı puanı eklenmeden) veya daha fazla puan almış olan lise ve dengi okul çıkışlılar başvurabileceklerdir. Adayların bizzat kendilerinin başvurmaları gerekmektedir.

2005 Öğrenci Seçme Sınavı sonucunda bir fakülte veya yüksekokula yerleştirilmiş olanlar da ön kayıt için başvurabileceklerdir.

Adaylarda aranacak olan koşullar şunlardır:

* Lise üstü bir okul veya kuruluştan (Askeri-Sivil) disiplinsizlik nedeniyle ilişiği kesilmiş olmamak. Bu hususa aykırı beyanda bulunanların kesin kayıtları yapılmış olsa bile okulla ilişkileri kesilecektir.

* 01.01.1986 doğumlu veya daha küçük yaşta olmak. Yaş düzeltmesi kabul edilmeyecektir. Düzeltmeden önceki tarih esas alınacaktır.

* Vücut yapısı düzgün ve her bakımdan sağlam olmak, dilinde pelteklik ve gizli kekemelik, işitme kaybı, renk körlüğü vb. olmamak.

* Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin cezası nedeniyle çıkarılmış bulunanlar ön kayıt yaptıramazlar.

* 2004-ÖSYS’de, ÖSS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecektir. Bu kural açıköğretimin kontenjanlı programları için de uygulanacaktır. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açıköğretim programlarına 2004-ÖSYS’de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır.

* Adayların orta öğretim başarı puanları Yüksekokulumuz tarafından ÖSYM'den Ağustos ayının son haftasında temin edilecektir. (Orta öğretim başarı puanı diploma notu değildir.)

Ön kayıt yaptıracak adaylardan istenilecek belgeler şunlardır:

a) 2005 ÖSS sonuç belgesi aslı ve fotokopisi,

b) Fotoğraflı nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

c) Dört adet vesikalık fotoğraf, (Fotoğraflar 4.5x6 cm ebadında, son altı ay içinde önden başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)

d) Başvuru dilekçesi, (Ön kayıt esnasında Yüksekokul tarafından verilecektir.)

e) Yetenek sınavına katılmak isteyen adaylardan 90 YTL.’sı (KDV Dahil) sınav ücreti alınacaktır. Ücret başvuru sırasında Yüksekokula makbuz karşılığı ödenecektir (Başvuru ücretleri iade edilmez.)

* Ön kayıtlar 31 Ağustos-01 Eylül 2005 tarihlerinde 09.00-17.30 saatleri arasında Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü, Sivil Havacılık Yüksekokulu, ESKİŞEHİR’de yapılacaktır.

* Belirtilen tarihlerde ön kayıtlarını yaptıran adaylar Hava Trafik Kontrolörlüğü mesleğine uyumluluk testlerini de kapsayan seçmelere alınacaklardır. Seçmeler ile ilgili program ve diğer ayrıntılı bilgiler ön kayıt sırasında her adaya ayrıca verilecektir.

* Tüm Öğrenci Seçme Programının on gün süreceği göz önünde tutularak, il dışından Eskişehir’e gelecek adayların hazırlıklı olmaları gerekmektedir.

* Kesin kayıt tarihleri sınav sonuçları ile birlikte ilan edilecektir.

* Hava Trafik Kontrol Bölümünde eğitim süresi 1 yılı İngilizce hazırlık sınıfı olmak üzere toplam 5 yıldır. İngilizce Yeterlik sınavında başarılı olamayan öğrenciler için İngilizce hazırlık sınıfı zorunludur.

* Hava Trafik Kontrol Bölümü ile ilgili her türlü bilgi 0-222-3213550/6823 nolu Sivil Havacılık Yüksekokulu (Öğrenci İşleri Bürosu) telefonundan sağlanabilir.

* Posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

** Adaylar ön kayıt ve özel yetenek sınavları esnasında kılık-kıyafetle ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar.

www.turkishatc.com

   
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000