diverine
üye
10
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/07/2005 : 16:19:22
Arkadaslar bende isi gucu birakip 18 Temmuz'da TR'ye Sindel'in acacagi kurs icin gelen bir pilotum. Hepimizin son birkac gundur tartistigi ve bildigi gibi Sindel'deki kurs iptal oldu. Sindel'deki yoneticilerle dun konustum. Bana 18 Temmuz kursu icin sadece 1 basvurunun oldugunu soylediller. Bu kursu acmak icin gereken minimum sayinin 5 kisi olacagini belirttiler. Ilk telefon gorusmemde kursun muhtemelen 15 Agustos'da acilacagi soylendi. Ilk gorusmeden 3 saat sonra basvuru icin aradigimda bu sefer baska bir hoca ile konustum ve kursun muhtemelen 29 Agustos gibi acilacagini soyledi. Yani ayni gun icerisinde iki ayri tarih verildi. Aklima gelen soru su, acaba Sindel'de su an sanki bir plan, koordinasyon veya hocva eksikligimi var? Ve bu eksikligi acik acik soylemek yerine mazeretlere mi basvuruluyor? TR'de bu kursu bekleyenlere bir cagri yapmak istiyorum. Gelin birlik olalim, hepberaber tek bir agizdan basvurularimizi yapalim ve su kursun biran once acilmasini saglayalim. Denemekten ne cikar diyorum... |
kaptan86
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/07/2005 : 17:34:47
siz bu kurs için para verdiniz mi? bence paranızı geri alın, gazetelere bu rezaleti tam sayfa ilan vererek türkiyeye duyurun. tr'de havacılık zaten gelişmemiş, bi de böyle rezaletler... arkadaşlar işinize karışmak gibi olmasın ama, tepkinizi duyurun, bi daha hiç böyle bişey yaşanmasın!!! |
kaptan86
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/07/2005 : 17:43:53
ya "sindel ucuş okulu" bölümünde, okulun başarılı olduğu yazılıyor(eğer yanlış anlamadıysam!). böyle bi hatayı nasıl yapmış anlayamadım!!! |
diverine
üye
10
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/07/2005 : 19:17:19
Hayir, bir ucret odemedim. On kayit isleminde para alinmiyor. Anladigim kadari ile kurs basladigi zaman ucret odeniyor. Beni tek dusunduren ve sabirsizlandiran konu bu kursun acilip acilmayacagi. Eger acilmayacak ise yurt disindan bir sekilde almaya calisacagiz. Hepimize kolay gelsin... |
copilot99
üye
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/07/2005 : 22:13:45
evet banada ayni yalan 1 kisi basvurdu diye oda kemal yalan abicim yalan ben kendim yaptirdim kaydimi telefonla sordum para yollayayimmi diye hayir gekincedediler denilen 29 agustos ama hic belli olmaz su an ben 1 copilot99- 2 kemal 3 diverine ve daha cok var benim cep 5553583020 arayin konusalim
|
EnbiTurk
üye
USA
23
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 25/07/2005 : 00:27:05
Arkadaslar, bunu daha onceden yasamis biri olarak simdiden soyleyeyim. Bazi konulara dikkat etmeniz lazim : 1. Sindel'in bildigim kadari ile cift motorlu ucagi yok. Sizin CPL Multi Engine Land'i cevirmeniz icin kontrol ucusu yapmaniz lazim. Bunu kimin yapacagini iyi ogrenin. THK'da yapmak icin biz 3 ay bekledik. Verdigimiz 650 dolarin disinda Ankara'da beklerken ya da Istanbul'dan ucakla ankara ya giderken verilen ucak paralarinin haddi hesabi yoktu zamaninda 2. SHGM'de lisansinizi verirken Sindel yardimci oluyor mu? Yoksa SHGM'de sabah 8 aksam 5 bekleyeceksiniz imza icin. 3. Sinavlara mumkunse Jeppesen in 13-14 ciltilik kitaplarindan hazirlanin. Anadolu Universite'sinin zamaninda cevirmeye kalktigi kitaplarda hem ceviri hatalari var hem de kitaplar esas konularin %10 nunu iceriyor. 4. Sindel sinavlara da hazirliyor mu? Ona da dikkat edin.. Eger Amerika'da cok kaldiysaniz , Turkiye'de devlet dailerinde islerin nasil yurudugunu de hatirlamaniz lazim.. Ben hic bilmiyordum, ogrendim. Sizin ogrenme sureniz ne kadar kisa surerse islemleriniz de o kadar cabuk hallolur. TABII BAZILARI BU YAZIYI DA SILECEKLER AMA YARASI OLAN GOCUNUR.
|
diverine
üye
10
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 25/07/2005 : 04:08:32
Enbiturk aydinlatmalarin icin cok tesekkurler. TR'de bu islerin icinden gecmis pilotlarin tavsiyelerine cok ihtiyacim var. 14 sinava calisma konusunda inanin ben hazirim, ogreticeklerine bel baglamiyorum. Jeppesen'den son 6 aydir calisiyorum. Tek sorun bu yer dersini gordu damgasi vurulmadan maalesef Sivil Havacilik sinavlara sokmuyor. Copilot seni yarin mutlaka arayacagim. Gerekirse bu hafta Ankara'ya gidip Sindel ile yuz yuze konusmak istiyorum. Bu isi beraberce halledecegiz...
|
obenogul
üye
8
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 25/07/2005 : 16:16:28
Arkadaşlar,nonjaa-jaa lisans cevrimi ile ilgili olarak hazirda bir yahoogroup mevcut. Bu durumdaki arkadaslarin hepsine non-jaa2jaa-subscribe@yahoogroups.com adresine bir bos mail gondererek uye olmasını siddetle tavsiye ederim. Bu konudaki ekstra gelismeleri tayareci forum'u mesgul etmeden takip edebilirsiniz. Grupta su anda yaklasik 15 kisi var ve hepinizi bekleriz. Bu konuda alternatif bazi cozumler cok yakinda grupta anons edilecek. Oben OGULTARHAN MNG Ucus Akademisi Instructor/Pilot
|
copilot99
üye
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 25/07/2005 : 18:31:51
oben yahoo da en son mesaj fehmının yazdıgı oda 27 june da hıc olmassa orada yazılsaydı kursun ıptal oldugu bılırdık oradakı arkadaslarada bence maıl atıp haberdar edelım ortak hareket edelım
|
obenogul
üye
8
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 25/07/2005 : 18:54:21
copilot99, dogrudur cunku en son gorusmeler o zaman yapilmisti. Kursun 18 Temmuzda acilmasini ben tavsiye etmistim ve Akin Peker hocamiz ile mutabik kalmistik. Ondan sonra Akin hoca ayrildi ancak kurs programi degismeyecek demisti.Ondan sonraki gelismlerden haberimiz cok yeni oldu. Zaten o zamanda herkes biliyordu.Bence lisans cevrim ortami ile ilgili baska bir grup acmaya gerek yok. Bir ortam var o sekilde daha cok dagilacaktir insanlar. Grubun bir sure aktif olmamasi olmayacagi anlamina gelmiyor. Selamalr. |