Gönderilme Tarihi - 23/07/2005 : 22:01:44
slm gündemde takip ettiğim haberlere göre türkiyenin 5yılda 2137pilota ihtiyacı varmış.pilot ihtiyacını sadece anadolu üniversitesi sivil havacılık bölümünün ve bazı hava akademilerinin karşılayacağı söyleniyor.fakat anadolu üniversitesi yılda 10 öğrenci alıyor.sizce bu pilot açığı nasıl kapanır?bu ihtiyaç yeni özel hava akademileri ile mi yoksa devlet üniversitesinin kontenjanını arttırmasıyla mı karşılanır? (harbiye mezunu öğrencilerin emeklilik isteyip sivil havacılığa geçişinin yasaklandığını öğrendiğim için ihtimaller arasına koymadım!)
Gönderilme Tarihi - 25/07/2005 : 22:08:29
Ülkemizd pilot eğitimi veren kurum sayısı fazla değil ama türk kuşu,A.Ü ve diğer özel eğiim kurumları vasıtasıyla sayı artmaktadır.Ayrıca kenarda parası olan biçok arkadaş yurt dışı eğitim alıyor.Umarım sayı dahada artar :)
Gönderilme Tarihi - 26/07/2005 : 02:54:19
Haklısınız turkishatc.Ama benim sinir olduğum şey bazıları pilotluğa nasıl bir gözle baktıklarını bilmiyorum ama aaa ben pilot olayım bari demeleri..İnanın çok kişi bole...İnsan biraz araştırma yapar öğrenir uçak nedir ne değildir..
Gönderilme Tarihi - 26/07/2005 : 09:51:33
öncelikle havayollarının belli miktarda pilota ihtiyaç duyduğu gerçek ama nedense uzun zamandır havacılık sektöründe olmama rağmen bahsedilen bu müthiş pilot açığını ben bir türlü göremiyorum.. şu an uçuş okullarına devam eden arkadaşlar da umarım yarın öbür gün havayollarının bir takım mali sorunlar yaşaması durumunda neler olacağını inşallah hesaplamışlardır....