Gönderilme Tarihi - 18/07/2005 : 21:24:21
Arkadaşlar merhaba, Acaba aramızda yakın bir zamanda herhangibir airline'a yada cargo'ya başvuran arkadaşımız varmı? Son durumlar nedir?Seçim aşaması nasıl?Merak ediyorum. Bu aralar her yerde Türkiye'deki pilot açığı konuşulur oldu yine.Muhakkak sizlerde duymuşsunuzdur 2010 yılına kadar 2000den fazla yeni pilota ihtiyaç olduğunu. Acaba bu bilgi nekadar kesindir.Nekadarı öngörüdür?Bununla birlikte bu açığın kapatılması bana göre mevcut düzende pek mümkün görünmüyor.Her yıl için ortalama 250 pilot ihtiyacına karşın mevcut sistemde(Emekli askerler+Anadolu Üni.+Uçuş Okulları+Şirketlerin kendi yetiştirdikleri) yetiştirebildiğimiz 50 kadar pilot. Herhalde önümüzdeki 5-6 sene için elinde CPL-ATPL lisansları olan arkadaşlarım istisnalar dışında pek işsiz kalmayacaklar gibi görünüyor.
Gönderilme Tarihi - 19/07/2005 : 18:26:32
bu konuda bi yazı okumuştum ve 11/07/2005te de "genel konular/gelecekte pilot ihtiyacı" bölümünde belirtmiştim. aynı yazımı aktarıyorum: "dün (10/07/2005) sabah gazetesinde bir yazı vardı. bu yazıya göre tr'de 2010 yılına kadar min. 2300 pilota ihtiyac varmış. ancak pilot sıkıntısı olduğu için pilot eğitimlerinin kontenjanları artırılacakmış(shyo, HvHO'nda). orjinal yazıyı bulamadım. "2300" rakamı gazete tarafından abartılmış olsa dahi bizler için iyi bi haber."
Gönderilme Tarihi - 20/07/2005 : 00:48:32
Merhabalar,
Arkadaşlar inşallah o şekilde olur 2300 olur. Ancak unutmayın ki daha 3 yıl önce işsiz dolaşıyordu bir çok pilot. Yani 3 yılda nereden nereye.
O zaman kimse bu öngörüyü yapamıyordu. Yapsaydı şimdiye ilgilenlerin hepsi eğitmini bitirmiş uçuyo olurdu.
Dolayısıyla bu işi kendi paranızla yapacaksanız, aldığınız eğitimin sonunda bir airline a girememe durumununda olabileceğini bilerek girin. Risk her zaman mevcut !
Gönderilme Tarihi - 20/07/2005 : 15:52:40
Tekrar Merhaba, Bu arada dün bir gazatede 2005 yılı Ağustos ayı itibarı ile hava kuvvetlerinden pilot kadrosundaki kimsenin emekli edilmeyeceği haberini okudum.Tecrübeli pilot sıkıntısı yaşandığı için sadece bu seneye mahsuben böyle bir karar alınmış. Asparagas olabilirmi? Eğer doğruysa pilot ihtiyacını iyice kamçılar bu karar.Nereden baksanız 20-30 kişi ayrılıyordur askeriyeden her sene.