nasa
üye
Turkey
78
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 08/03/2002 : 12:46:54
MErhaba,benim merak ettiğim bir konu var, uçak tasarım programı varmı? Yani bilgisayar üzerinden..? Varsa adı?Aliens - We Are Alone? |
fury
deleted
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 08/03/2002 : 15:02:11
Katia; unigraphics vs programlar mevcut |
nasa
üye
Turkey
78
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 09/03/2002 : 11:15:44
Çok teşekkür ederim;)Aliens - We Are Alone? |
nasa
üye
Turkey
78
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 11/03/2002 : 11:46:58
:( Bahsettiğin programları aradım ama bulamadım.. Acaba sende Web Site'ları var mı? Varsa buraya yazarsan sevinirim.. bekliyorum..
Aliens - We Are Alone? |
fury
deleted
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 12/03/2002 : 02:32:15
Merhaba! http://www.catia.com da ayrıntılı bilgi bulabilirsin. Catia programı daha ucuz ve daha yaygın. Unigraphics biraz daha pahallı bir program. Tabi lisanslı temin edersen:) Daha başkaları da var tabi. Hemen hepsi üç boyutlu çizim yapabilen, mühendisliğin her ayrıntısını içinde ve yardımcı modüllerde barındıran, CAD-CAM programları ve en popüleri CATIA. |
YUNUS2002
üye
1
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 12/03/2002 : 21:59:43
uçak tasarımı denilen şey oldukça kapsamlı bir olay aslında ve her tasarım işinde olduğu gibi öncelikle basitten (genelden) karmaşığa doğru bir yol izlemek gerekiyor. Uçak tasarımı; kavramsal tasarım, ön tasarım, detay tasarım ve son tasarım aşamalarını içerir. Unigraphics, CATIA, Pro Engineer , AutoCAD ...vs programlar aslında bilgisayar destekli çizim programlarıdır ve ben hiçbirinde "Uçak tasarımı" için özel bir modülü olduğunu görmedim. Esasen yapılması gereken de öncelikle hangi amaca yönelik bir uçağın tasarlanacağının belirlenmesidir (Sivil yolcu uçağı mı, sivil kargo uçağı mı, askeri avcı uçağı mı, jet motorlu başlangıç eğitim uçağı mı, jet motorlu ileri eğitim uçağı mı, ağır bombardıman uçağı mı....vs) Daha sonra uçağın geometri, ağırlık ve performans değerlerini içeren bir kavramsal tasarım yapılmalı ve böylelike artık çizilecek birşeyler elde edilmelidir. Yukarıda belirttiğim amaçlara hizmet eden bir program biliyorum, o da "Advanced Aircraft Analysis-AAA" adlı bir program. Bu program hem kavramsal ve ön tasarım için gerekli analizleri yapmamızı sağlarken, basit ön çizimleri gerçekleştirmek için CAD modülüne de sahiptir. |
fury
deleted
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/03/2002 : 16:20:35
Merhaba! Ben o kadar uzman değilim aslında bu konularda. Kulaktan duyduğumu söyledim. Lütfen Şu AAA hakkında daha detaylı bilgi alabilirmiyim? Örneğin Boeing - Airbus gibi firmalar Uçak Tasarımı için hangi Çizim programlarının yardımını alıyorlar? Cevabınız için şimdiden teşekkürler! |
flyingfortress
üye
Turkey
81
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/03/2002 : 19:50:21
Pervane tasarimi yapan program varmi peki? Mesela agactan kendi imkanlarimizla bir pervane yapacak olsak uygulayacagimiz metodlar ne olurdu.ultimate simulator projects designer |
nasa
üye
Turkey
78
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 14/03/2002 : 15:55:46
Fury Tesekkürler sagolasin:)Aliens - We Are Alone? |
Admin
Forum Admin
Turkey
154
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 22/03/2002 : 16:01:38
Merhaba! Basit bir pervaneden tutun, çok gelişmiş bir uçağa kadar yapacağınız tasarımın Bilgisayardaki grafik datası en detaylı haliyle Catia gibi programlarda çizilir. AAA sadece bu işi uçaklar için yapan özel bir program. Ancak Catia da da Uçak tasarımı için geliştirilmiş öylesi modüller mevcut ki günümüzde en ileri teknloji savaş uçakları bile Catia ile çiziliyor. Örneğin Boeing , Mc Donnell-Douglas gibi Dünya devleri Catia kullanıyor.Sevgi ve Saygılarımla; Türk Yıldızı |
flyingfortress
üye
Turkey
81
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 23/03/2002 : 20:44:45
Merhaba, asagidaki linkte faydali olabilecegini dusundugum bazi bilgiler var bakmak istermisiniz? http://beadec1.ea.bs.dlr.de/Airfoils/index.htm http://beadec1.ea.bs.dlr.de/Airfoils/propuls1.htm remzi ozturkultimate simulator projects designer |
izmarit
üye
Turkey
22
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/03/2002 : 15:57:13
catia think disagn gibi programlar muhendislik cizim programlaridir bunlarda amac iki boyutlu cizimi 3b olarak gormaktir yani bu programlarla ucak tasarimi yapilirdie bisi yok bular sadece muhendislik cizim programlaridir bu programlardan thinkdisagn bildiim kadari ile satilmiyor buyuk sirketlere kiralaniyor ucretleri ise ( tofas otomobil fabrikasina 6 aylik kullanim icin 700 000 abd dolari karsiliginda kiralnadigini burdaki tmmsilciliginde staj yaarken sahit olmustum) yani bildiim kadari ile direkt ucak tasarimi yapmak icin kullanilan bi program yok ayrica pazar gunleri sivil havacilsikla ilgili programlarda gorduumuz ucak bilgisayar basinda tasarlayan insanlarin kullandkilari program ise acad 2002 yani autocad 2002itinayla tarih yazilir |