kaptan86
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 : 20:40:10
slm. ucuz model uçaklar hangi sitede var? yeni başlamak istiyorum. |
lordbogart
üye
Turkey
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 : 21:22:59
Teknoloji bölümünde mehmetseval arkadaşımızda aynı konuya değindiği http://www.modelci.net Not: Bu site de tek eksik Galiba model uçak bölümü hazksızmıyım? |
kaptan86
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/07/2005 : 02:58:35
evet, galiba tek eksik model uçak bölümü olmaması. teşekkürler yanıtınız için |
kaptan86
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/07/2005 : 18:57:50
arkadaşlar, thk nın modelcilikte ne gibi hizmetleri var? yani tek bildiğim ücretsiz kurslar vermesidir. peki kit olarak sattığı modeller var mı?
|
lordbogart
üye
Turkey
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/07/2005 : 20:09:24
http://www.thk.org.tr/yeni/turkkusu/modelucak/modelucak.htm Burda kurs ve fiyat listeli var. Nerde ikamet ettğini bilmediğiö için Türkiyenin en aktif "Pendik Sportif Havacılık Kulübü." ben ce ziyaret et. Sana daha detaylı ibilgiler verilecektir. Modelciliğe başlamadan önce, tecrübeli hocaların gözetiminde modelciliğe başla. PEMUK http://www.pemuk.org/ |
kaptan86
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 08/07/2005 : 20:01:35
sağol abi! bu arada ben aydından. aydina gelirseniz görüşürüz. |
seguve
üye
7
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/07/2005 : 16:22:44
Modele yeni başlıycaksan 'trainer'dediğimiz eğitim modellerinden edin öncelikle.Lordbogart'n dediği gibi hocayla başlarsan daha kolay olur ama simülatörle de çalışabilirsin8esas olan gerçek modelle, onu kırma riskinin verdiği acıyla karışık zevki tadarak öğrenmek).Aydın'ı bilmem ama İzmir Alsancak'ta Formula Model(www.formulamodel.com) ve Viva Model (232 4225570)var,www.rcpano.net adresinde ikinci el ilanları var.Umarım modelin kırılsa da bu işten yılmazsın. |
lordbogart
üye
Turkey
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/07/2005 : 03:25:26
İstanbul'dan Aydın'a ve İzmir'e saygılar her tatlının bir acısıda vadır. Tabiki bir modeli günlerce uğraşıp yapmak, pistin yanına giderek ilk deneyimini kazandıktan sonra onun tatlısını yemek, bir sonraki uçuşta ters bir rüzgarla kanadın yere dokunmasıyla hasara uğratmak buda onun acısı. Tabiki modelcilik yapmak hele tecrübeli vedeneyimli hocalarla yapmak en zevklisi ve eğlenceli olanıdır. "seguve" arkadaşımın dediği gibi "Umarım modelin kırılsa da bu işten yılmazsın." çünkü bir çoğu böyle bıraktı. Adam modeli yapar kırılır, amaaan ne masraflı iş der geçer ve bırakır. İanmasınız ama balsa bulamayıpta portakal sandıktan model bile yaptım. Sitedeki ısı yalıtımı yapılırken 50mm'lik "polistren sert köpük" aldım, site yönetisi "ne yapacan onunla" dediğinde "ben uçak yapcam" dedim onunla güzel kanat yaptım Bf 109. Askere gittiğimde malasef düşmanlar tarafından yok edildi(komşu çocukları) ve hala model yapıyorum. Geçenlerde iki yıldır uçurduğum F1B Wakefield uçuş soununda yere inerken kanadını kırdı(sağ kanattaki sert balsadan olacak bence..)onarılamaycak dercede. Ve gene yılmadım tekrar yapıyorum.... |
kaptan86
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/07/2005 : 18:22:37
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. peki bu model uçakların havalanabilmasi için pist uzunluğu ne kadar olmalıdır? şu an aydının her yeri kazıldı su,elektrik için( bence altın arıyorlar!!!) ve bi pist de yok! yani işim zor... |
seguve
üye
7
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/07/2005 : 22:42:11
Gerekli pist uzunluğu uçağa göre değişir,10m den de 100m den de kaldırabileceğin uçaklar var.Tabii motorun da buna etkisi var(kuvvetli motor=kısa mesafe).Trainerler genelde 25-30 m gibi bir mesafede havalanır.Kanat yüzeyinin büyük olması da mesafeyi kısaltan faktörlerdendir. |
cemnur
üye
Turkey
6
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 24/07/2005 : 19:20:02
Birçok model satan mağazalar var, ancak;buralarda biraz pahalı oluyor.Ben de başlamak istiyorum ama burada yani Mersin'de hiç boş alan yok.Cemnur Tancıl |