pitts
üye
85
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 : 07:07:32
Herkese selamlar;Yeni bir dönem içler acısı bir şekilde devam ediyor THK da. Bunca yazıya bunca konuşulana rağmen hiçbir konuda düzelme yok. Ulusal anlamda pilot açığı var millet bangır bangır bağırıyor pilot yetiştirin diye bu konuda neredeyse 100 yıllık tecrübeye sahip olan kurum onlarca havaaracını bünyesinde bulundurmasına rağmen sessizce bekliyor.Ülke genelinde mevcut olan birkaç tane uçuş okulunda pilot olmak isteyenler sırada bekliyor ve kişi başı 40000euro ya yaklaşan eğitim masrafını göze alarak.Kurum ne yapıyor o da el elde baş başda bekliyor.Sizler şimdi diyeceksinizki kurumda pilotmu kaldı eğitim yaptıracak; dışarıda uçan eski personeline hak edilen ücreti ödesin ve yeniden yapılanmaya gitsin sadece Türkiye nın değil bölgenin en kapsamlı uçuş okulu haline gelir ve buda zor değil şimdi tam zamanı kuruma eski prestijini kazandırmanın. Ama yapılmıyor ve ben merak ediyorum niye?? Başka amaçlarmı var acaba diye düşünmeden de edemiyorum bu konuda. Bir başka konuda kurumun esas amacı olan havacı yetiştirme mevzusu. Göstermelik birkaç kurs açarak daha ne kadar boşboş bekleyen hangarları dolduran o uçaklar o planörler paraşüthanede bekleyen o canım malzeme yi çürütmeye devam edeceksiniz bilemem. Ama unutmayınki onların hepsi bu millet tarafından alınıp sizlere kullanmanız ve gençliği havacılıkta Avrupa standartlarına getirmeniz için sağlandı. Benim dönemimde sezonda 5 başlangıç 25 kişilik 1 tekamül 10 kişilik bir ileri tekamül kursu açılırdı hersene planörde paraşütçülerin sayısını bile takip edemezdik koskoca eğitim kampında oturacak yer bulamazdık ya şimdi toplasan sayısı 30u bulmayan öğrenci topluluğu peki ya geride kalanlar onca malzeme ve araç varken ne sebeple açılmadığı belli olmayan diğer kurslar ya türk gençliğine armağan edilen kurumdaki o gençliğe tanınmayan kurs kontenjanları nereye gidiyorsunuz efendiler lütfen biraz önünüze bakın. Daha bu sene planör okulu na sözleşmeli pilot aldınız ve daha şimdiden sene sonu onları işten çıkarma planları yapıyorsunuz ve %30 küçülmeye gideceğiniz konuşuluyor heryerde peki havacılık sektörü ülkemizde tarihi bir büyüme kaydederken onlarca pilot açığı varken tüm dünyada havacılık çığ gibi büyürken siz neden küçülme kararı aldınız şahsen çok merak ederim.Sonu ne olacak bu işin onlarca kurum çalışanı onlarca kurum için dışarıdan gönüllü fahri çalışanın emeği ne olacak siz neyi küçültmekten bahsediyorsunuz, istediğiniz kurumu sadece bir isim olarak faaliyetten yoksun devam ettirmekmi?? Değilse neden böyle bir yol izleniyor ve kurum elindeki tüm imanlara rağmen hergeçen sene daha kötüye gidiyor. 1950 li yıllar planörcü Ali YILDIZ ın kırdığı rekor ve daha kırılan nice rekorlar niye yenilenemiyor personel var ve istekli teçhizat var ve yeterli peki ne eksik ruh eksik. Kurum bünyesinde göreve devam etmekte olan bütün arkadaşlarımız yılmış durumda uçuş için can atan bu kadro uçuşa gitmez hale getirilmiş. Maaşlarıyla oynanmış uçuş tazminatları düşürülmüş ve en önemlisi kariyerlerini kaybetmişler.Kurumun eski ağırlığı nerde diye sorar olmuş herkes birbirine peki bunu kurum mu yaptı bugüne kadar yönetenler mi yaptı SİZCE;?? Amacım burada kimseye çamur atmak değil sadece kurumda havacılık ahyatına başlayan biri olarak kurumun bu günki halini sorgulamak ve doğruya hepberaber ulaşmak.THK hepimizin ve öyle kalacak umarım her şey güzel olur….
|
pilotgökçe
üye
Turkey
78
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 : 07:41:29
hava kurumu kıbrıs ta da zor durumda türkiyede de seyirci kalıyo diğer uçuş okulları adam yetiştiriyo devamlı |
seguve
üye
7
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/07/2005 : 16:37:28
KKTHK KAPANDI.Maalesef bu acı haberi vermek durumundayım.1998 yılında model uçak işine merak sardım, bir model aldım ve tabii ki kırdım.THK na giderek model yapmak istediğimi,bana plan verip veremeyeceklerini sordum.Bu işi idame ettiremeyeceğimi,çok masraflı olduğunu vs.gibi onlarca cesaret kırıcı nasihat verdiler(ama bir plan aldım).Ben de dergilerden bulduğum planlarla falan uçağımı yaptım ve hala daha bu işle ilgileniyorum.Görev nedeniyle bulunduğum Kıbrıs'ta Sertifika almak maksadıyla KKTHK na başvurdum ve kursun açılmasını beklerken bu haberi aldım.Herkese geçmiş olsun. |
pitts
üye
85
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/07/2005 : 06:51:46
O zaman sıra thk ya geldi. duyudğuma göre ekim ayında personel indirimine gidilecekmiş umarım doğru değildir zira havacılık sektörü tüm dünyada büyürken bu küçülme ve personel tasarrufu nitedir bunuda anlayamadım..... yani artık türkiyede parası olmayan pilot olamayacak bu gidişle.zaten son dönemlerde sadece torpilliler istifade ediyordu kurumudan ama biz birgün düzeliceğini düşünüyorduk hala umutluyum...çıkmadık cANDAN umut kesilmez |
hakan737
üye
Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/07/2005 : 15:21:10
sevgili Pitts, sende bende ve bu konuda katılımda bulunan birçok kişi amacımızın THK'ya çamur atmak değil, farklı ve objektif bakış açıları ile içinde bulundukları açmazı görmelerini sağlamak olduğunu çok iyi biliyoruz. Dost acı söyler ve birilerinin bunları söylemesi gerekiyor.Kurumun içi çalışanı dışı bizi yakar demek daha doğru ama neredeyse 1.5 senedir THK'nın dışarıdan nasıl bir imaj sergilediğini, neler olacağını neler yapabileceklerini yüzlerce kez yazmadıkmı? havayollarının pilot ihtiyacını elindeki deneyimli pilotlarla, gerek kendi içhat şirketi sayesinde hat eğitimi ile gerekse kendi uçuş okulları ile karşılayabileceğini, eskiden gelen bir teamülle öncelikli olabileceğini yazmadıkmı? THK'nın hamisinin hava kuvvetleri olduğunu, bir elinden tutması gerektiğini yazmadıkmı? THK'nın dinciler tarafından değil, seneler önce madalyonun diğer tarafındaki partilerin çıkadığı yönetmeliklerle yavaş yavaş eritildiğini, bazı hakların lobi oluşrutularak geri alınmaıs gerektiğini, kangren olmuş konuların (deri toplama) bırakılması, diğerleri gibi oturduğu yerden parasını almasını ve denetçi olması gerektiğini yazmadıkmı? kurumun milyonlarca dolarını hiç ettikten sonra kurumda bu insanların ellerini kollarını sallaya sallaya (kralcılardan bahsediyoum) dolaştıklarını, zaten bu yüzden özünü yitirdiğini yazmadıkmı?elimizden geleni yaptık bana göre. biz maaşlı THK çalışanıdeğiliz. vefa borcumuzu gerektiğinde arkasında durarak gerektiğinde hatalarını göstererekde ödemiş durumdayız. Hakan737Guven
|
kaptan86
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/07/2005 : 18:16:48
arkadaşlar benim merak ettiğim şudur: siz olsaydıdız pilotajda okumak mı elektrik-elektronik müh.de okumak mı isterdiniz? yani iş bulma açısından pilotajda şansımız var mıdır? anadolu üniversitesi shyo pilotajdan mezun olanın yurt içi ya da yurt dışı iş bulma şansı %kaçtır?(acı gerçek lütfen) thk'nun ilerde kapanması ya da işlerini düzeltmesi pilotajı ne kadar etkiler? |