cankıter
üye
3
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 : 03:18:56
Herkese merhabalar; Arkadaşlar çok önemli bir karar dönemindeyim. Adım Can Kıter. Yıldız Teknik Ün. İktisat bölümünü bu sene bitirdim. 23 yaşındayım. Şöyle bir sorunum var. Bu yaz Shyo sınavlarına girmeyi düşünüyorum. Daha önce bir kez girmiş ve elenmiştim. Tedirginliğim şöyle;
Acaba yaş olarak geç mi kaldım. 23 yaşındayım ve önümde düşünmek zorunda olduğum bir gelecek var. Bu okula girersem bir sene askerliği de hesaba katarsam çıkışımda 28 yaşında olacağım. Bu yaştan sonra bir de pilot olarak iş arama sürecini de hesaba katıyorum ve mantığım olmaz diyor. Bir taraftan da büyük kararların mantıkla değil kalple alınması gerektiği gerçeği duruyor önümde. Sizce ne yapmalıyım? Biliyorum ki uçamazsam, ömrümün sonuna kadar mutsuz olacağım. 10 senelik bir gerçekleşememiş rüya belki de ömrümün sonuna kadar sürecek. Özellikle Shyo öğrencilerinden görüşlerini belirtmelerini diliyorum. Okulda bu yaşta öğrenci var mı? Mezuniyet sonrası iş aramada nasıl bir prosedür izleniyor. Ayrıca bu forumda benim durumumda azımsanmayacak bir kitle olduğunu biliyorum. Bu topiğin diğer arkadaşlara da hayatları konusunda yardımcı olabileceğini umuyorum. Teşekkür ederim.
|
YalnızKartal
üye
9
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 : 04:47:01
ben 2000 de girmiştim sınavına o zaman hatırladığım kadarıyla 1 sene daha hakkım vardı. yani 20 yaşına kadar girebiliyosun ondan sonrası için üzgünüm. O kural hala devam ediyodur tahmin ettiğim kadarıyla. |
YalnızKartal
üye
9
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 : 04:47:02
ben 2000 de girmiştim sınavına o zaman hatırladığım kadarıyla 1 sene daha hakkım vardı. yani 20 yaşına kadar girebiliyosun ondan sonrası için üzgünüm. O kural hala devam ediyodur tahmin ettiğim kadarıyla. |
cankıter
üye
3
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 : 04:53:03
Hayır o kural devam etmiyor. Geçen sene 1980 idi yaş sınırı. Bu sene 1981. Ben 82 liyim. |
jester
üye
9
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 : 14:34:49
Selam Can,Neden bu isi disardan halletmiyorsun 1-1,5 sene de biter.. istanbul ankara veya adana da okullar var, biliyorsundur heralde. tabi hicbiri SYHO gibi olamaz ama o da bir cozum sonuc olarak.. |
DMRONFINAL
üye
3
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 : 14:43:06
Geçen sene türk hava yolları shyo da ve ankara thk da eğitim alması için üniversite mezunlarından alım yaptı. bu arkadaşlardan 10 tanes, şuan eskişehirde bizimle birlikte uçuşlarına 2. pilot aday adayı olarak devam etmekteler. bildiğim kadarıyla bu yaz sezonu içerisinde tekrar bir alım yapmayı planlamakatalar. Türk hava yolları insan kaynaklarına telefonla ulaşabilirsen veya bizzat gidip sorarsan eminim sana konu hakkında bilgi vereceklerdir |
cankıter
üye
3
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 : 17:47:05
Sevgili arkadaşlar; Thy nin ve ya başka bir özel havayolunun alımlarına başvurmak tabii ki çok istiyorum ama iktisat mezunun olduğum için giremiyorum. Sadece belli mühendislik dallarından mezunları alıyorlar. Hoş ben üniversiteye girerken oradaki bölümlerden daha yüksek bir puana sahiptim fakat ekonomi dalını çok sevdiğim için iktisat bölümünü yazdım ve bölüm 3. sü olarak bitirdim. Ayrıca gerekli olan her şarta sahibim. Toefl vs. birçok özelliğim tutmasına rağmen sadece iktisat mezunu olduğum için başvurularımı kabul etmeyeceklerdir.
Ayrıca dışarda eğitim alma olayına gelince; benim babam işçi. O kadar parayı da hayatım boyunca birarada görmedim. Bilmem anlatabildim mi? Bİraz da şansına bakıyor o iş.
Başka tavsiyeleri olan var mı? HErkese teşekkür ederim şimdiden. |
smoothride
üye
7
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 : 19:52:49
Merhaba Havacılığı yapmak istiyorsanız Türkiye içi veya dışında bir okula gidip lisansınızı alabilirsiniz. Uçuşu bitirdikten sonra Türkiyede herhangi bir şirkete başvurursanız, şu andaki ivmeden dolayı bir yere giriebilirsiniz.(umarım sağlıklı devam eden bir atılım olur Türk sivil havacılığı için). Yanlız ilk etkileme olarak alımı yapan baş pilot veya Uç. İşl. Md. nü etkilemeniz gerekecek, bu yüzden ingilizceye dikkat. Üniversite mezunu olduğunuz için herhangi(ileriki kaptanlık seçimleri için) sorun yok. Bir süre özel şirketlerde uçtuktan sonra eğer halen THY na geçmek istiyorsanız başvuru yaparsınız. Bu durumda ilk defa THY nin yetiştireceği pilot adayındaki aranan özellikler küme düşmüş olur. THY na yurt dışı veya içinden lisans alıp gelen ve belli mühendislik dalına sahip olmayan arkadaşlarımız, şu anda uçuşlarına emniyetli bir şekilde devam ediyorlar. Sizin yaşınız hiç geç değil rahatlıkla yapabilirsiniz. Saygılar.. 350 Smooth |
atkin
üye
Turkey
65
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 : 20:25:37
arkadaşlar shyo'nun sınavları ne zaman oluyor?Şu an ben 20 yaşındayım(aslında 28 temmezda olucam)ve 5 yıllık teknik lise gövde-motor mezunuyum ve yeteri kadar indilizcem olduğnu düşünüyorum sizce şansım nedir?Shyo sınavlarının ingilizce olduğnu tahmin ediyorum ve nasıl bir sınav bu oss gibi mi yoksa tamamen ayrı bir sınav mı?aaa |
BLACKOUT
üye
48
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 : 18:56:05
Bence shyo na girmeye çalışma artık. Şöyle bir tavsiyem olabilir. İyi bir okulu bitirmişsin ve önün açık bence. İlle de havacılık sektörü diyorsan hemen askere git ve arkasından bir kaç sene çalış. En azından ppl için para biriktir. Duyduğuma göre MNG uçuş akademisinde istidham edilecek pilotları PPL aşamasından sonra seçecekler. İngilzicen iyiymiş. Eğer orada torpil falan işlemezse ve pilotluğa da yeteneğin varsa alınırsın. Böyle bir şansın var. THY de uçuş okulu kuracak. Şartların belirlenmesi için zamanın var nasıl olsa. Bakarsın çok iyi para kaznırsın yurtdışına ATPL eğitimine gidersin. Bekle ve umutsuzluğa kapılma... |
atkin
üye
Turkey
65
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 : 19:05:17
cevabımız için çok teşşekür ederim.Benim planım aslımda şöyleydi ama shyo na girebilirsem daha iyi olacağını düşünmüştüm.Ben bütün lisansları almayı 4-5 yıla yayamayı düşünmüştüm.Fakat Mng böyle bir okul açacağını duyduğumda ise şu an ilk hedefim orası oldu.Ne diyim ALLAH herkesin gölüne göre versin...Bneim tek korkum yaş şu an 20 yaşındayım ve ortada kesiin bişey olmaması...Gerçi 30-31 yaşında pilotluğa başlayanlar olduğunu duymuştum ama acaba biz de o kadar şanslı olabilecekmiyiz..aaa |
BLACKOUT
üye
48
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 : 20:20:10
SEvgili atkin;Ben mesajımı cankiter alı arkadaşa yazmıştım. Sen lise mzunu olduğunu yazmışsın. Mng nin üniversite mezunu olmayanları almayacağını sanıyorum istidham için. Verdiğim cevabın seninde işine yaramasını umarım. Ayrıca sen SHYO yu deneyebilrisn yaşın müsait. Herkese başarılar dilerim Edited by - BLACKOUT on 02/07/2005 20:21:01 Edited by - BLACKOUT on 02/07/2005 20:22:42 |
atkin
üye
Turkey
65
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 : 20:22:45
Pardon...Ben Anadolu Teknik Lisesinden mezun oldum.(5 yıllık)..Dediğim gibi üniversite şart ama lise mezunlarınında pilotluk yaptığını duyuyorum.(eger yalan diğilse)....aaa |
BLACKOUT
üye
48
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 : 20:27:37
Bilindiği gibi üniversite mezunu olmayanlar kaptan olamaz. Bu doğrultuda MNG ya da diğer havayolu tabanlı uçuş okulları da mutlaka üniversite mezunu olma şartı getireceklerdir. Bunun başka bir yolu yok. Dediğim gibi yaşın da müsaitken , SHYO yu denemelisin. Bunun dışında mutlaka üniversiteye girmeye çalış eğer pilotluk isteğin varsa. Umarım mutlu olursun. |
atkin
üye
Turkey
65
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 : 20:36:45
bir şey daha sorucam shyo nun sınavları ne zaman peki sitesine girdim ama bulamadım?galiba 185.000 puandan sonra mı başvurabiliyoduk..aaa |
birgi
üye
Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 : 23:12:32
quote:
bir şey daha sorucam shyo nun sınavları ne zaman peki sitesine girdim ama bulamadım?galiba 185.000 puandan sonra mı başvurabiliyoduk..aaa
Eylül başı gibi oluyor sınavlar,gazetelerde de duyuruluyor.Başvurmak için yazdığın doğru 185'i geçmiş olman gerekli.Sınavlarda ingilizce değil. Birgi |
yakovlev
üye
Turkey
87
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/07/2005 : 01:08:22
mrblar arkadaşım ben de 23 yaşındayım bana da o okuldan mezun bi pilot abi başvurunu yap ve gir demişti ben de aslında senin gibi düşünüyorum mezun olduğumda yaşım cok geçmiş olacak diye düşünüyorum bu aralar thy de alım yapacak kendi uçuş okulunu da kurmuş şansını bir dene bence eğer ki shyo na girersen şu risk de eğitim cok zor herkes 5 senede mezun olasmıyormuş ancak bana göre kesin istiyorum diyosan hiçbişeyi düşünme ve mantığını dinleme ve bu okula girmeye çalış sana başarılar dilerim umarım pilotluk dileğin gerçekleşir... gökhan
|
kaptan86
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/07/2005 : 03:05:06
ben de pilot olmak istiyorum. bi de uçak mühendisliği var. tr de iş olanakları nasıl, bilen var mı??? |
BLACKOUT
üye
48
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/07/2005 : 03:16:41
Yahu kaptan86 adlı arkadaşım. Burada başka bir konu tartışılırken mode uçak diyorsun! Merak ettiğin konuyu kendi topiğinde tartış bence. Neden tartışmaları böyle bölüyorsunuz? Biraz dikkat! |
kaptan86
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/07/2005 : 03:28:47
pardon abicim
|