ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Turkiye'deki B52 ler
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Bahadir
üye

USA
163
Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/06/2005 :  11:50:40  Profili Göster  Bahadir'ın Sitesini Ziyaret Edin  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Ogrencilerimden bir tanesi 1960 larda Karamursel'deki Amerikan ussunde calismis. Kendisi 1960 larda Cigli ussunde gizli olarak konuslanmis ve geceleri ucan B52 lerin oldugunu soyluyor. Tam olarak atip atmadigini bilmiyorum ama 1960 lardaki Kuba krizinde Turkiye'deki fuzeler konu olana kadar bizim kamuoyu bu konudan habersizdi..

Bu B52 ler konusunda bilgisi olan var mi acaba?

Bahadir

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/06/2005 :  17:31:05  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
tahmin yürütüyorum;
incirlik dese beki olabilir ama incirlik üssünün tarihini bilemiyorum eminim cigli daha eskidir. Ancak ciglide B52'leri sokabilecek kac tane hangar hele o zaman vardı onu düşünmek lazım.
B52'ler normal bir uçak gibi değil, büyüklüğü, gürültüsü, silueti farklı bir uçak, eminim farkeden olmalıydı ve bugüne kadar gözden kaçmadığı için bahsi geçerdi. Bu uçak için ayrıca çiğli'nin pisti hele 60'lı yıllarda gerek ekipman gerek pist kapasitesi açısından yeterlimiydi? Çiğli kalkışı kuzeye yerleşimin az olduğu (60'lı yıllar) bölgeye olabilir ama iniş için rüzgar uygun değilse körfezden gelecektir, buda görsel temas oranını nispeten yükseltir.
bana kulaktan dolma bilgi gibi geldi ama eminim o dönem görev yapanlar ayrıntılı bilgi verir

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

Whitefish
üye

USA
5 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/06/2005 :  20:05:28  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
vallah bence pist yeterlise olabilir. Amerika cok tedirgindi bu aralar, unutma Russia buyuk dusmandi. Ve bence hangarlar buyuk mesele degildi. Amerikalilar 24 saat ucuriyorlardi b52, devamli nuclear silah atabilsinler diye russiala bir savas ciksa. "Deterrant" Yazilisi dogrumu bilmiyorum ama olay bu. Simdi oh b-52 leri baska bir yerden oraya getirseler aksamlari, yakit verseler, ve o ucak isiklari kapali tabi kalksa kimsenin ruhu duymaz. Hic askeri ucak gordunuzmu aksam bilmiyorum ama ben sana soyliyim, sessi duyarsin, ama isiklari kapaliysa gormessin. Tabi ben pissti bilmiyorum, etraf dea sehir varmi yokmu bilmiyorum, sehirin isiklari yakinsa ucak goruncek kadar aydin olabilir falan filen, yani hic belli de olmaz.

Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/06/2005 :  20:35:26  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Türkiye'de TUSLOG bünyesinde ve o zamanki adıyla SAC'a (Strategic Air Command)bir birlik vardı. Bu birlik Eglin-Florida'daki ana birlik olan 39.Bombardment Wing'e bağlıydı. Ancak bu birlik Türkiye'ye 1.Nisan.1966'da gelmiş ve İncirlik'te göreve başlamıştır (Çiğili'de değil). Bu tarihten sonra ve kuvvetle muhtemel bu tarihten önce de B-52'lerin İncirlik'e gelmiş olmaları, taktik ve stratejik taarruz manevraları yapmaları kuvvetle muhtemeldir. Zaten Sovyetler Birliği 1960'lı yılların başlarından beri kendi hava sahasında uçan B-52 ve U-2' lerden şikayetçiydi. O zamanlar ICBM'ler yeterince gelişmediği için USAF IRBM'lere ve B-52'lere nükleer güç olarak dayanmak zorundaydı. B-52'lerin taktiği ise yüksek irtifadan Sovyet hava sahasına gidip hedefe kadar aynı irtifa uçmak ve hedef üzerinde serbest düşümlü "dummy" nükleer bombayı bırakmak tarzındaydı. Rusların bu B-52'lere ve U-2 keşif uçakları karşı hiçbir silahları yoktu. Avcı uçakları o irtifaya çıkamıyor, AS'ler ise gerek menzil ve gerek se irtifa açısından yetersiz kalıyordu. Hatta Rusya bu tehlikeye karşı, bugünkü MiG-25/MiG-31'in atası sayılabilecek Tu-128'i geliştirmişler ancak başarılı olamamışlardı.

Türkiye'den kalkan birçok USAF uçağı Sovyet hava sahasında istihbarat ve eğitim uçuşları yapmışlardır. Örneğin U-2'ler. İncirlik'ten yaptıkları kalkışlar uzun süre gizli kaldı, taa ki Garry Powers olayı meydana gelinceye kadar. Bu nedenle
B-52'lerin İncirlik'i kullanmış olabilecekleri kanaatindeyim. Ama bunun devamlı bir uçak bulundurma tarzında olmadığı, geçici olarak üssün kullanıldığı görüşündeyim (Avrupa'daki B-52 üssü İngiltere'de Fairford RAF AFB'dedir. Diğer bir üs de Hint Okyanusu'nda Diego Garcia adasındadır.)

Çiğili Hava Meydanı Jupiter füzelerinin, füze mürettebatının ve aksesuvarlarının getirilişi için kullanılmıştır. Füzeleri taşıyan konvoyun yollardan nasıl geçtiğini hatırlayanlar vardır.

En içten sevgi ve saygılarımla

Haluk SEVELSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 :  00:45:55  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
R2D2 kardeşim, senin devrelerinde karbon kalıntıları var herhalde, kısa devre yapıyor anlaşılan.
Haluk bey'in verdiği bilgiler kendi deneyimleri'de olabilir, zira yaşı müsait, aynı zamanda bu tecrübeler ansiklopedi veya benzeri bir yayın organı ile örtüşebilir buda gayet normal. BEnde bazen elimdeki kaynaklardan sorulan soruya cevap veriyorum ama bu yukarıdaki cevabın "ansiklopedi" kaynaklı olduğunu göstermez. Yazım dili, düzeni düzgün bir yazı olduğu için bu izlenimi veriyor olabilir, ne var bunda? Biliyorsan alıntı olduğunu kaynağını adınını-sayfasını, pragrafını, yazarını veririsin.
Burada kimse "ben bilirim" diye geçinmiyor. adı üzerinde amatör bir site, bunu ego meselesi yapanlar varsa o ayrı. birçok kişi sorulan bir soruya bir kaynaktan cevap verebiliyor, kimi yazar kimi yazmaz. yazının sonunada isim yazmak genelde otomatiktir, biz ilave etmeyiz. Belliki gocunacak birşeyin var, sen adını yazmıyorsun. Bu forum hoşuna gitmiyorsa, kendine daha uygununu bulabilirsin, tutan yok, zorlayan yok. Bu siteye kayıt olurken kimseden bröve numarası kıdem basmak için uçuş saati istenmiyor! kural değiştiyse haberimiz olsun bilelim bizde kimle dans ettiğimizi.
benim bile asabımı bozmaya başladınız ya helal olsun. millet haklı hakikaten, adamı soğutuyorsunuz havacılıktan bu tavırlarınızla

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

smoothride
üye

7 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 :  03:06:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sayın Haluk Bey

Ben ansiklopedik denilen veya kendi üslubunuzla verdiğiniz yanıtlardan dolayı çok mutluyum, yazılarınızı dikkatle, severek izliyorum. 10 senedir havayollarında uçuyorum, bizim konularımızı ve askeri havacılığı ilgilendiren yazılarda bizleri aydınlatmanızdan son derece memnunum. Sonuçta üniversitede tez yazarkende, başka kaynaklardan yararlanılıyor, şirketlere Standart Operating Procedures(SOP) yazılırken diğer şirketin SOP sinden kopya da çekiliyor, önemli olan o bilgiyi araştırıp bize ulaştırmanız. Güzel yazılara devam.
Teşekkürler..

350 Smooth

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 :  03:26:35  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Haluk bilgiler icin tesekkurler. R2D2, Hakan'in dedigi gibi devrelerin kisa devre yapmis olsa bile merhabaturkey.com sitesi icin tesekkurler. Benim ogrenciye gosterince Karamursel belgelerini sok olacak, eminim :)

Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 :  15:21:32  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Bir forumda çok seslilik çok güzel bir şeydir. Hele hele terbiye sınırları içinde kalınırsa... Ben şimdi ve daha önce benim hakkımda söylenenlerden asla rahatsız olmadım, bunu çok sesliliğin bir tezahürü olarak kabul ettim. Baksanıza diğer bir arkadaşımız da benim telefon numaramı vererek reklamımı yaptığımı yazmış. Cevap bile vermek gereğini duymadım. Amatör bir ruhla çalıçıp havacılık konusundaki birikimlerini paylaşmaya gayret eden bir kişinin nasıl bir maddi çıkarı olabilirki reklam yapmak lüzumunu hissetsin! Forumda ismimi tıklayan veya "Biz Kimiz"de benimle ilgili kısımı bulanlar göreceklerdir ki orada benim yalnız e-mail adresim vardır, telefonlarım yoktur.

R2D2 arkadaşımı ve diğer sevgili Tayyareciler'i bir konuda aydınlatmak isterim. B-52 konusunda yazdıklarım tamamen kendi birikimlerimdir, uslup ta tamamen benim kendi uslubumdur. Ben askerliğim sırasında TUSLOG ve JUSMAT ile müşterek çalışmalarda da bulundum. Bu çalışmalarım nükleer üslerle ilgiliydi.Artık gizlilik derecesi kalmadığı ve bu üslerin (QRA+SAS)kapatılmış olması nedeniyle daha önceleri yazmış olduğum bu konuyu arzu ederseniz tekrar yazabilirim.

Ayrıca güzel sözleriniz için de epinize çok teşekkür ederim. Bunlar benim gibi hiz dünyası oldukça geniş bir insan için çok değerli teşvik primleri oluyor.

Hepinize ve herkese en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Haluk SEVELSayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 :  03:42:40  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Haluk,
bu aciklamayi yapman bile gereksizdi. Biz senin ne kadar cok ansiklopedi okudugunu biliyoruz :) Sitedeki ucaklarin tarihi ile yaptiginiz calismalar bile asiri degerli.

Iyi haftasonlari..

Bahadir

Sayfa Başına Git

wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 :  15:18:29  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
+1
Olay budur :)
Haluk ağabeyimizin ansiklopedik görünümlü yazılarıdan da çok mu çok memnunuz.
Saygılar.

I'D RATHER BE FLYING!Sayfa Başına Git

lordbogart
üye

Turkey
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/07/2005 :  18:33:54  Profili Göster  Ziyaret lordbogart'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
+2
Tayyerci ile tanışmam uzun zaman önce idi. Messerschmitt Bf-109 ile ilgili bilgi ararken burayla tanıştım iki üyeliğim var ve buradan yararlandığım konular gerçekten çok güzel. Haluk Bey'in kütüphanesi ve paylaşımı Türkçe linlerin içinde en zengin ve paylaşılan havuzdur.

Böyle bir web tabanlı sanal havacılık için teşekürler,
Haluk BEY

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/07/2005 :  21:10:01  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

Haluk beye laf etmeyin,arkasinda suru gibi dog'lari var !

sen ne demek istiyorsun birader? efendi gibi konuşsana!!! varsa gocunduğun birşey oturup yazarsın, dedikoducu kadınlar gibi laf atıp atıp çekilmezsin!

ne acayip adamlarsınız siz, biraz gururunuz olsun,erkek gibi davranın, ne derdiniz varsa adam gibi yazın. Belliki aynı kişi yada kişiler farklı kullanıcı adı ile sallayıp duruyor. Ne yaptı Haluk Sevel size, küfürmü etti, yalancımı dedi, kazık mı attı, bizim bilmediğimiz ne yaptı, tekerinize çomak mı soktu ???
delikanlı gibi yazın "şunu şunu yaptı" diye...işinize gelmiyorsa çekemiyorsanızda basıp gidersiniz bir daha uğramazsınız forum'a. zorla tutanmı var sizi kardeşim.Lafınızı bilip de konuşun. Tayyarecide buraya yazı yazan insanların en az %80'i birbirini şahsen tanıyor. Kim kimin ne olduğunu biliyor. Dün kurulmadı bu tayareci. Herkesin bir geçmişi, birbiri ile hukuku var burada.

tövbe yarabbi, forumda uğraştığımız şeylere bak yaaa!!!milletin işi gücü yok anlaşılan, ipini koparan oraya buraya saldırıyor!!!

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

mavipilot
üye

Turkey
96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/07/2005 :  21:31:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba mavi gönül dostları !!!!
sana katılıyorum Hakan Güven ama bukadar sinirlenme boşver ,kim dinler ve kaide alır ki onu ve onun gibileri ,gerekssiz yere konuşuyorlar işte ,dediğin gibi herkes burda birbirini tanıyor artık ve biz haluk bey gibi bir cevherden çok memnunuz ve bize ışık tutan bir dünya diyebilirim ..ve bu güzel site ve içindekiler elbette ...
sevgilerle ...

quote:

quote:

sen ne demek istiyorsun birader? efendi gibi konuşsana!!! varsa gocunduğun birşey oturup yazarsın, dedikoducu kadınlar gibi laf atıp atıp çekilmezsin!

ne acayip adamlarsınız siz, biraz gururunuz olsun,erkek gibi davranın, ne derdiniz varsa adam gibi yazın. Belliki aynı kişi yada kişiler farklı kullanıcı adı ile sallayıp duruyor. Ne yaptı Haluk Sevel size, küfürmü etti, yalancımı dedi, kazık mı attı, bizim bilmediğimiz ne yaptı, tekerinize çomak mı soktu ???
delikanlı gibi yazın "şunu şunu yaptı" diye...işinize gelmiyorsa çekemiyorsanızda basıp gidersiniz bir daha uğramazsınız forum'a. zorla tutanmı var sizi kardeşim.Lafınızı bilip de konuşun. Tayyarecide buraya yazı yazan insanların en az %80'i birbirini şahsen tanıyor. Kim kimin ne olduğunu biliyor. Dün kurulmadı bu tayareci. Herkesin bir geçmişi, birbiri ile hukuku var burada.

tövbe yarabbi, forumda uğraştığımız şeylere bak yaaa!!!milletin işi gücü yok anlaşılan, ipini koparan oraya buraya saldırıyor!!!

Hakan737Guven

Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/07/2005 :  21:35:17  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

Zeka seviyen türkçe ve ingilizceyi bu kadar akıcı iyi kullanmandan belli zaten,bizde oturduk sana cevap yeriyoruz...

Edited by - birgi on 05/07/2005 21:47:01Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/07/2005 :  15:24:26  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
aman ne korktuk!!!..ne yapıcan akıllı olmzasak?bizde farklı yerden gelmedik hemşehrim, sende ayağını denk al!

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

uçanadam
üye

Turkey
33 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/07/2005 :  19:02:12  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
İYİ GÜNLER ABİLER BU SİTEYİ KALİTESİZ HALE GETİRMEKTEN SAKINMALIYIZ. KENDİMİZE LÜTFEN DİKKAT EDELİM NEDEMEK
BİZ YİĞİDİN HARMAN OLDUĞU TOPRAKLARDAN GELMİŞİZ'''''''''''''''

(((ANLAŞILAN SEN SAHTEKARLARIN HARMAN OLDUĞU YERDEN GELMİŞSİN)))

DİYE BÖYLE BİR CEVAP YAZARDIM AMA YAZAMAMKİ:):):):):):)!!!!!

mechanicten saygılarSayfa Başına Git

wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/07/2005 :  21:08:35  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Öncelikle burasının çok yönlü bir havacılık sitesi olduğunu tekrar hatırlatmak isterim,sohbet veya oyun odası değil.Bizler (çogumuz)eksiklerimizi gidermek ve birikimlerimizi paylasmak için burdayız.Eğer amacınız bu siteyi gereksiz ve saygısız suçlamalarla karalamaksa başaramazsınız,yok karakteriniz harmanınız böyleyse bir zahmet oyun veya sohbet sitelerine girip yazın da (zira oralarda size aynı harmandan gelen arkadaşları bulmanız daha olası) bizim zamanımızı harcamayın.Ben burada yazılanları takip için bazen saatlerimi harcıyorum.Eğer konuyla ilgili paylaşacağınız birşey varsa buyrun yazın , yoksa da yazılanları okuyup birşeyler öğrenmeye çalışın (tabii ilginizi çekiyorsa).
Saygılarımla,

Not:mavi pilot tekrar hoşgeldin aramıza :)

I'D RATHER BE FLYING!Sayfa Başına Git

funnyboy
üye

27 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/07/2005 :  01:29:45  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
'aman ne korktuk!!!..ne yapıcan akıllı olmzasak?bizde farklı yerden gelmedik hemşehrim, sende ayağını denk al!

Hakan737Guven'

Hakan737, şifreni bilen başka biri yok di mi.. Yani bunları sen yazdın?..

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/07/2005 :  16:02:55  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
maalesef ben yazdım, bazen bende sinirlerime hakim olamıyorum...kusura bakmayın.en güzeli cevap vermemek ama haklısınız sakin olmak lazım.

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

Sirer
üye

Turkey
47 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/07/2005 :  18:03:03  Profili Göster  Ziyaret Sirer'ın Anasayfasını   Sirer a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hakan abi takma kafana, egosunu tatmin edemeyen biri gelip ortaya bir iki laf atıp ortalığı karıştırma derdinde, Senin ne kadar yardımsever ve Havacılık aşığı olduğunu burada bilmeyen yoktur, hani güzel bir Atasözümüz vardır ya eskilerden işte onun gibi bir şey (.T ÜRÜR KERVAN YÜRÜR)
Hepinize saygılarımla...

4.Air Force &
411.Turkish Raiders Squadron Commander
www.turkishstars.comSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000