ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 ilaçlama uçaklarına son
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
ultra
üye

Turkey
21
Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/06/2005 :  22:03:41  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bu günkü zaman gazetesinde manşetten bir haber okudum:
SÜNE İLE MÜCADELEDE KULLANILAN FAYDALI BÖCEKLER İLAÇLAMA UÇAKLARI VE YER EKİBİNİN SONUNU HAZIRLADI.
evet arkadaşlar 50 yıldır yapılan havadan ilaçlama bu yıl artık son bulmuştur. ilk kez denenen faydalı böcekler süneyi büyük ölçüde yok ederek, verim alınamayan havadan ilaçlama işini durdurmuştur.
boşta kalan pilotlardan yabancı dil bileni THY ye geçmiş bunun yanında çalışan yer ekibi de bazı kurumlara geçiş yapmıştır. Yabancı dil bilmeyen veya THY ye geçemeyen pilotlar kuzey afrika ülkelerine (Fas, Cezayir gibi) giderek havadan ilaçlama işine burada devam etmektedir.

bilgilerinize...

murattekin
üye

Turkey
33 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/06/2005 :  22:09:26  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Aslında ekonomi için sevindirici.Keşke pilotları ve ekibin tümünü başka işlerde istihdam edebilseler.

Murat Tekin
Ege GrupSayfa Başına Git

pilotgökçe
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/06/2005 :  18:32:59  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Kaddafi istedi, Adanalı çekirge savaşına gitti

Libya Lideri Kaddafi'nin talebi üzerine ATO Başkanı Baş, havacılık şirketinden 8 zirai ilaçlama uçağı ile 18 kişilik ekibi Senegal ve Mali'ye gönderdi.

Libya'da, 1911-1912 yılları arasında İtalyanlara karşı Atatürk'ün savaştığı Trablusgarp Cephesi'nde bu kez çekirgelere karşı yürütülen savaşa Adana'dan gönderilen zirai ilaçlama uçakları da katıldı. Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş'ın sahibi olduğu Barış Havacılık Limited Şirketi, Libya Lideri Kaddafi'nin isteği üzerine 8 zirai ilaçlama uçağını, 8 pilot, 8 teknisyen ve 2 teknik müdürden oluşan 18 kişilik ekibini çöl çekirgeleriyle mücadele için Senegal ve Mali'ye gönderdi. Başkan Baş, Afrika ülkelerine uçaklarla birlikte gıda ve giyecek yardımı da gönderdiklerini söyledi.

6 Ay Kalacaklar
Libya'dan gelen Rus yapımı dünyanın en büyük nakliye uçağı Antonov'a, gece Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda zirai ilaçlama uçakları ve malzemeler yüklenmeye başladı. Dev uçak sabaha karşı havalanarak Senegal ve Mali'ye gitti. ATO Başkanı Şaban Baş, ekibin orada 1 ile 6 ay arasında kalacağını söyleyerek, "Ülkemiz adına yardım taleplerini karşıladık ve tüm hazırlığımızı bitirdik" dedi. Zirai ilaçlamada ölü sezona girdiklerini hatırlatan Baş, karşılıksız yardımda bulunduklarını belirterek oradaki masrafların Libyatarafından karşılanacağını söyledi. ATO Başkanı Şaban Baş, Kaddafi'nin talebi üzerine Libyalı yetkililerin kendisini aradığını ifade ederek, "Türkiye'den kardeş ülke Libya'ya ve Afrika'daki tüm ülkelere çöl çekirgesi için bir yardım etmeye başladık. Tüm Afrika'yı kaplayan çekirgeyle mücadele için kardeş ülke Libya'nın lideri Muammer Kaddafi'nin isteğini geri çevirmedik ve tam donanımlı Türk ekibimizi gönderdik" şeklinde konuştu. Türkiye'de zirai ilaçlama uçağının büyük bir bölümünün Adana'da olduğuna dikkat çeken Başkan Baş, "Bu nedenle bizden talep edildi. Yoksa parayla pulla yapılacak olay değil. Kaddafi'ye gönüllü yardıma bizde katıldık. Önümüzdeki hafta Cezayir'e 20 uçak daha gönderme durumumuz var. 20 pilot, 20 uçak, 20 teknisyenden oluşan ekip olacak bu. Bu da yarın netleşecek" dedi. Başkan Şaban Baş, zirai ilaçlama uçağı ve teknik ekibin yanı sıra açlıkla mücadele eden Afrika ülkelerindeki çocuklara maddi değeri yaklaşık 30 milyarı bulan gıda ve giysi yardımından oluşan kolilerin de uçağa yerleştirildiğini ifade etti.

OLAY BUNDAN İBARET İLAÇLAMA DEVRİ ZOR KAPANIR MERAK ETMEYİN

Sayfa Başına Git

gurbetci
üye

17 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/06/2005 :  19:28:18  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bu olay eski tarihte olmadimi ?

Sayfa Başına Git

pilotgökçe
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/06/2005 :  23:46:57  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Nasıl eski tarihte acaba kasım ayında oldu bu libya olayıSayfa Başına Git
ultra
üye

Turkey
21 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/06/2005 :  15:13:52  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sayın gökçe
ben bunu dünün gazetelerinde okudum,
sizin bahsetttiğiniz libya olayı kasım ayındaydı.
belki gazete abartmıştır ama olayın doğru olduğunu biliyorum.
çünkü ben de gazeteciyim.

Sayfa Başına Git

pitts
üye

85 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 :  21:37:24  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
selam sayın ultra;
siz bir gazetecisiniz peki yukarıda ki üslup ve araştırma eksikliği herzamanki tarzınızmı??
dil bilenler thy ye geçti bilmeyenlerde fas a gitti gibi bir ibare gazeteciye yakışırmı bence hayır ve yazınız dediğim gibi çok tabansız bende bir pilotum ve uzun zamandır havayolu sektöründe hizmet veriyorum.
ilaçlama havacılık en zor dallarından biridir. ve orada uçan insanlar pilotluğunun çok iyi olmasının yanında birer canbazdırda, o uçakları o yükle yerle bir uçurmak tahmin ettiğinizdende zordur.Ve bu pilotlar iş bulamadığı için ilaçlama yapmazlar işleri bu olduğu için bu işi yaparlar belli bir süre sonra havayolu sektörüne geçerler.bu durum için sektörde çok ciddi pilot açığı olması felanda gerekmez.
o gazetede okuduğunuz böcek neslini yenimi geliştirmişler acaba süneyi yok ediyormuş:)))))))))) ilaçlamada uçan arkadaşlarımın hiçbirisinin haberi yokda!!!
gerçi siz şimdide ilaçlama pilotları işleri ellerinden gitmesin diye ceplerinde süne besliyor gibi birşey yazarsanız pekde şaşırmam....
herkese saygılar.......

Sayfa Başına Git

ultra
üye

Turkey
21 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/07/2005 :  22:23:41  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sayın pitts.
dikkat ederseniz ben gazeteci uslübü ile yazmadım yazıyı. sadece gazeteden aldığım gibi geçirdim foruma. yani kendim haberi yapıp ta yorum yapmış falan değilim. ayrıca ben bu yazıyı muhalefet etmek yada birilerinin ekmeği ile oynamak için yazmadım. sadece gazetenin beyanatını ilgili arkadaşlara bilgilendirdim. bu konuda suçlu aramayalım lütfen.

o THY ye geçmiş şu buraya geçmiş beni ilgilendirmiyor, ifade ettiğim gibi sadece bilgilendirmek amacı ile yazdım. gazete için yorumları size bırakıyorum. burada ben, haberi yazan gazeteci değilim. ben bilgi veriyorum siz ilaçlama pilotajlığının cambazlığından bahsediyorsunuz, burada insanlara karşı beni kışkırtma durumu göze çarpıyor.

herkeze başarılar.

Sayfa Başına Git

pilotgökçe
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 :  07:33:31  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bence ilaçlamada uçan değerli abilerimiz havacılığın en zor dalını icra ediyorlar onları eleştirmemek gerek bence

Edited by - pilotgökçe on 02/07/2005 07:35:27Sayfa Başına Git

pilotgökçe
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/07/2005 :  07:38:50  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ONLAR BİZİM İÇİN ÇOK önemli insanlar onları çook seviyoruz bir çok abimizde gitti bu ilaçlamada lütfen rica ediyorum zirai havacılığa laf edilmesin ben de yakınımı kaybettim hepsi değerli insanlar adanada zor şartlarda ucuyorlar VE hava KURUMUNDA SAYGILAR SEVGİLER TÜM PİLOTLARA

Sayfa Başına Git

ultra
üye

Turkey
21 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/07/2005 :  14:17:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
arkadaşlar kimseyi elmeştirmiyorum, sadece gazete de çıkan bir haberi yoruma açtım olan biten bu... tabiki değerli insanlar, belkide dünyanın en zor işini yapıyorlar.

Sayfa Başına Git

pilotgökçe
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/07/2005 :  03:44:06  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
hemde en onurlu meslek

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000