uçar
üye
Turkey
12
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/05/2005 : 10:29:22
Merhaba ben umutcan,16 yaşındayım ve lise öğrencisiyim ayrıca sızın gibi havacılık tutkunuyum.Yaklaşık 4 yıldır similasyonlara ilgiliyim,şu anda USAF,F/A 18 gibi similasyon programları ile uçuyorum.Şu anda bir çok sanal filo var.hatta bende FA Türk kartalları filosuna başvurdum bana çok yardımcı oldular çok teşekkür ederim fakat yaş sınırı ve haklı sebebler yüzünden filoya katılamadım.Bildiğim üzere benim gibi bir çok arkadaşım aynı sorunları yaşıyor,bizde ya başka bir filonun kanatları altında yada bağım sız bir filo olarak uçmak istiyoruz.LÜTFEN BU ÇAĞRIMIZI DUYUN VE BİZE BİR YOL GÖSTERİN...gökyüzünde buluşmak dileği ile... |
Bahadir
üye
USA
163
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/05/2005 : 15:02:21
Yanlis anlamadim degil mi? Sanal pilotlar icin yas siniri mi var? Hoppala yavrum yaz geldi. Sanirim bu da "yassah hemserim" mantiginin baska bir sekilde ortaya cikmasi. Yazik, cok yazik.. Bu arada ufak bir uyari "biz de" ve "ya da" ayri yazilir. bagimsiz ise tek sozcuk. |
scorpion22
üye
Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/05/2005 : 19:54:52
Sevgili umutcan yaptığımız açıklamaların yeteri kadar açıklayıcı olduğunu düşünmüştük fakat olmadığını görüyorum.Bu tarz şeyler yazdığında oluşan yanlış anlamayı farketmişsindir umarım.Düzeltmek ya da yaş sınırının sebebini açıklamak istermisin?......... |
scorpion22
üye
Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/05/2005 : 19:59:21
Bahadır filolar hakkında bilgin olsaydı bu kadar hopbaladan cevap vermezdin diyorum.Herşeyin mantıklı sebepleri vardır araştırmadan üstünkörü cevaplar verme.Bu kara alınırken çok geçerli sebeplerimiz olduğu için böyle davrandık.Bunu sana ben açıklamayacağım çünkü umutcan benim için sana gerekli açıklamayı yapacak.......... |
uçar
üye
Turkey
12
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/05/2005 : 21:46:32
Evet zaten ilk yazımdada belirttiğim gibi bana çok yardımcı oldular ve gerçekten ilgilendiler ve dediğim gibi çok haklı oldukları konular vardı.dersler olsun uçuş saatleri olsun...Fakat benim söylemek istediğim bizim yaşıtlarımızın yararlanabileceği bizim yaşamımıza olumsuz etkisi olmayacak bunula birlikte bize takım olma bilincini kazandıran,bizi rahatlatan okul sitresinden uzaklaşan ve güzel bir hobi olarak yapabileceğimiz bir aktivite istiyoruz...Lütfen eğer yanlış anlatmış yada anlaşılmıssam özür dilerim bu arada türk kartallarına çok çok teşekkür ederim...onlar gerçekten her yönleriyle havacılar... |
Bahadir
üye
USA
163
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 20/05/2005 : 01:29:33
Scorpion, nedenlerinizi ben Umutcan'dan dinledim ama sanirim "derslerinden geri kalirsin" seklinde bir bahane ile yine de yasaklamanin mantiksizligini anlamiyorum. bir insanin kalbinde ne varsa onu yapmasi lazim. Sanal filolarin yas siniri getirmelerini yine de sacma buluyorum. |
Bahadir
üye
USA
163
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 20/05/2005 : 01:31:59
Bu arada soylemeyi unuttum. FAA lisanslarina gore PPL icin calisan bir insan 16 yasinda yanliz ucabilir, 17 yasinda da pilot olabilir. Burada ben 15-16 yasindaki insanlara okullarda 10 saatlik ucus programi bile duzenliyorum. Dedim ya, sanal pilotluk gibi bir olayda yas sinirini anlamam yine de mumkun degil. Bence 16 yasindaki genc bir insanin hevesini koreltmekten baska bir ise yaramaz. |
eyasakurt
üye
Turkey
50
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 20/05/2005 : 04:15:10
quote:
Yanlis anlamadim degil mi? Sanal pilotlar icin yas siniri mi var? Hoppala yavrum yaz geldi. Sanirim bu da "yassah hemserim" mantiginin baska bir sekilde ortaya cikmasi. Yazik, cok yazik.. Bu arada ufak bir uyari "biz de" ve "ya da" ayri yazilir. bagimsiz ise tek sozcuk.
Bahadır abi ben 341-Kartal filo ( www.anatolianeagles.org) ve THYVA'da (www.thyva.com) eğitmen pilot ve eğitim subayı olarak görev yapan bir sanal havacıyım, yaş sınırı konusundaki fikirlerinize şiddetle karşı çıkıyorum.
Şimdi bizim uçuş yaptığımız ve eğitim verdiğimiz saatler öncelikle arkadaşların okul yaşamlarını olumsuz etkileyecek saatlerki bazen sabahladığımız oluyor bu durum arkadaşların okullarındaki performanslarını etkileyebilecek boyutlarda, birde ABD deki durumdan bahsetmişsin senin de bildiğin gibi ABD de üniversiteye girmek Burada bir üniversite kazanmakdan hayli kolay ( malum bizde öss derdi fln var ) şimdi ben bahsi geçen arkadaşı ( ki benimle bayaa bir özel mesajlaşmıştır :-) iniş kalkış konusunda :) ) eğitime alsam 3+3 = 6 ay haftada 4 saat eğitim versemki buda en az haftada 20 saat olayla ilgilenmesi demek bunun yaratacağı zaman daraalması ÖSS performansını olumsuz etkileyecektir, aynı zamanda ailesiyle olan ilişkilerinide. Bir sanal filoyu kurmak ve idame ettirmek o kadar kolay bir iş değil, bundan dolayı zaten kendi sorunları kendilerine yeten arkadaşları aramıza alıp birde onlara biz sorun olmak istemiyoruz, ha kendisi evde uçar manuelini okur öğrenir uçsun ama filoların ortak kurallarından biriside 18 yaş altı arkadaşları eğitim veya filoya kabul etmemek. ( Filoyu kuran bizim dolayısıyla kurallarıda biz koyuyoruz ) Birde bizim açımızdan bakarsan yaşını başını almış kişiliği oturmuş tipler bile eğitimide 1,5 aydan sonra kaçıp emekleri heba ediyor dolayısıyla sizin harcadığınız zaman ve emekde çöpe gidiyor sonunda sinirleniyorsunuz ve kendinizi yıpratıyorsunuz. Açıkcası bu ve bunun gibi faktörlerden ötürü 3. taktik olarak 18 yaş altı kişileri personel almıyoruz.
Edited by - eyasakurt on 20/05/2005 04:19:47 |
scorpion22
üye
Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/06/2005 : 02:21:37
Aç1kças1 bu konu hakk1nda filolar1n hassasiyetini genel olarak çok güzel aç1klam1ss1n tesekürler:)Üzerine eklenecek bir çok sey olmas1na ramen bunlar1 sevgili bahad1ra aç1klamaya kalk1p sizi s1kmayacag1m.Çünkü anlad1g1m kadar1yla olay1 olumsuzlast1rmak için elinden geleni yap1yor ve hemfikir olaca1m1z bir nokta olacag1n1 ve derdimizi anlatabilecegimizi sanm1yorum.Bize basvuran tüm adaylara bu aç1klama geregi kadar yap1l1yor zaten.Bu durum da bi teklifim olacak madem bu yas s1n1rlamas1 sizi rahats1z ediyor ve sorun ç1karmayacag1n1 düsünüyorsunuz neden PALAZLAR için bir filo kurup yard1mc1 olmuyorsunuz.Zorluklar1n1 ozaman anlar ve gerekçelerimizin geçerliliginin fark1na varm1s olursunuz.Ayr1ca sanal ve gerçek uçuslar1 bir tutarak kars1last1rma yapman1zca çok mant1ks1z............ |
Bahadir
üye
USA
163
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/06/2005 : 02:36:50
Eyasakurt, aciklamalarin icin cok tesekkurler. Bence bu konuda "felsefi" acidan fikir cakismasi yasiyoruz. Ben biraz da "her koyun kendi bacagindan asilir" seklinde dusunup birakiniz ucsunlar, OSS lerinde iyi bir not almalari sizin sorumlulugunuzda degil zaten diye dusunuyorum. Sonucta biz de OSS zamaninda sanal pilotluk filan yerine Sinclair Spectrum'da ya da 36 inin basinda Zenith 12XP ile fotograf cekmekle ugrasiyordum. Hatta unutmam, ozel ders zamaninda dersi ekip Havacilik muzesine kacmistim, o yuzden valideden de manyak bir zilgit yemistim ama sonucta dondum dolastim havaci oldum. :)Ben, ozellikle hevesi olan 16-17 yasindaki arkadaslarin heveslerinin kirilmasina "yasak" bahanesi ile karsiyim. O yaslardaki heves, ozveri, kafa kirikligi baska yaslarda gostermiyor kendini. Dedim ya, felsefe farki aramizdaki.. Yanitin icin tekrar tesekkurler.. Bahadir |
maverickx
üye
Turkey
107
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/06/2005 : 17:58:33
Merhaba;Yazılanları okudum da gerçekten çok komik geldi, Bahadır beyin dediği gibi herkez dilediğini yapmakta özgürdür. Ben yıllardır havacılığın içindeyim bu tür mantıksızlıkların haklı sebepler gibi gösterilmesinden dolayı bir çok kişinin iyi yerlere gelmesini istediği yaşamın gözgöre göre elinden alınmasını izlemek zorunda kaldığını gördüm ve yaşadım. Bırakın yaş haddini Hava Harp Okulu bile eğitim için 15-16 yaşında okula alıyor ve derslere başlıyor! Arkadaş kendi yolunu seçmiş ve Sanal Havacı olarak uçmaya (Gerçeğinide temenni ederiz) çalışıyor neden önüne set çekersiniz ki merak ederim. Sayın eyasakurt ve scorpion22 Merak etmeyin öğrettiğiniz tek bir kelime bile boşa gitmez ve gitmiyor. Siz her konuşmanızda her yazışmanızda her davranışınızda birilerine birşeyler katıyorsunuz bunu ben öğretiyorum sonra millet kaçıyor diyerek bildiklerinizi öğretmekten vazgeçmeyin. Unutmayın her insan hiç ummadığı kişlerden ummadıı şeyleri öğrenebilir ve öğretebilir. Yaş- görünüş, okuduğu okul, çalışığı işyeri, konumu mevkii hiç fark etmez Yeterki öğretmek istesin ve yeterki öğrenmek isteyen olsun. Saygılarımla Murat ÇAKAR |
eyasakurt
üye
Turkey
50
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/06/2005 : 02:37:07
Kimsenin önüne set çektiğimiz falan yok Murat bey, isteyen manuelini okusun, öğrensin ama ben uğraşmam 18 yaşından küçük kişilerle bu 3.taktiğin ve zannedersem 4. taktiğinde ortak verdiği bir karar, MSFS platformlarındada bir kaç istisna arkadaş hariç bu karar geçerli. |
eyasakurt
üye
Turkey
50
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/06/2005 : 08:39:20
quote:
Bırakın yaş haddini Hava Harp Okulu bile eğitim için 15-16 yaşında okula alıyor ve derslere başlıyor!
Saygılarımla Murat ÇAKAR
Murat bey Harbiyeye 15-16 yaşınızda giremessiniz, ben maltepe askeri lisesindeyken öyleydi en azından biz 18 den gün alarak gidiyorduk hadi sivil liselilerde 17 olsun.Bende sizin gibi Türk toplumunun yasakçı ve engelleyici zihniyetine karşıyım ( hatta o yapının zararını görenlredenim ) fakat bu olayda işler biraz değişik , ben ve arkadaşlarım 16-17 yaşında ÖSS ye hazırlanan bir arkadaşımızı aramıza alarak çeşitli sorunlara sebebiyet vermek istemeyiz, ne gibi sorunlar diyecek olursanız kısaca özetleyim arkadaş stresden kurtulmakdan bahsetmiş sanal havacılıkda gerçek havacılık gibi sınavlarınızı verip eğitiminizi tamamlayana kadar size stres yaratır bu stres kişinin havacılık sevgisiyle birleşince tüm boş zamanlarını hatta dolu olması gereken zamanlarınıda manuel okuyarak yada PC başında küba sekizi çalışarak geçirmesine neden olur ve sonuç ÖSS den başarısızlık ve genç arkadaşımızın gençliğinden bir senenin daha ÖSS gibi lanet bir sınava hazırlanmakla geçmesi, işin diğer bir boyutuda arkadaşım ders çalışması gereken zamanlarda PC başında olursa ailesiyle yaşayacağı sorunlardır ve bu PC başında oturma işi sonrasında arkadaşım ÖSS den başarısız olunca ailesinden alacağı tepki ve sitemler sonuç bizim kulaklarımızın çınlaması olur kısacası biz bu vebali kaldıramayacağımızı düşündüğümüz için bu konumdaki arkadaşları aramıza geçici olarak kabul etmiyoruz, tabi bu demek değilki biz onları kaale almıyoruz sorularını cevaplamıyoruz sadece eğitime veya filo yada sanal havayoluna almıyoruz. Esen kalmanız dileğiyle. |
maverickx
üye
Turkey
107
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/06/2005 : 12:57:35
Merhaba;Açıklamalarınız için teşekkürler, Bir çoğunda haklısınız saygı gösteriyorum ama bu konularda biraz daha yapıcı olursanız daha az tepki çekersiniz kanaatindeyim. SAygılarımla Murat ÇAKAR |
uçar
üye
Turkey
12
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/06/2005 : 22:08:08
Bu konuşmayı bitirmek istiyorum ilgilendiğiniz için çok teşekkürederim. |
EnbiTurk
üye
USA
23
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/06/2005 : 00:24:20
Ucar, bu konusmayi neden bitirmek istiyorsun? Cok gerekli mi? Ucma hevesinin yasakcilar nedeni ile korelmesine izin verme. Sana soyledikleri nedenlerin mantikla uzaktan yakindan alakasi yok. Sana izin vermezler ama senin internette gecirecegin zamani kontrol edemezler. Yasakci zihniyet bunu goremeyecek kadar kor.. |
uçar
üye
Turkey
12
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/06/2005 : 03:42:53
Ben zaten şu an 421 çaylak filo üyesiyim 4.hava kuvvetleri 411 akıncıların eğitim filosu olarak uçuyoruz...Herkesin katkısından dolayı çok teşşekür ederim.Yalnız türk kartalları filosunuda yanlış tanımamak lazım...Onların hepsine çok çok teşekkür edirim bana çok yardımcı oldular tekrar yineliyorum HAKLI SEBEBLERİ VARDI,BU SEBEBLER BİZLERİN İYİLİĞİ İÇİNDİ,fakat ben bir filo mensunu olarakta okulda yaşamda başarılı olabileceğime inandığım için böyle bir yazı yazdım...Ve şu anda bir filo üyesiyim.Ve ilk günlerde okul konusunda filonun yararınıda gördüm bana dönem ödevimde çok yardımcı oldular...Filoma teşekkürler...VE BİR DUYURUM VAR...BENİMLE AYNI DUYGULARI PAYLAŞAN ARKADAŞLARIM BANA ULAŞIN SİZLERİDE ARAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ...e mail:uhanay@yahoo.com |
eyasakurt
üye
Turkey
50
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/06/2005 : 10:00:21
quote:
Sana izin vermezler ama senin internette gecirecegin zamani kontrol edemezler. Yasakci zihniyet bunu goremeyecek kadar kor..
Ah şu yeni TCK çıkmasaydıda ben sana bir cevap yazsaydım, neyse tayyareci.com ekibini çok seviyorum ve onlarında başını ağrıtmak istemiyorum. 421-Açıkça sanada eğitimlerinde başarılar.
Edited by - eyasakurt on 06/06/2005 10:02:24 |
uçar
üye
Turkey
12
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/06/2005 : 14:25:35
Çok teşekkür ederim yalnız ben421-Açıkka deil 421-Hanay'ım..saygılar.. |
TURK_volcano
üye
3
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 07/06/2005 : 20:19:28
Sevgili Uçar'ın bir arzusunu dile getirmesinin bu boyutlara ulaşmasını hayret ve ibretle izledim. Bu kadar önyargılı olmak, bu kadar suçlamaya hatta çamur atmaya hevesli olmak niyedir, bir anlam veremedim. Bu tartışmaya (da) ilk ve son kez yazacağım izninizle. Empati kurmayı becerebilenlere şimdiden teşekkür ederim.1- Türk Hava Kurumu, Türk Kuşu ve benzer kuruluşlar (kamu ifadesini kullanmayayım) toplumsal kuruluşlardır. Yasaların ve ailelerin izin verdiği ölçüde alt yaş gruplarına hitap etmek bu kuruluşların temel yükümlülükleri arasındadır. Oysa, sanal filoların bu tür bir yükümlülüğü yoktur. Demokratik bir ülke olduğumuza inanıyorsak, (sanal filolar gibi) gayrıresmi yapılaşmaların edindikleri tecrübeler doğrultusunda kendi kurallarını koymalarına hoşgörüyle bakmak ve saygı duymak, kişisel yükümlülüğümüzdür. 2- Özellikle eğitim konusunda "her koyunun kendi bacağından asılacağını" düşünmek ve "asılmasına" izin vermek, toplumsal bir duyarsızlıktır. Çağdaş, düşünebilen, ileriyi görebilen, kültürlü ve eğitimli bireylerin Türkiyesi'ne ulaşmak için, öz çocuklarımız olmasa bile, her gencin eğitim ve gelişimi için yönlendirici olmak, vatandaşlık görevidir. 3- "Yasakçı zihniyet" yakıştırması yapan saygıdeğer arkadaşım, bir gün çalan telefonunu açtığı zaman, bas bas bağıran, "eşşek kadar adamlarsınız, küçücük çocuğun aklını çelip bilgisayar oyunundan kafasını kaldırtmamaya hiç mi utanmıyorsunuz" diyen bir sesle karşılaşmanın ne demek olduğunu bilir mi, bu nasıl bir duygudur, acaba hiç yaşadı mı? 4- Sözkonusu simulasyonda uçmak ücretlidir, ayda 14,95 dolar fiyatı vardır. Filo üyelerinin tümü, tıpkı halı sahada futbol oynayanların bir ücret ödediği gibi, server'a bağlanıp uçmak için bu ücreti öderler. Server Amerika'da olduğu için de tek ödeme yöntemi kredi kartıdır. Annesinin kredi kartını "yürüten" ve bu şekilde uçan bir gencimizin yaptığı hareketin vicdani yükümlülüğünü taşımak nasıl bir şeydir, hiç fikri olan var mı? Eleştirilerimizi yaparken lütfen aha anlayışlı, daha yapıcı ve daha saygılı olalım. Herkese saygılarımla... |
maverickx
üye
Turkey
107
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 07/06/2005 : 23:43:37
Merhaba;Hadi aile olaylarını bir kenara bırakalım uçmanın bedelini anlayamadım???? Bende 421 üyesiyim kurucularıyla bizzat birlikteyim ve yıllardır birçok sim sistemlerini kullandım ve kullanmaya devam ediyorum cebimden bir kuruş çıkmadı ve çıkacağınıda zannetmiyorum. Bu ücret meselesi nedir merak ettim açıklarsanız sevinirim. Saygılar Murat ÇAKAR |