Sevgili Tayyareciler,Bu forumda aşağıda sıralanan başlıklar altında işlediğimiz konularda, mayasında bir vatan haininin zihniyetini taşıdığını teşhir ettiğimiz Murat Bardakçı, Ermeni Sorununun işlendiği “Yakın Takip” televizyon programında ne demektedir:
“Beni tanıyanlar bilir, Osmanlıca’mın seviyesini de bilir, yanlış okumam.”
Bugüne kadar ki tüm tespitlerimde haklıymışım!
Doğan Medya Grubunun basın organı Hürriyet Gazetesinde 19 Kasım 2002 tarihinde dört sütun üzerinde “İlk hava şehidlerimiz, Fatih Meydanı’nda uyuyorlar” manşeti altında yayınlanan, tamamı düzmece ve ilk hava şehitlerimizin hatırasını ayaklar altına seren yazının ilk önce Murat Bardakçı’nın bilgisizliğinden kaynaklandığını belirterek kendisini “cahil” olarak nitelendirmiştim.
Daha sonra, gerçekler ilgili arşiv kaynakları da belirtilerek kendilerine tarafımca bildirildiğinde, sadece meslek etiklerini tanımlayan görev ve ilkeler gereği değil, aynı zamanda şahsi haysiyetlerinin de gereği olarak kamuoyuna borçlu olduğu özür ve düzeltmeyi yayınlamayınca kendisini “haysiyetsiz” olarak nitelendirmiştim.
Gerçekliği ve geçerliliği tartışmasız ve tamamı Osmanlıca olan arşiv belgeleriyle Basın Konseyine yaptığım başvuru sonucunda Murat Bardakçı Basın Konseyi Yüksek Kurulunun oybirliği ile aldığı kararla kınanmıştır. Böylece, Murat Bardakçı’nın yukarıda bahsi geçen yayınının yalanlarla dolu olduğu, aziz hava şehitlerimizin hatırasını lekelediği, ilk hava şehitlerimizden Nuri Bey’in ülkesi ve milleti için görev yaparken şehit düştüğünü inkar ettiği tasdik edilmiştir.
Yazıları için “gazeteci kimliğimle yayınladım” diyen Murat Bardakçı, gazetecilik ilkelerine aykırı yayını nedeniyle Basın Konseyinin kınama kararı üzerine tüm hava şehitlerimize, her gün görevlerini büyük bir cesaret ve fedakarlıkla devam ettiren hava kuvvetlerimizin değerli mensuplarına, bu yurdun bütünlüğü ve güvenliği için görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerine ve tüm kamuoyuna borçlu olduğu özür ve düzeltmeyi yayınlamak yerine hakaret ve boş tehdit dolu bir yazı yayınlamıştır. O zaman kendisini “şerefsiz” olarak nitelendirmiştim.
“Beni tanıyanlar bilir, Osmanlıca’mın seviyesini de bilir, yanlış okumam” diyen kişi cehaletin karanlık batağı içinde yanlış yazmış olamaz! İlk hava şehitlerimize bilerek ve isteyerek dil uzatmıştır.
“Beni tanıyanlar bilir, Osmanlıca’mın seviyesini de bilir, yanlış okumam” diyen kişi arşivlerde mevcut Osmanlıca belgelerden konuyu soruşturarak doğrulamak için görevini yerine getirmiyorsa haysiyet sahibi olamaz! Bilerek ve isteyerek ilk hava şehitlerimize karşı onursuz tutumunu devam ettirmiştir.
Osmanlıca arşiv belgelerinin sergilediği tartışmasız gerçekler karşısında, “Beni tanıyanlar bilir, Osmanlıca’mın seviyesini de bilir, yanlış okumam” diyen kişiye vatanın yücelmesi ve milletinin bekası için görev başında şehit düşenleri inkar ettiği için “şerefsiz” demek bile bu alçağa insan muamelesi yapmak ona iltifat etmek demektir! Bilerek ve isteyerek ilk hava şehitlerimize hakaret etmeye yeltenmiştir.
Yönetimindeki gazetede bu kadar alçalabilen şerefsize bir özür ve düzeltme yayınlatamayan, ucuz “vatan” ve “şehit” edebiyatı yaparak onunla aynı meşrepte olduğunu sergileyen gazete genel yayın yönetmeni, Basın Konseyine gönderdiğim aynı arşiv belgeleriyle kendilerine başvuruda bulunduğum halde kendi tanımladıkları yayın ilkeleri ve şahsi haysiyetleri gereği işlem yapmayan Doğan Yayın Konseyi üyeleri, Hürriyet Gazeteciliğini “temel gazetecilik ilkelerine bağlılık” olarak tanımlayan ancak yönetimi altındaki gazetede süre giden yoz tutum kendisine teşhir edildiği halde aciz kalan İcra Kurulu Başkanı, “Doğan Medya Grubu … tamamen profesyonel kadrolarca yönetilmektedir.” beyanı ile kandırılmış ve aptal yerine konmuş olmayı tercih eden Yönetim Kurulu Başkanı tüm yazdıklarıma ve kendilerini göreve çağırmama rağmen sessiz kalmış, “sukut ikrardan gelir” anlayışı ile içlerindeki çürük elmalarla aynı kefeye konmayı kabullenmişlerdir. Kendilerini bir kez daha şiddetle kınıyorum.
Türk havacılığının gelişmesi ve ilerlemesine gönül vermiş tüm Tayyarecilerin 26 Nisan Türkiye Pilotlar Gününü kutluyorum.
Bülent Yılmazer
İlk hava şehitlerimize büyük bir saygısızlık eden yayınla ilgili konuları aşağıdaki forum sayfalarımızdan izleyebilirsiniz:
http://www.tayyareci.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=&TOPIC_ID=917
http://www.tayyareci.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=&TOPIC_ID=663
http://www.tayyareci.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=&TOPIC_ID=558
http://www.tayyareci.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=&TOPIC_ID=284
Bülent Yılmazer
yilmazer@tr.net