ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 


Şifrenizi Unuttunuz mu?

 
 Bütün Forumlar
 PİLOTAJ
 Pilotaj Ve Göz Bozukluğu
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
 
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
mirror
üye



1
Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/04/2005 :  11:46:23  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar,
Pliotaj eğitimi almak isteyen ancak gözleri ileri derece miyop olan kişilerin lazerle göz tedavisi olmaları, ilgili havacılık okullarına başlamaları için yeterli oluyor mu?

Yada örneğin 3 numara gözü miyop olan biri lazerle göz tedavisi olsa dahi, daha önceki bozukluğun pilot olabilmek için beraberinde getirdiği bir sakınca varmıdır?

Teşekkürler


Bahadir
üye


USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/04/2005 :  13:21:23  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
JAR veya Turkiye sartlarini bilmem ama FAA lazerle goz tedavisi olanlara kesinlikle 1. sinif pilot medikal i vermiyor. Ancak ayni kisi, gozlukle gormesini duzeltirse o zaman hic sorun olmuyor. Benim gozlerim 3:25 ve 2:75 (sol/sag), ayrica sol gozde astigmat da var. Su an 1. sinif almam sorun olmadi.
Ayni sey Turkiye'de de sorun olmamisti. Sadece medikal in uzerinde "gormesi icin gozluk/lens takmasi gereklidir" ibaresi konuluyor.

Eger amac paralar yatirip, havaciligi meslek olarak secmekse, o zaman benim onerecegim en iyi yol, once gidip medical alip alamayacaginizi arastirin; hatta gidin alin. Orada cikan sorunlar tum bir kariyeri baslamadan bitirebilir.

Bol sanslar,

Bahadir

Sayfa Başına Git

piloçe
üye


Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/04/2005 :  18:23:43  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sivil havacılıkta göz bozukluğu gözlük, lens veya ameliyatla düzelmiş ise sorun olmuyor diye biliyorum. Tabi ameliyat olsan bile seni muayene eden doktor bunun farkına varIR. Sonuç olarak aldığın rapor tamamı ile iyi olmaz. Göz bozukluğu olanlar pilot olamaz diye bir şey yok ama bu sana epey puan kaybettirir. yani Ameliyat olsan dahi sana gözü bozuk olmayan biriymiş gibi muamele etmez ve puan vermezler. Ancak girme Şansın yinede yüksek diye düşünüyorum.

PİLOÇE
tugce@eser.gen.trSayfa Başına Git

dispatcher1907
üye


Turkey
38 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/04/2005 :  00:13:55  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Türkiye'de gerçerli olan sertifika JAR'a ait olandır. CPL için 1. sınıf , PPL için sınıf sağlık raporu isteniyor. 1. sağlık raporu almak için elbette ki göz ile ilgili de belli bir sınır vardır.. Ülkemizde sağlık raporları Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün uygun gördüğü hastanelerden alınmak zorundadır. Eğer İstanbul'da ikamet ediyorsanız Amerikan ve Alman Hastanesi bu raporu almak için uygun görülmektedir.Bu hastanelere telefon açıp daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz...

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR..!Sayfa Başına Git

atkin
üye


Turkey
65 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/04/2005 :  10:55:07  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
eger 1.Sınıf sağlık raporu almak istiyorsanız bence Antalya'daki hasteneye gitmenizi öneririm.(hastenenin ismini unuttum)Çünkü İstanbul'daki hastanelerin (ALMAN,AMERİKAN.DOĞAN)bunların fiyatı 1 milyar(eger yalnışım varsa düzeltin)Antalyadaki ise 160 milyon eger alıcaksanız Antalyadan alın derim çünkü hem tatil yaparsınız hem raparu alırsınız.

aaaSayfa Başına Git

Fangio
üye


Turkey
34 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/04/2005 :  17:21:02  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar Merhaba,
Ben sağlık raporunu Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden aldım.Herkese tavsiye edebilirim.Hiçbir problem yaşamamıştım.5 ay kadar önce ben muayene olurken fiyatı 160 milyon TL gibiydi.Şimdi sanırım 30 YTL zam geldi.
Saygılar,

Sayfa Başına Git

zekiinmetu
üye



20 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/04/2005 :  18:58:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
pekı bu raporu alırken ne gibi şeyler onemlı?
yani göz-psikiyatri-kulak felan dan baska!
mesela kılo/boy orantısına felan da bakıyorl?armı

Sayfa Başına Git

taylano
üye



8 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/04/2005 :  12:48:52  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba,
Dun Alman Hastanesinden PPL icin saglık raporu aldım. Toplam tutarı 670YTL. Koc hastanesi 1 milyar kusur, Avcılardaki Dogan hastanesi 590YTL istedi. Temel olarak yapılan test ve muayeneler, kan, idrar, EKG, Efor, Beyin aktivite, Solunum fonksiyon, gorme ve işime, KBB,Dahiliye, psikolojik muayene gibiydi. PPL ve CPL icin fark olabilir bunu bilmiyorum. Ticari pilotlar 40 yasından once senede 1 kez, sonra ise 6 ayda birkez bu tip saglık muayenelerinden gecmek zorundaymıs. Ben oradayken yenileme yapan yaşca ileri ticari pilotlar da vardı. Testlerin sonuçlarını boy, kilo ve yaşa gore olması gereken referans degerler ile karsılastırıyorlar. Boy ve kilosunu ise kişi kendi beyan ediyor. PPL icin raporun gecerliligi 2 seneymiş

Umarım işine yarar...

Sayfa Başına Git

BERKMAN
üye



1 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/04/2005 :  15:27:58  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar,

Anladığım kadarıyla bu pilot olma furyasında hastaneler resmen bizi kazıklıyorlar. Ben 2001 yılında PPL muaynemi international hospitalda oldum. Zannedersem bu hastane artık pilot muaynesi yapmıyor ama bana olan maliyeti 100-150 Dolar idi. Şimdi milyara yakın rakamlar konuşuluyor. Yazık bir günlük muayne ve tahlilere (hepsi çok temel ve basit tahliller) neredeyse PPL alma maliyetinin %10-15'i verilmek durumunda kalınıyor. Bu hastanelerin pilot muaynesi yapabilmesinin tek nedeni bünyelerinde raporu imzalayabilecek bir yada iki tane uçuş hekimi olması oda Eskişehir'de bir kursa katılmakla olunuyor bildiğim kadarıyla.

Herkese bol şans

Sayfa Başına Git

pilotgökçe
üye


Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/04/2005 :  21:34:23  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
slmlar tüm hastanelerde sağlık raporu için kaç para ödüyoruz acaba

E.GÖKÇE
Sayfa Başına Git

cemnur
üye


Turkey
6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/05/2005 :  18:02:14  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Benim de 5 numara göz bozukluğum var.Sadece Hava Kuvvetleri'ne almıyorlar.Sivil havacılıkta bir problem çıkarmaz.

Cemnur TancılSayfa Başına Git

   
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000