zekiinmetu
üye
20
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 12/04/2005 : 13:30:48
arkadaslar herkese selam! sanırım cherokeeboy arkadısımız yazmıstı onur air belli sartlar yerine getirildiğinde eğitmek üzere pilot adayları alıyormus! aramızda su anda bu kurslara tabi olabilmiş birileri var mı? diğer bir sorumda gazetelerden duyurular yapılmıs! basvuranlarda ne gibi özellikler aranıyordu? simdiden thnxEdited by - zekiinmetu on 12/04/2005 13:35:21 |
CHEROKEEBOY33
üye
49
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/04/2005 : 08:42:53
cok az sayida ogrenci alindi 0 dan yetistiriyolar,15.000 dolar katki payi alindi ama egitime gore bu para kesinlikle verilecek kadar dusuk....genelde giren kisiler onur airdeki ust duzey kokpit ekibinin cocuklari vs... cok az bilgim var bu kisiler hakkinda....daha sonra mecburi hizmet sozlesmesi uyarinca onurda ucuyolar zorunlu olarak 10-15 yil kadar |
scorpion22
üye
Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/04/2005 : 12:20:20
Bu konu hakkında hiç bilgim yok geçen alımlarda da olmadı.Bende yakından takip etmeme karşın basında da ilgimi çekmedi ...Ama bilgi edindiğim an yazarım.Tabi bilgisi olan arkadaşlar da bizle paylaşımda bulunursa seviniriz.......... |
scorpion22
üye
Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/04/2005 : 12:25:55
Şu da var bunu birçok kişiden duydum yukarda da bahsetmişsiniz alımlar şirket içinde akrabalık bağları esas alınarak yapılmış olduğu için basına alımlardan sonra aks ettirilmiş.Bu da beklenen bir sonuç.Herkesten pilot olur denilcek cinsten bir durum.Takmaya gerek yok demek ki pilot olmak için şişirilmiş vasıflar bütünü yalan.Yoldan geçeni pilot yapabiliyorlar ki ....Neyse fazla yorum yapmayalım.Bu yüzden pilot olmak şans ve vaz geçmek hata olur diyorum denemenizi şiddetle öneriyorum.Bel ki olur................ |
BLACKOUT
üye
48
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/04/2005 : 19:25:47
Evet Onurun alımlarını ben de dikkatli bir şekilde takip etmeye çalıştım fakat ne bir ilan ne birşey. Hiçbirşey kamuoyuna ilan edilmedi. |
Tegent
üye
Turkey
10
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 14/04/2005 : 22:51:00
camiadan olmayanların haberi olmadı tabikide.. Bu işler böle.AİR !!! |
Black
üye
50
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/04/2005 : 22:28:57
Herkese Merhabalar Herşeyden önce yazılanları okuduğumda gerçekten gülümsemekten kendimi alamadım.Nedenini soracak olursanız Sindel ve Onur Air ilişkisinde tahmin ettiğiniz üzere kaptan çocukları habersiz alınıp eğitilmiyor,aksine seçilenler öyle kaptan çocuğu falan değil tam aksine halktan kişiler tek fark ise arkadaşların birazcık saf olmaları,nedenini soracak olursanız eğitim masraflarının yarısını bu arkadaşlar ödüyormuş,kalan kısmını ise Onur Air..ancak kalan kısmı Onur Air arkadaşları işe başlattıktan sonra geri alıyor,anlayacağınız bedava işçi mantığı..Size soruyorum acaba hangi kaptan çocuğunu bu şartlarda bu işe sokar..?? cevap ise hiçbiri ::)) Neyse son söz olarak naçizane tavsiyem yazıları yazarken araştırıp doğru temellere dayandırmak doğru olur düşüncesindeyim. Saygılarımla |
zekiinmetu
üye
20
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/04/2005 : 00:01:05
black kardesim ben senin bu gorusune saygı duysam da kendimce sacma buldum! hemen bana bir savunma yazısı yazma dediğim gibi senin gorusune de saygı duyuyorum! neden saçma olduğuna gelince hiç bir kaptan çocugunu boyle bir işte çalıstırmaz demenden anladıgım kaptan çocukları daha ıyı yerlere şaibeli alınıyor!aklıma da thy felan geliyor! hadi bu çıkarımı invalid olarak al! bu pozisyona 10 kişi alınacaksa eminim 1000 ki,şi başvurmustur ve de eminin idda edilenlerin doğruluk payı buyuktur!
|
hakan737
üye
Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/04/2005 : 08:43:00
iyide black ondan bahsetmiyorki! diyorki "önce aday olarak eğitim bedelinin yarısını kendin vereceksin, sonra girdigin şirket sana 10-15 yıl sözleşme yapacak eğitim bedelinin kalan yarısınıda maaşından tahsil edecek" ..yanlışmı anlamışım black? bu şartlarda zeki bey sizin dediğiniz noktaya geliniyor, kaptan çocukları zahmetsiz bir şekilde şirkete sokulabilecek durumda iken (yani eğitime para ödenmeden) black'in dediği gibi neden yukarıdaki şartlarda pilot olsunlar? [/quote] Hakan737Guven
|
SUNDOWNER
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/04/2005 : 21:39:38
onemli olan bu sitede isimler verip rakkamlar yazarak konusmak yoksa soyle boyle diye sallayan cok kisi bulunur,bunu yapanda birtek gercek pilot olan cherokeeboy arkadasimiz..,benim kisisel dusuncem hicbir kaptan sadece ppl veya hicbiseyi olmayan cocugunu ucretinin yarisini odeyerek Turkiyede pilot yapip kendi sirketlerine is guvencesiyle sokma olayini kacirmaz...yoksa hicbiseyi olmayan cocugunu ne 40.000 dolar verip anadolu unv gonderir veya ABD de bir kursa sokar.....burada egitim boyle sartlarda varken,Onurun verecegi egitim icin daha 25.000 dolar borclu olsalar zaten bu sizce kac ayda kac lira kazanc ustunden kesilecek bi dusunun....devede kulak kalir bu rakkam......bende profesyonel pilot olmasamda konunun ne derece mantikli oldugunu ppl sahibi biri olarak algiliyorum...biz Black arkadasimiz gibi ucagi havada goren veya resimde goren biri degiliz....biz ucururuz !!!! |
BLACKOUT
üye
48
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/04/2005 : 10:25:19
Sevgili Sundowner arkadaşım;Sence de sorun burada pilot olup olmamak mı? Biz uçururuz demişsin uçurmaya devam edersin inşallah! Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Black arkadaşımız uçucu olduğunu söylemişti. Ya da ben yanlış hatırlıyorum. Öyle olsa ya da olmasa ne değişir? Burda somuttaki sorun Onur un işe alımlarda yarattığı kamuoyu boşluğu. Ayrıca Onur a belli bir miktar vermek herkesin kendi tasarrufudur. Kimsenin de bu olaya saflık demesi hoşgörülemez. Bu laf bize düşmez. Nasıl ki işsizlik tehlikesi olmasına karşın 40000 Usd verip ATPL almak bir cesaret ve hatta benim babama göre saflıksa Onur a da o parayı vermek aynı ölçüde bir cesaret ve heyecan işidir. Zaten çoğumuz yıllarımızı bu heyecan için adamadık mı? Yukarıda da yazdığım gibi burdaki tek sorun Onur un bu alımı kamuoyuna açıklamamaış olması... Ben işe alımları çok sıkı takip ettiğimi söyleyebilrim ve böyle bir alımı gerçekten hatırlamıyorum. Hatırlayan ve bunu bana kaynakla gösterebilecek biri var mı? Hiç sanmıyorum aynı zamanda bekliyorum... Saygılar |
SUNDOWNER
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/04/2005 : 16:34:16
sevgili arkadasim, alimlari hernekadar siki takip etsende sirketin kapisinda uyusanda yinede camiada bizim bildigimizi bilmen mumkun degildir....biz bu camiadaniz siz disardansiniz aramizdaki bilgi farkinin olmasi normal,meslektasim bu konuyu yazdiysa sucu ne ? daha cok sevinmeniz gerek ki olan biteni duyup anlama sansiniz var...bu olayi merak ediniz varsa acsin onur aire Bilal Basar kaptandan sorsun veya olmadi acsin Sindel aire Sadik Sindel ile gorussun.....ayrica umarim sizde birgun pilot olursunuzda bu meslekten para kazanirsiniz o zaman bu ozlemin yarattigi kiskanclik sona erir...kuyrugunuza bastiysam affola |
zekiinmetu
üye
20
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/04/2005 : 18:43:19
ben aranızdaki tartısmadan uzak olarak sevgili sundower dan rica etsem eğer bu tip bir alım olduğunda onur da ya da herhangi bir firmada bu forumdan bize haber verir mi? |
BLACKOUT
üye
48
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/04/2005 : 20:20:31
Sevgili SUNDOWNER kardeşim;Anlaşılan senin egoların biraz fazla... Benim canımın acıdığını nereden biliyorsun? Yazdıkların, bu konudaki fikirlerine saygı duyuyorum ama bu cevaplarını anlayamıyorum. Herşeyden önce kendinle çelişiyorsın gibi geldi bana. Hem bu camiada herşeyi biz pilotlar biliyoruz diyorsun (ki PPL sahibi olman neyi gösteriyor onu anlamış değilim) hem de herkes ztüne basa basa sıfırdan alındılar yazıyor hemen üstündeki entryinde. Benim ve ya başkalarının bu camiada olup olmaması kıskançlığı mı getiriyor yani? PPL sahibi olunca otorite mi zannettin kendini anlamadım? Hayır yazdıklarımı okumuyorsun ya da okuyup anlayamıyorsun! Okusan aynı şeyi savunduğumuzu göreceksin. Benim derdim mi ne? Benim derdim bu alımın kanuoyundan gizlenmiş olması. Madem senin bunadan haberin vardı neden foruma yazmadın da diğer insanlar bilgilensin? Ya da haberin varsa eğer bunu bana kaynakla açıklayabilirmisin? Biraz dikkatli ve insanları rencide etmeden yazarsan sevinirim... Saygılar |
zaftik
üye
18
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/04/2005 : 02:21:37
Arkadaslar komuoyuna duyrulmadi diyenler, biraz kizacak cunki yeterince takip etmiyosunuz sanirim bu konulari. Oyle armut pis agzima dus olmuyo:) Buyrun 17-10-2004 tarihli sabah gazetesinin "isteinsan" ekindeki duyuru: http://www.isteinsan.com.tr/iln101-20041017.html. Umarim bu tartismaya bi nokta koyar:) |
CHEROKEEBOY33
üye
49
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/04/2005 : 07:13:19
Arkadaslar cok yakinda muhtemelen 1 ay icinde bir ozel sirket daha yaklasik 45-50 kisilik bir kurs ile pilot egitimi verdirecek...yine 0 dan aliyor,ppl avantaj ama 0 dan da cok kisi olucak...bekleyin ilk size ben duyurucam.....daha sonra gazetelerdende okursunuz....su asamada sirket ucus okullariyla fiyat pazarligi yapiyor |
Black
üye
50
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/04/2005 : 08:34:32
Herkese Merhabalar Herşeyden önce yazmış olduğum yazının değişik yorumlara neden olması gerçekten çok ilginç,herşeyden önce sevgili SUNDOWNER arkadaşım ben öyle senin yazdığın gibi uçağı fotoğraflarda falan gören bir vatandaş değilim,Profesyonel olarak bu işi meslek olarak yapıyorum yıllarca Hava Kuvvetlerinde uçtum ve şimdide ve X havayollarında kaptan olarak uçuyorum dolayısı ile bu sektörü birazcıkta olsa bilirim ve kimin neyi yapıp yapmayacağınıda kestirebilirim. Sonuç olarak arkadaşlarım kou açık ve net aslında bazı arkadaşlarım konuyu öyle güzel anlamışlarki onlara teşekkür ediyorum,sonuçta her ne olursa olsun Onur Air ve Sindelin ortak girişimini de kutlamamak elde değil,ülkeye yabancı Pilotlar girip uçmaya başladılar bile,yakında biz dışrı onlar içeri olabilir bile ... Saygılarımla |
SUNDOWNER
üye
24
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/04/2005 : 09:00:59
ben polemik yaratmak istemiyorum arkadaslar,kaptan var,kaptanim diye gecinenler var bide kaptanciklar vardir...bu forumda gercek kaptan olarak yazan bi kac kisi var onlarinda yazisindan,tarzindan verdikleri bilgilerden belli....geri kalanlari ya kaptan gecinenler grubuna sokariz yada kaptancik grubuna dahil ederiz...bu konu hakkinda arkadasimiz bir link vererek cherokeeboy abimde isim ve kurum belirterek son noktayi koymuslardir...bu arada formu takip eden degerli abimiz Celal Uzar da cok kiymetli kaptanlarimizdandir onur-airde ucan...rica etsem son soz hakki ona duser oda olaylara objektif gozden bir yorum getirirse cok seviniriz...konu tartismaya dondu.....kaptanciklara cevap yazmiyacagim artik... |
Black
üye
50
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/04/2005 : 10:57:43
Herkese Merhabalar Sevgili SUNDOWNER arkadaşım,herşeyden önce sana şunu söyleyeyim Havacılık bir terbiye ve saygı bütünüdür,yaklaşık 17 senedir uçan birisi olarak; (her ne kadar PPL sahibi olduğunu söylemiş olsanda) havacılığın ne olduğunu daha anlayamamışsın demekten başka diyebilecek başka sözüm yok anlayacağın ;o lisansı alıp cebine koymakla bu işler bitmiyor. Sana tavsiyem mademki bu kadar isim saymışsın,önce git o arkadaşlarımızdan birazcık tarz ve üslup dersi al,ben onlarıda tanıyorum eminiki senin yazdığın tarzı onlarda onaylamayacaklardır. Saygılarımla |
BLACKOUT
üye
48
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/04/2005 : 11:13:57
Evet zaftik nikli arkadaşım. Benim aradığım buydu. Bunu istedim sizden! VE bilgisi olan varsa bana kaynak göstersin,benim gözümden kaçmış olabilir ama zannetmiyorum dedim. Demek ki kaçmış. İlanı da arşivime ekledim çünkü yazmakta olduğum tezim için gerekli bunlar. Benim tek yazma nedenim Sundowner kişisinin dalgacı, pervasız yazıları idi. Kendinde bu hakkı hala nereden buluyor onu da anlamış değilim. Buradaki sorun üslup sorunuydu... |
zekiinmetu
üye
20
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/04/2005 : 11:55:34
Herkese selam! ilk olarak bu topic'i açtığımda bukadar dallanıp budaklancağını tahmın etmezdim! bir de kürsatotcu tuhaf fikirlerinden bahsetmeye baslarsa tam olucak! neyse!asıl sorumun cevabını varılen lınk'te buldum sağolun! diğer bir yandan da cherokeeboy arkadısımın bahsettiği alım haberini 4 dort gozle beklıyorum! ileride o konuda ayrı bir topic açsan sanırım daha ıyı olacak bu topic'in suyu çıkarıldı! şimdiden thnx! |